Avatar uživatele
mily

Nabroušení nože

Jak se spravně nabrousí nůž kamenným brouskem?Slyšel jsem,že k tomu potřebuju kůži,kde ji seženu?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Bumbes před 5032 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bumbes

Na dobroušení nože stačí buď ocilka, nebo dobrušovat dva nože o sebe, nebo použít spodní část nějakého porcelánového nebo kameninového nádobí (hrnek, talíř, miska,..). Na pořádné kvalitní nabroušení je většinou potřeba bohužel (bohudík) obdorník s profesionálním přístrojem (bruskou), neboť úhel břitu bývá velmi tupý a provizorní nástroje nestačí.
http://hodinovy-manzel-liberec.nolimit.cz/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zdeny

Kamenným brouskem , prodávají v železářství . Určitě musí být vlhký , před použitím ho dej do vody aby se nasákl a při broušení ho stále oplachuj nebo namáčej . Jde to líp , tolik to nevrže a pomaleji se obrušuje . A nožem buďto dělej krouživé pohyby nebo s ním tahej sem a tam . Hlavně musí být stejný sklon při broušení z obou stran . Dá se pak ještě použít břidlicový kámen na jemné dobroušení. Pak natátnout ostří na ocílce . Kůže se na dolazování ostří používala na břitvy. Je to umění , tak hodně ZDARU

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
člověk

záleží na velikosti nože,a kůži můžeš použít svoji,protože kůže se používá na dohladění ostří a né na broušení na to je vocilka,nebo karborundum

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Kůže slouží pouze ke stržení hranek, ne k broušení či dobroušení.
Aspoň si to myslím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek