Avatar uživatele
pusinka50

Chci si sjednat pojištění nové domácnosti. Bal jsem léta u ČP, ta je drahá. Prosím věnujte pozornost tabulce na linku

Na netu je mimo jiné i srovnávací tabulka uvedená na linku níže.
Co znamená ve 3.řádku odspoda „Přepětí“, na předposledním řádku „Odpovědnost“ a na posledním řádku název „Rozšířená asistence“?

Chci mít byt pojištěný HLAVNĚ proti ohni a vodě, kdyby mě vytopili sousedé zeshora (nemyslím povodeň). Ukrást mi zde nemají co.
Podle této tabulky mi vychází nejlépe pojišťovna Ergo, kde jsou stavební součásti pojištěné na 480.000 tis.Kč s nulovou spoluúčastí.
Je to tak, že v případě např. požáru nebo vytopení sousedy a poškození zdí bytu by mi tato pojišťovna podle tabulky poskytla nejvyšší plnění?

Znáte pojišťovnu Ergo, věřili byste jí? Nebo je lepší se spolehnout na známější pojišťovnu, která je déle na trhu? Máte nějakou dobrou zkušenost s jinou pojišťovnou? Děkuji za tipy a
díky za všechny odpovědi. 🙂

http://www.top-pojisteni.cz/po­jisteni-domacnosti/kal­kulace-pojisteni-domacnosti?pha­se=dom_results

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3763 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pusinko50, mýlíš se. Pokud tě vytopí sousedé, bude škoda likvidována z jejich pojistky, nikoliv ze tvé. V případě, že pojištění mít nebudou, tak se obrátíš na likvidátora škod u své pojiťovny. Ten ti škodu ohodnotí a tu potom budeš na sousedech vymáhat v rámci občanskoprávního řízení.
Stavebními součástmi bytu je to, co je uvedeno konkrétně ve vedlejších pojistných podmínkách. Zpravidla jsou zde zahrnuty obklady, podlahy a vše, co patří do pevných součástí bytu, nikoliv zařízení. Pro větší představitelnost je to vše to, co v bytě při stěhování budeš nechávat.
U pojištění je třeba si zkontrolovat, zda plnění by bylo v cenách „nových“ nebo „aktuálních“. Pokud jde o ceny, do nichž se promítne amortizace, tak vůbec nemusí jít o výhodné pojištění.
Přepětí je krátkodobá dodávka elektřiny, která je vyšší než má být standardně dodávána. Například v případě zkratu. Z toho důvodu má většina elektrospotřebičů pojistku, počítače používají přepěťovou ochranu.
Odpovědnost je většinou u pojistek myšlena jako odpovědnoszt za způsobené šlkody. To je ten druh pojištění, z něhož se hradí například poškozená malba, koberce a nábytek v případě vytopeného bytu sousedů bydlících pod tvým bytem.
Rozšířená asistence bude uzvedena ve vedlejších pojistných podmínkách, kde bude uvedeno, co patří do základních asistenčních služeb a co naopak bude jejich nadstandardním plněním. Bude tam v každém případě uvedeno otevření bytu v případě ztráty klíčů, případně výměna nových zámků, náhradní ubytování po nezbytně nutnou dobu v případě závažného poškození bytu, zajištění oprav dodavateli, kteří mají s pojišťovnou uzavřeny dodavatelské smlouvy a jiné.

Pojistné smlouvy pojišťovny Ergo neznám. Pracovala jsem pro Generali, ČP, ČPP a ČSOB P. Když se změnil zákon, tak jsem se rozhodla pro ČSOB P, jejíž smlouvy se mi púro klienty jevily jako nejvýhodnější. Konkrétně u pojištění majetku se jednalo o nejkvalitnější produkty, protože za solidní částku nabízely solidní krytí.
Je třeba se podívat hlavně na pojistné podmínky a traké na výluky z pojištění. Zdaleka není úměra mezi cenou pojistného, pojistným krytím a kvalitou pojištění majetku. Já osobně bych do pojištění u pojišťovny, která je na trhu poměrně neznámá, nešla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jindra B

Jak píše ocko. Cena není všechno. V pojištění majetku celkem často platí, že čím dražší, tím lepší. I když jsou vyjímky jako např právě ČP. Tím nechci říct, pořiďte si to nejdražší nýbrž ať cena není jediným parametrem.
Za sebe jsem pro velké známé pojišťovny. Ergo by sice měla mít silné zázemí, ale už jenom kvůli žádným pobočkám a zkušenostem bych se ji vyhnul. Stejně tak bych se vyhnul pojištěním zaměřeným na cenu jako je Slavia či Maxima.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Niky648

Já nevím jak vy ale podle mého názoru Ergo v ČR nemá konkurenci ať už v jakémkoli pojištění. Známý mi o něm říkal (pracuje zde) a já osobně bych určitě doporučila. Nejsou jaký ty ostatní tzv. pojišťovaci – zaleží jim totiž na spokojenosti lidi :)

před 3727 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek