Předmět Autor Datum
Mozes to mat v nabijacke aj cely zivot a nicomu to nevadi. Kvoli setreniu elektriky sa odporuca pona…
MM... 29.09.2011 23:51
MM...
Přes baterku proteče nejvíc energie tehdy, když se co nejdříve, i při částečném vybití, nabije napln…
Pytlík 30.09.2011 08:23
Pytlík
Okey...dik moc...takze kazdodenneho nabijania baterky sa nemusim bat...este raz ďík... poslední
terorista101 01.10.2011 00:19
terorista101

Mozes to mat v nabijacke aj cely zivot a nicomu to nevadi. Kvoli setreniu elektriky sa odporuca ponabiti nabijacku vybrat z 230V nech nezere zbytocne
Co sa tyka vybijania ak to je mozne tak to nenechavaj vybijat uplne do zdochnutia, ale ked ti to pipa ze slaba baterka tak to daj nabijat ak mas nabijacku, mozes to ale davat nabijat kedy chces. Ak nemas poruke nabijacku tak nic zas az tak tragicke to neni. Hlavne to nenechavaj vybite dlho napr tyzden uplne vybite tak sa moze baterka uplne znicit

Přes baterku proteče nejvíc energie tehdy, když se co nejdříve, i při částečném vybití, nabije naplno (pozor, neplést si s přebíjením, ale to moderní nabíjecí obvody nedovolí).
Z toho plyne dávat mobil co nejčastěji na nabíječku. Provoz baterky v cyklech (nabití - vybití na dolní mez - nabití ...) je pro životnost baterky ten nejhorší režim, horší jsou už jen ty vyloženě destruktivní záležitosti, jako úplné vybití či přebíjení.
Dávej tedy baterku co nejčastěji na nabíječku (no - s rozumem, nemusíš běhat od zásuvky k zásuvce, pochopitelně) a nemudruj nad nesmrtelností chrousta.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru