Avatar uživatele
postcd

Nabíjení telefonu neoriginální nabíječkou která má 0.7A místo 1.0A, je to vhodné, nevadí?

Všechny hodnoty jsou stejné na štítku nabíječky kdomně amperů v kolonce OUTPUT(výstup?)
Orig. má 1.0A a neorig. má 0.7A
Může nabíjení touto neoriginální s méně améry output(výstup) nějak negativně ovlivnit baterku?

Zajímavá 0 před 2842 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Baterku ne. Otázkou je, jak je nabíječka chráněná před přetížením a jak velký proud telefon při nabíjení odebírá. Bylo by dobré nejdřív změřit proud a pak se rozhodnout. Bez ověření se může nabíječka zničit. Levné ampérmetry USB se dají koupit na Aukru.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Proud určuje stav baterie a řídí procesor. Nevadí. A jakýpak proud má potom nabíjení z powerbanky ?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Může to být problém.
Neuvádíte že se mobil nabíjí z USB, kde by bylo téměř jisté že je to fuk (mobil musí mít dostatečně pokročilé nabíjecí obvody aby obstál i po připojení k počítači, kde může mít omezení na 0,5A). Maximálně nabíjení bude trvat o něco déle.
Pokud má ale nějaký jiný konektor, nabíjecí obvod může být jednodušší s předpokladem, že zdroj 1A dokáže poskytnout. Nemělo by dojít k přímému zničení elefonu, ale nelze to ani vyloučit. Může dojít k tomu, že telefon nebude schopen akumulátor dobít. Může dojít ke zničení nabíječky, může docházet k nadměrnému ohřívání nabíječky či připojeného telefonu a s tím spojeným dalším rizikům.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
natasanatasa

Myslím si, že by v tom problém být neměl. Podle toho, co jsem nedávno někde četla by nižší proud baterku nijak poškodit neměl. Zjišťovala jsem si to kvůli tomu, že jsem si potřebovala koupit powerbanku (tu jsem si vybírala tady https://www.po­werbankasolar­ni.cz/ ) a také mě trochu zmátlo to, že proud, který z ní jde je o něco nižší, než ten, který jde z klasické nabíječky. Mělo by to ale být v pořádku.

před 1738 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Mosoji: Nesouhlasím (možná jen něco nechápu). Powerbanky jsou často dimenzovány až na 2A a zařízení (telefonu) dodají o co si řekne (telefony zpravidla dokáží nabíjet max. 1A). Pokud ale použije zdroj 0,7 v situaci, kdy telefon žádá 1A je situace zcela jiná.

před 2842 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek