Avatar uživatele
pizlicka

Na koho je lepsi napsat inkaso pri pronájmu nemovitosti?

Pokud chci pronajmout dům 5plus kk,na mam nechat energie napsané na sebe,nebo je mam přepsat na pronajemce? když tu topim drevem a platim mesicne za elektrinu a vodu,sem tam plyn 3900kc,jake vyse zalohy na inkaso natavit,kdyz nevim,jestli nebudou pronajemci topit plynem?to jsou dvě otázky,dekuji 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, postcd před 2959 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Pronajímal jsem obojím způsobem a z této praxe se přikláním spíš k placení energií přímo nájemcem. Je to méně pracné. Už stanovení záloh je obtížné. Pronajímatel musí sám platit zálohy a vyúčtování dodavatelům a pak vyúčtovávat zálohy nájemci. V případě změny nájemce je takové vyúčtování elektřiny práce na několik hodin a ještě k tomu případné handrkování s předchozím nájemcem. Také je nutné odlišovat zálohy v peněžním deníku, protože nejsou příjmem. To odpadne, když si všechno bude vyřizovat nájemce přímo s dodavateli.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To budeš muset zvážit. Každý přepis, případné odpojení a znovu zapojení něco stojí.. Pokud pronajímáš celý dům, tak bych osobně stanovil nájem a k tomu všechny služby podle vyučtování a nechal energie napsané na majitele.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Stingo

Asi bych to nechala napsané na sebe a budete mít kontrolu, že to platíte. Jim bych to pak vyúčtovala a doufala, že to zaplatí oni mně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cukrar

Já to vždy převedu na nájemce, ve smlouvě uvádím, že kauce může být (mimo jiné) použita na úhradu nákladů spojených s instalací odebraných měřidel.

Zálohy si nastaví odběratel, u dodavatelů mu pordí dle spotřebičů. Mají na to tabulky s obvyklou spotřebou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek