Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na monitoru "dolary"-Vista nejde spustit na ntb HP

Zdravím,a mocky prosím o radu.Stroj ntb HP Pavilion 6000,os-Vista home premium,vše v orig.koupené konfiguraci,žádné zásahy do HW i SW,připojení Netu Mobilní-Tmobile/USB.Včera ráno jsem prohlížel stránky "Firmy.cz"(hledal jsem štěrkovnu),zachtělo se mi sr.´´t,a když jsem se vrátil,černá obrazovka(ntb zůstal připojený a otevřený-což jinak NEdělám!).Z klávesnice nešlo dělat nic-ani C+A+D,tak jsem ho natvrdo vypnul/zapnul,naskočila obrazovka s možností opravy systému po neočekávaném vypnutí-zvolil jsem tuto možnost,na monitoru naběhly jakési svislé černo/modré proužky(malý jas),i logo HP při načítání systému bylo čárami svisle rastrované(kontrastně),pak se vytížil procák na 100%(podle ot.ventil.)-a za hodinu....déle,žádná odezva.Nový tvrdý restart vypínačem,načež se win začaly načítat,contr.bios-OK,ale na monitoru šly odzhora dolu znaky "dolar" v sestavě,jako pro prg v HEXu,logo HP bylo vertikálně uplě rozřezané,pak se začaly načítat Win,ale pak černo-a nic,jen ventilátor jel na 100%.Po několika tvrdých restartech naskočila i modrá obrazovka s textem-ale za vteřinu jsem ho nestačil přečíst,natož přeložit z AJ(kokoti!),a někdy i možnost Nouzového spuštění-toho jsem využil,nechal ntb projet antivirákama,úpravě PRG po spuštění,zkouška manipulace s daty-OK-jen nešly "výstupy" na čtečku karet a USB(chtěl jsem zálohovat),našel jsem Chybový log,pročetl,poslední chyba 4609,ale nešel mi nikam(USB....)odeslat-opisovat nehodlám-kniha.-nevím,jak může někdo ten Log vložit na Net do fóra,když USB-Net samozřejmě v nouzáku nejede..Při otevření "procesů" tam je jich sice méně než běžně,ale mnohé mají pro mě neznámý název..-některé nejdou vypnout. Vyndaval jsem postupně paměti(2),zaměňoval je-nic(ale když se mi v nouzáku naskytla možnost udělat Test memory,a já ji zvolil,tak to spadlo do "černa"-a nic),vyndal jsem HD a dal do rámečku,připojil k PC(XP pro)a vše je OK,s daty jde manipulovat,vše tam je,lze vlézt i do Win,či Recovery HP(které ale na ntb ňáko nefunguje)-jediný problém je,že nemohu zálohovat důležitá data,pač nemám tak velký disk v PC,čtečka karet nezvládne víc jak 4GB..,start Vist jsem nezkoušel,nemohu riskovat pád dalšího PC,které mě teď díky inzerci živí...-jsem bez práce a rozestavěný dům... Jinak co se týče "vyčištění","kontaktů" apod.-zbytečné rady,jsem erudovaný elektronik,sic v jiném oboru(klidně poradím-NF technika,D-class zesilovače,pulzní zdroje,měniče...,frekvenční měniče),ale to všechno mám v ntb OK.Jen mě napadá,jestli to nemůže být problém s grafičkou(jednou jsem to řešil na moňasu LG flatron,kde se uvolnily spoje pod graf.čipem BGA-to vymyslelo hovado!),nevím,jestli by to "shodilo" rozjezd Windousů... Ten HD z ntb mám vyndaný v rámečku,tak s ním mohu manipulovat,kdyby měl někdo nápad... Díky všem za odpověď. Alfi.

Předmět Autor Datum
zdravim. mam presne ten isty ntb, a pred tyzdnom mi robilo to iste. behal som po nete, a zrazu to za…
KalosX-nereg 18.06.2014 06:33
KalosX-nereg
v os to nebolo pretoze ja som tam mal preinstalovane xp
KalosX-nereg 18.06.2014 06:35
KalosX-nereg
Zdravím a předem díky za odpověď - jak jsi pochodil v to servisu? _ já o tom uvažuji díky svým podmí…
Alfi 19.06.2014 12:42
Alfi
Když se na obrazovce tvoří artefakty ještě před startem Windows, logicky je problém někde v HW - gra…
MachR55 18.06.2014 07:07
MachR55
Díky za radu,aspoň vím,že nemá cenu se hrabat v SW,já bych klidně šáhnul i do HW(je to ostatně moje…
Alfi 18.06.2014 09:39
Alfi
V nouzaku sa napriklad nezatazuje tak grafika, pretoze bezi len standardny ovladac VGA (800x600) Mo…
MM.. 18.06.2014 09:44
MM..
To je najskor problem s RAM alebo zakl.doskou (napajacie kaskady). Ak mas viac RAM modulov skusal by…
MM.. 18.06.2014 09:32
MM..
Dík za radu, napájecí napětí jsou OK,kondy a takovéhle drobnosti je pro mne rutina zkontrolovat.Jo,t…
Alfi 18.06.2014 09:53
Alfi
Nemozes startovat nejake visty na inom PC, neslo by to a nema to ani ziaden zmysel. V tom notebooku…
MM.. 18.06.2014 09:56
MM..
Alebo skusil by som tam pustit memtest alebo goldmemory, keby to bolo bez chyby tak by som skusil pr…
MM.. 18.06.2014 09:58
MM..
Ten HDD ked mas vyndany, tak v inom PC cez USB ramcek funguje normalne a vies si vycitat data, nie?…
MM.. 18.06.2014 09:38
MM..
Díky moc za rady, ten BIOS je samozřejmě ve"značkovém" ntb blokovaný proti přístupu a tím i změnám(m…
Alfi 19.06.2014 12:28
Alfi
copak Grafika startuje před Win,aby je mohla vytvořit?Nemůže být problém v Recovery(firemní HP-ten s…
MachR55 19.06.2014 13:48
MachR55
Teda - kecám že nic nechápu, toho kocoura jsem pochopil :-D
MachR55 19.06.2014 13:49
MachR55
No,jo,napsal jsem to blbě...-já myslel,že Grafika vytváří ty rastrový proužky na screenu,ne Vokna.Mů…
Alfi 20.06.2014 02:25
Alfi
No, trochu jsi to vylepšil, ale máš v tom docela zmatek. Můj dotaz je,jak je možný,že ještě před st…
MachR55 20.06.2014 08:04
MachR55
Jo, dík za answer, já myslel,že grafiku spouštějí až Vokna,ale bylo mi divný,že nejde to logo HP tře…
Alfi 20.06.2014 10:56
Alfi
Už to tu bylo psáno několikrát: proužky na monitoru před spuštěním OS = HW chyba, s největší pravděp…
MachR55 20.06.2014 11:50
MachR55
Ano, akurat tie programy co sa spustaju po starte (ktore si clovek pozrel v msconfig) bud odinstalov…
MM.. 20.06.2014 12:36
MM..
Jo,dík-ta první tučná věta řeší vše! Budu muset najít a vytáhnout REFLOW(i když tady do toho mýho st…
Alfi 20.06.2014 12:58
Alfi
OK, v té změti zpráv jsem info o notebooku přehlédl. Ono taky přečíst Tvoje příspěvky dá docela fušk…
MachR55 20.06.2014 13:36
MachR55
BIOS je normálně nedostupný co splietas. BIOS je samozrejme dostupny a logo sa da samozrejme zrusi…
MM.. 20.06.2014 12:13
MM..
Dík za reakci,radu, ale ten BIOS je fakt v tomto noŤasu nedostupný-ale to neřeším,v tom to asi nebud…
Alfi 20.06.2014 13:36
Alfi
BIOS je dostupny. (netvrdim ze tam mas liezt, nemas na to dovod, ale dostupny je :)
MM.. 20.06.2014 13:42
MM..
Co sa tyka posahaneho BIOSu tak podaktori "majstri" spustaju vo windows kdejake automatizmy od vyrob… poslední
MM.. 20.06.2014 13:47
MM..

zdravim. mam presne ten isty ntb, a pred tyzdnom mi robilo to iste. behal som po nete, a zrazu to zamrzlo a po chvilke cierna obraazovka. nasledoval tvrdy restart a ntb normalne nabehol ale preblikavala mi obrazovka, tak som ho vypol. na druhy den som videl tto s cim som sa este nikdy nestretol. pri spustani ntb nabehlo logo HP a vsade po obrazovke znaky dolaru, a modre pasiky po obrazovke. po 3 sec sa ntb sam restartoval. zase sa zacal spustat. zase to iste ale teraz sa nabootoval win ale slo hybat iba myskou a po kliknuti vysiel s repracikou "error zvuk". po chvilke sa zase samovolne restartoval. a takto som cakal v dufani ze sa zapne minimalne 15 restartov. potom som to odniesol do servisu, a ze vraj na chybe je bud hdd alebo maticna doska

Když se na obrazovce tvoří artefakty ještě před startem Windows, logicky je problém někde v HW - grafika, základní deska, napájení - čili doporučuji odnést do servisu.
A stejně jseš dobrej hazardér, když si důležitá data nezálohuješ, co kdyby Ti odešel disk?

Díky za radu,aspoň vím,že nemá cenu se hrabat v SW,já bych klidně šáhnul i do HW(je to ostatně moje parketa...),ale žiji teď vlastně již rok na "stavbě"(po tom,co mě vyhnala privatizace bytů z Prahy-a tím i z laboratoře..),kde není ani místečko bez suti,kam třeba položit šroubovák,natož log.analyzátor.Díky "polním podmínkám"ani nezálohuji-všechny komponenty mám uložené "někde" v kontejnerech.Kdybyste náhodou věděl,kde by se závada mohla skrývat byl bych vděčný za radu(všechna provozní napětí-myslím na desce,okolo proc. atd jsou OK)-do servisu se asi ntb nedostane,počítám každou kačku na cement a cihly... Jen mi není jasný,jak to,že v Nouzáku,který mi to občas nabídlo,to jelo "normálně" včetně grafiky,atd? Díky, Alfi.

To je najskor problem s RAM alebo zakl.doskou (napajacie kaskady).
Ak mas viac RAM modulov skusal by som ich po jednom samotne (a v roznych slotoch moze byt studenak u 1 slotu).
Je aj mozne ze sa niekto/nieco snazilo updatovat BIOS a toto je vysledok.

Dík za radu, napájecí napětí jsou OK,kondy a takovéhle drobnosti je pro mne rutina zkontrolovat.Jo,ty RAMky jsem prohazoval,mám 2 po 1GB(jednou mi takhle špatná RAMka kdysi shazovala start XP na PC),s BIOSem nikdo nic nedělal,ntb zkolaboval(bohužel v mé nepřítomnosti)při najetí na stránce Firmy.cz-po mém příchodu jen černá obrazovka a ventil.na plný výkon,a již nešlo nic.. Jo,HDD je v poho,přes USBéčko v rámečku běhá s jiným PC normálně,data bych zálohovat mohl,ale nemám kapacitu disku... Netroufám si ale dát start Vist z tohoto disku,co kdyby tam ve Win byl vir(i když HDD jsem projel antivirákama)a nakoplo mi to i tohle PC?-Hrozí takové nebezpečí?Až zas se v PC tak nevyznám(SW),jsem už starší,a s PC umím pár let-samouk. Dík, Alfi.

Nemozes startovat nejake visty na inom PC, neslo by to a nema to ani ziaden zmysel.

V tom notebooku je HW problem, treba riesit ten. (ako prvy test by som tam skusil nabootovat ubuntu).
BTW> ale tipujem nejaky studenak okolo grafiky pripadne problem s grafikou alebo jej RAM - mas tam dedikovanu grafiku alebo len nejaku integrovanu v chipsete?

Ten HDD ked mas vyndany, tak v inom PC cez USB ramcek funguje normalne a vies si vycitat data, nie? Takze data uz mas z disku vycitane.

Ak je notebook v zaruke odnes reklamovat. Ano moze to byt aj problem s BGA alebo akykolvek studenak kdekolvek, moze to byt aj problem s pamatou grafiky ak tam je nejaka dedikovana grafika. Mozes skusat akurat tlacit na rozne miesta podla mna, a tak najset ze co ked sa kde prehzba tak ze pomoze, ale skor tipujem na nejake problemy s napajanim (DC menice maju problem napr kvoli nejakym vyschnutym kodenzatorom ak tam su elektrolyty nejake a ne tantaly, apod)

P.S. len tak zo zaujimavosti ked tam nabootujes UBCD a spustis memtest86+, alebo ked nabootujes CD goldmemory, tak to vypisuje co?

Díky moc za rady, ten BIOS je samozřejmě ve"značkovém" ntb blokovaný proti přístupu a tím i změnám(mám i literaturu o tom,jak to obejít-ale teď zrovna asi někde pod hurdiskama...),bootování čehokoliv je v téhle době pro mě neřešitelný problém-bootuju celý den písek do míchačky,konfiguruju zedníka(brzy dostane "Blue death") a na ntb problem zbývá pár minut večer-teda vnoci,než kleknu na místě,jak spálenej HDD. Co se týče té grafiky,je integrovaná na MTB,je to stroj HP Pavilion dv6000,stáří 6let,čili na vyhození...-ale na moji potřebu Net-než odpadnu uplně,do postele, teď ideální stroj(navíc finance na jiný nejsou).Co se týká toho "promačkávání" MTB,to u mě netřeba,mohu to projet klidně mikropájkou(kdybych nebyl vyhozen z Phy,tak i REflow),ale tohle už jsem zkoušel-a nic.Pořád Dolary na obrazovce(a ne v peněžence!),modré svislé proužky-copak Grafika startuje před Win,aby je mohla vytvořit?Nemůže být problém v Recovery(firemní HP-ten se teď v poslední době chtěl stále aktualizovat,kdo ví,jestli mu to "nepovolil"muj Kocour,který se prošel po klávesnici..?),který určitě generuje základní logo,atd..., a pak teprve pustí ke slovu Win?V tomhle se moc nevyznám.NTB je orig.,nikdy nepřetaktovaný,nijak neupgradovaný,provoz jedině NET(inzerce)+fotky+text dokumenty. Děkuji všem, Alfi.
Jinak teď jedu na DELL Optiplex SX270,který mi slouží už 8let(jedině jsem opravoval zdroj-napaječ 12V,a vychylovací cívky optiky v DVD mechanice),Win XP pro,a je to můj miláček,kterého ale nechci tahat do tadytoho svince.

copak Grafika startuje před Win,aby je mohla vytvořit?Nemůže být problém v Recovery(firemní HP-ten se teď v poslední době chtěl stále aktualizovat,kdo ví,jestli mu to "nepovolil"muj Kocour,který se prošel po klávesnici..?),který určitě generuje základní logo,atd..., a pak teprve pustí ke slovu Win?

Cože :?::-?
Proč by měla grafika "vytvářet" Win? Co má recovery společnýho s generováním základního loga? Cos tím myslel? Nešlo by to srozumitelněji?
Vůbec nic z toho nechápu - buď seš přepracovanej, nebo mám úžeh...

No,jo,napsal jsem to blbě...-já myslel,že Grafika vytváří ty rastrový proužky na screenu,ne Vokna.Můj dotaz je,jak je možný,že ještě před startem Vist-OS, už jede nějaká grafika,která dokáže vytvořit ty proužky,taky ještě před startem Vist se zobrazí to "HP"logo-tak to podle mě musí být z toho "firmwaru HP" (disk je od výroby rozdělen na 2oddíly-"uživatelský" s Win a pak "HP-firmware").Ten Firmware HP ovládá a brání dost funkcí ntb,díky tomu a Vistám jsem ten noťas neměl moc rád od začátku-ale teď se hodí,proto tak pláču,jinak by šel do základovýho betonu.. Já si Píso vždycky(teda 2x)stavěl či koupil "čistý",a nabootoval tam Win XPpro třeba z CD pro ovládání cyklokonvertorů(frekv.měničů),a nikdy žádný problém,nikdy modrá smrt-a to jsem to kolikrát hodně pokoušel.. Jo,tím kocourem to asi nebude,mladá říkala,že celou dobu byl v pelechu,navíc má (snad) z Prahy naučený respekt,že na klávesnici a myš se nešahá... JO,jinak pro upřesnění v tom HD oddíle "HP" je to Recovery,krom ale jiných blbin(multim.přehrávače,firemní upgrade,atd...-prostě HP). Díky za zájem a answer, Alfi.

No, trochu jsi to vylepšil, ale máš v tom docela zmatek.

Můj dotaz je,jak je možný,že ještě před startem Vist-OS, už jede nějaká grafika,která dokáže vytvořit ty proužky...

Samozřejmě, grafika se spouští okamžitě po zapnutí počítače. Nebo si myslíš, že bez spuštěné grafiky bys viděl něco jiného, než černo na monitoru? Ty proužky jsou důsledkem vadné grafiky.

...taky ještě před startem Vist se zobrazí to "HP"logo-tak to podle mě musí být z toho "firmwaru HP"...

Ne, logo uloženo v paměti patřící BIOSu.

...Ten Firmware HP ovládá a brání dost funkcí ntb...

Cože :?::-?
Co ovládá? Čemu brání?? Můžeš popsat, jak se to - podle Tebe - projevuje? Mám už v práci několikátý notebook HP s předinstalovaným systémem, recovery oblastí a nikdy mě nic neovládalo ani nebránilo...

...jinak pro upřesnění v tom HD oddíle "HP" je to Recovery,krom ale jiných blbin(multim.přehrávače,firemní upgrade,atd...-prostě HP)

Ano, to je v pořádku. Notebooky s předinstalovaným systémem (je jedno, od kterého výrobce) mají disk rozdělený minimálně na dva oddíly a jeden je recovery - v něm je uložen obraz systémového disku čerstvě po nainstalování Windows, všech správných ovladačů a samozřejmě programů od výrobce. Slouží k obnově systémového oddílu při zabordelení Windows do stavu těsně po instalaci.

Jo, dík za answer, já myslel,že grafiku spouštějí až Vokna,ale bylo mi divný,že nejde to logo HP třeba vymazat(jedno z omezení-u mého PC XPpro tam mám něco uplně jiného),to ,že je logo uložené v BIOSu je na snadě,protože se zobrazí ještě vlastně před startem OS.BIOS je normálně nedostupný-Firmware HP.Co se týče toho "ovládání",tak např. 1.ní se spouští přehrávač Roxio(předinstalovaný HP)-nejde to změnit,nejde manipulovat s Web Cam,krom Roxia(které má nesmyslné ovládání a ukládání),a tak je to se vším...-ve volných Win XPpro jde všechno bez problémů překonfigurovat-možná je to tím,že jsem na ně zvyklý,a Visty jsou Shitt.Jo a ve Správci procesů běželo na ntb cca 80procesů(a nešly vypnout-start systemu několik minut),zatímco na mojem PC běží 19 procesů,které vím,co jsou,a Start je do několika vteřin. Ale to není předmětem dotazu - ntb stále neběží,stále "rastruje" modré proužky hned při spuštění,rastrované logo HP-někdy ano,někdy ne(!),černá obrazovka,nic nejde spustit-disk v rámečku s jiným PC přes USB funguje normálně. RAMky prostřídány,různě povyměňovány,odebrány-stejný stav.Několikrát se před kolapsem ntb stalo,že v noci při "zaklapnutí" se zničehonic rozhučel ventilátor na 100%(vzbudilo mě to),byla černá obrazovka-přisuzoval jsem to běhu AVG,tak jsem to típnul OFFem.Ráno vše běželo OK.Při práci se nikdy žádný "pád" nestal.-Tak renomovaní prosím pomozte,potřebuji ho,i když dědka,jinak pujde do betonu....- ale je mi ho líto. HW jsem asi schopen ho opravit(i v polních podmínkách),ale nevím,kam šáhnout... (u Dellu SX jsem si opravil i DVD mechaniku,která nečetla zásahem do vychylovacích cívek...). Tak děkas a stále please! Alfi.

Už to tu bylo psáno několikrát: proužky na monitoru před spuštěním OS = HW chyba, s největší pravděpodobností v grafice. Co na tom chceš opravovat? Jedině odnést do servisu, ať to vymění. Navíc doteď ani nevíme, jestli máš integrovanou nebo samostatnou grafiku, protože jsi ještě nenapsal typ toho notebooku.
To, že je logo HP rastrované jen někdy souvisí právě s tou chybou - někdy se projeví (proužky), někdy ne.

A co máš furt s tím firmwarem? Je to normální BIOS, akorát možná zaheslovaný (? - nevím, nezdá se mi to, ještě jsem se s tím u svých notebooků HP nesetkal).

Pokud Ti nějaký program nevyhovuje, normálně ho odinstaluj: Start -> Ovládací panely -> Programy a funkce. Tam si vyber, co chceš odinstalovat. Asi po Tobě bude chtít potvrdit administrátorská práva (Visty jsou v tomhle daleko otravnější než Win7, které mám - Visty jsem přeskočil).
Programy startující po spuštění Windows upravíš v nástroji MSConfig (Start -> Spustit -> msconfig <ENTER>). Nebo můžeš použít třeba CodeStuff Starter, je přehlednější. Asi se opět ozve řízení uživatelských práv.

Ano, akurat tie programy co sa spustaju po starte (ktore si clovek pozrel v msconfig) bud odinstalovat alebo nastavit v nastaveniach programu nech sa nestartuje pri starte, pripdne updatery ak clovek nechce tak vypnut v samotnom programe, nevypinal by som to v msconfig. Sice sa nic nestane ked to clovek vypne v msconfig, ale radsej nech si to riadi sam program jak mu do toho zasahovat zvonku.

Jo,dík-ta první tučná věta řeší vše! Budu muset najít a vytáhnout REFLOW(i když tady do toho mýho stavebního bordelu se mi moc nechce...-nevím,jestli nevezmu jen teplovzdušnou pistoli...-stejně není co zkurvit...-jinak jsem v popisu psal,že ta Grafika je integrovaná na MTB a stroj HP Pavilion dv 6000),v tý Reflow se mi podařilo opravit "kuličkování"-spojení, BGA grafického procesoru u LG flatron,(oprava jinak za "raketu"),že jsem ten IO stáhnul k desce svorkou,a pak to celé projel asi 3x RefloW-chytlo se to...OK.Udělal bych to samé s MTB tohodle ntb(nejradši s celým..!),ale nevím,kde zrovna tu Reflow linku mám,a vyndavat ji mezi suť se mi taky zrovna nechce.... Tak jsem myslel,že mi tu někdo poradí(asi mladší než jsem já...,a zkušenější...),kam "šáhnout" buď do SW nebo pájkou... Blbej noťas,kterej jsem neměl rád,ale teď ho zrovna potřebuju.....! Potřebuju TIP na rychlý zásah-ať už destrukční nebo funkční. Servis je za 2.5tis - to je pro mě hodně cementu a cihel v této chvíli...-na to nemám. Jinak co se týče toho BIOSU, ten není jenom zaheslovaný,ten je nepřístupný,leda po celkovém restartu zrušením napájení(cell off)a pro jistotu i zkratováním napájecí sběrnice(kondy)a pak zadáním nějakého řetězce znaků,či tlačítek z klávesnice-nepamatuji si to,ale mám to někde v knížce...). Tak je to v HP.Ale v tom BIOSu to stejně asi nebude...-tipuju tu grafiku,ale proč mi nejde v Nouzáku(kdy je všechno OK-Data,soubory...)odeslat na jakýkoliv "výstup" - čtečka SD, USB, DVD/CD jakákoliv data?To přeci s grafikou nesouvisí?Všechny datové I/O jsou prostě mrtvé. Dík za všechny porady, je mi z toho blbě... Alfi.

OK, v té změti zpráv jsem info o notebooku přehlédl.
Ono taky přečíst Tvoje příspěvky dá docela fušku, bez mezer za čárkami a tečkami se text slévá do jednoho téměř nečitelného bloku...
Tip na HW zásah už jsem Ti dal - odnes to do servisu.

Jinak co se týče toho BIOSU, ten není jenom zaheslovaný,ten je nepřístupný,leda po celkovém restartu zrušením napájení(cell off)a pro jistotu i zkratováním napájecí sběrnice(kondy)a pak zadáním nějakého řetězce znaků,či tlačítek z klávesnice-nepamatuji si to,ale mám to někde v knížce...). Tak je to v HP.

Nedostupný BIOS, provádění nějakých opičáren s napájením a kondíkama pro jeho zpřístupnění a pak ještě zadávání nějakýho kódu z knížky - to si děláš srandu? Nebo pracuješ pro CIA/NSA/FBI?

Tím "odesláním" dat v nouzáku na USB myslíš jejich kopírování? Čtečka karet asi potřebuje nějaký ovladače, který se v nouzáku nenačítají, možná je v nouzáku problém i s vypalováním CD/DVD (nevím, nezkoušel jsem). Ale na USB flashku či externí disk bys to měl zkopírovat bez problémů. Pokud ne, možná Ti umřelo na desce něco víc, než jen grafika...

BIOS je normálně nedostupný

co splietas.

BIOS je samozrejme dostupny a logo sa da samozrejme zrusit v nastaveniach BIOSu.

Roxio a aj vsetko ostatne sa da odinstalovat, zmenit, co chces.

Ked mas problemy s obrazom uz v BIOSe tak je bud vadny HW, alebo posahany BIOS. uz som to pisal. Uz si skusil testovat RAM z UBCD alebo goldmemory?

Dík za reakci,radu, ale ten BIOS je fakt v tomto noŤasu nedostupný-ale to neřeším,v tom to asi nebude... - je to celkově "zafirmwarované",což se dá čekat,a já nejsem zas takový PC expert(i když hodně jsem se naučil v 45ti letech-před tím jsem neuměl PC ani zapnout...),abych to obešel-i když je mi jasný,že to jde-jako ostatně všechno...(měl jsem se narodit o pár let dřív,a dneska jsem možná byl "velký" Bill).Je to stejné,jako v případě mikro video věže,co jsem koupil za "hubičku" na Mallu,která funguje výborně,ale obslužný SW je k hovnu-nenačítá co zrovna potřebuji,nejde zapnout EQ při radiu či TV,nejde zrušit ATV,vše je pomalé-prostě vopruz! Upgrade jedině při zadání nějakého kódu(do Čajny!),který neznám,jinak nejde přeprogramovat nic...A tak je to i u HP! Na ten BIOS fakt nikdo nešahal,ani do žádného nastavení Win,nebyl důvod,nejsem hráč ani taktér,vždy před usnutím jsem si ho vzal do postele a dělal pouze inzerci a maily,hledal firmy v okolí...-a když jsem se šel vys..t,tak najednou černá obrazovka a nic už nešlo-prostě smůla,zrovna v mojí nejhorší době... Dík, Alfi.

Co sa tyka posahaneho BIOSu tak podaktori "majstri" spustaju vo windows kdejake automatizmy od vyrobcu co im tam kdesi vyskakuju a spustia aj aktualizaciu BIOSu bez toho aby vedeli co robia. Neporedpokladam ze to je tvoj pripad, len som na to upozornil ci si tam nespustal nejake aktualizatory v nejakom HW software a nepotvrdzoval nejak updaty BIOSu.
V tvojom pripade je skor problem v HW (studenak okolo chipu grafiky alebo rovno na BGA alebo na RAM grafiky), alebo ak mas integrovanu grafiku tak moze byt zavada v RAM subsysteme (RAm samotne alebo studenaky na slotoch), vsetko som uz pisal. Kludne ale moze byt aj problem s niektorym DC menicom, nacate vykonove tranzistory alebo vyschnute kondenzatory ak su tam nejake elektrolyty, a tym padom nestabilne napatie resp. spikes pri narazovom odbere prudu apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru