Avatar uživatele
Edita1980

Nabourané firemní vozidlo, jehož řidič – ne viník, požil alkohol. Kdo bude platit škody?

Náš zaměstnanec byl při soukromé jízdě firemním vozem nabourán. Škoda je na obou vozidlech. Bohužel požil před jízdou alkohol, zjištěno 0,9 promile. Kdo platí jakou škodu? Platí něco i pojišťovna? Naše firemní vozidlo není havarijně pojištěno, ale to je asi jedno. Vozidlo, které nabouralo do našeho prý taky havarijně pojištěno není. Děkuji.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2446 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cukrar

Žasnu nad některými názory.
Nehodu někdo zavinil, píšte, že to nebyl Váš řidič, tak plnění škodní údálosti Vašeho vozidla půjde z pojištění viníka. A to bez ohedu na stav Vašeho řidiče, který bude stíhán za jiný přestupek, nikoliv za nehodu.
Jelikož jsem neviděl spis, věřím jen Vašemu textu. Situace ale může být jiná, to musí policie vyšetřit.
Pojištovna vždy hledá, jak plnit co nejméně.

Upravil/a: cukrar

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Domnívám se, že by nemělo platit „pil – je vinen“. pokud vyšetřování zjistí, že viníkem je 100% druhý řidič, měli by jít škody z jeho povinného ručení. (ale co když zjistí, že pokud by váš řidič byl OK, měl by šanci střetu zabránit??)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Alkohol v krvi je priťažujúca okolnosť. Šofer pod vplyvom alkoholu, alebo iných návykových látok má iné reakcie, prevažne pomalšie, alebo inak nevhodné, než bez vplyvu týchto látok.
Vodič firemného vozidla porušil vyhlášku, ktorá jasne definuje, citáciu si nájdite vo vyhláške, zákaz jazdy pod vplyvom alkoholu, opiátov a návykových látok (nie kávy a cigariet).
Ak vozidlo nie je havarijne poistené, nespĺňa podmienky služobného vozidla.
Zodpovednosť môžu určiť len znalci v odbore autonehôd po preskúmaní stôp, technického stavu vozidiel, daných podmienok na ceste, fyzickej a psychickej spôsobilosti oboch vodičov – účastníkov zrážky v danom čase.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek