Avatar uživatele
zjentek

Na jakým principu konektivity pracuje USB konektor?

Protože mi ta vnitřní keramická ploška jednoho z USB mého PC stále zůstávala v zařízeních, který jsem do něj zasouval, tak jsem to přilepil sekunďákem… a nic, konec, ámen, čma, nic to teď nepřečte.
Umíte to opravit? ;))) Půjde to opravit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2435 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muffz

4 vodiče, DATA+, DATA-, VCC (5V / 3,3V), GND. Jedná se o sériovou komunikaci po datových vodičích.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Aby to fungovalo, tak je třeba všem spojům zajistit vodivý kontakt. Pokud jsi to popatlal lepidlem, nebo jsou již kontaktní plošky sedřené, tak to fungovat nebude.

Oprava i náhradní řešení existuje, vše je jen otázka ceny. Osobně bych volil prodlužovací kabel k USB za cca 50 Kč a využil bych jiný funkční konektor.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Na stejném, jako většina konektorů – samec a samice.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Zručný elektronik by měl umět vyměnit konektor, který je pravděpodobně připájený na základní desce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mzm

USB 1 a 2 jsou 4 plošky (USB 3 přidává tuším dalších pět kontaktů) na zařízení, které se zastrkává a 4 pružné kontakty v PC (např), které s 4 ploškami zastrkávacího zařízení stvoří vodivé spojení. Jestli vteřinové lepidlo přišlo na některou z plošek a zabránilo vytvoření vodivého spoje, celé zařízení přestalo fungovat.
Opravit by to šlo zajištěním kontaktu. Jestli je to zalepené vteřinovým lepidlem (to nestačila tavná pistole?) tak rozebrat lepený spoj (mechanicky, chemicky) očistit kontakty a usb zastrčit zpět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Na jakým principu by asi měl fungovat? Elektricky propojí vodiče pomocí fyzického spojení kontaktních plošek, přitom musí zajistit jak dostatečně kvalitní a stálé spojení patřičných vodičů za stejně kvalitního a stálého zajištění izolace mezi sousedními vodiči. Jako všechny elektrické konektory. Ale pokud už Ti jednou vypadnul ten keramickej člen, na kterém jsou plošky vodivě spojené se zbytkem konektoru a následně s kablíkem či DPS, už to dohromady nedáš (jestli Ti to někdy fungovalo poté, cos to jen zastrčil zpátky, považoval bych to za zázrak).

Vyměň celej konektor, nebo používej jinej nepoškozenej.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet