Předmět Autor Datum
Podle popisu vypada dobre. Osobni zkusenosti nemam, ale nemam k ni zadne vyhrady
Jan Fiala 16.02.2009 18:15
Jan Fiala
To vypadá velmi dobře, sám o ní budu uvažovat.
oldsoft unreg 16.02.2009 18:38
oldsoft unreg
Ja by som to nekupoval. Sam sa prave chystam kupit nabijacku a kupim osvedcenu IPC-1 a jej dalsie kl…
poihu 16.02.2009 20:41
poihu
Nevím, jestli jsem googlil správně, ale u Conrada je to snad levnější, než 200 Zlotých? http://www.…
ancer 16.02.2009 22:00
ancer
to je lacnejsia varianta IPC-1L, ma mensi nabijaci prud, tu je odkaz na IPC-1 Inak u vas je onieco…
poihu 16.02.2009 22:12
poihu
takze este doplnam, ta aukcia co som dal link je uz vlastne skoncena, teraz tam ma novu aukciu IPC-1…
poihu 16.02.2009 22:29
poihu
To je zajímavé, dík za info. IPC-1 mám, je super, ale potřebuju ještě jednu. U IPC-1 mi asi po dvou…
oldsoft 16.02.2009 22:12
oldsoft
Ve skutečnosti mám ještě jednu: obchod.hw.cz, ale potřebuju ještě třetí kus... Tenhle Ansmann je dob…
oldsoft unreg 17.02.2009 02:19
oldsoft unreg
Toho mam doma, ale pokud bych dnes kupoval, tak koupim bud IPC-1 nebo neco podobneho, jako je v puvo…
Jan Fiala 17.02.2009 06:02
Jan Fiala
Od doby položení dotazu jsem už nabíječku MAHA taky koupil, ovládání mi strašné nepřipadá, spíš se č…
oldsoft unreg 27.02.2013 10:09
oldsoft unreg
No my laici používáme tuhle, a když jsem jí ukázal profíkovi, tak dlouho zapoměl zavřít hubu. http:/…
gambáč 17.02.2009 00:34
gambáč
Profík nejsem, ale tahle nabíjí 2 nebo 4 články, nevěnuje se jim individuálně, ale nabíjí po dvojicí…
oldsoft unreg 17.02.2009 02:14
oldsoft unreg
Tak já jsem si teď pořídil MAHA C9000 a mám k ní několik negativních připomínek: 1. všechny programy…
MirekSv 27.02.2013 09:25
MirekSv
Mahu mám dva roky a zvyknul jsem si na ni, že už bych jinou nabíječku nechtěl. Pravdou je, že zmíněn…
nabijecka 03.03.2013 11:44
nabijecka
A ještě bych dodal, že ten můj starý Voltcraft má také jednu dobrou vlastnot, že když se ve slotu 1…
MirekSv 04.03.2013 13:06
MirekSv
Jsem zvědav s čím příjdeš příště, tipuju že aku vytekly, nabíječka přebíjí, teplotní čidla nefungují… poslední
nabijecka 04.03.2013 21:09
nabijecka

Ja by som to nekupoval. Sam sa prave chystam kupit nabijacku a kupim osvedcenu IPC-1 a jej dalsie klony. Konkretne rozmyslam ze od tohoto predajcu z polska daniel2709, len este neviem ako sa snim dohodnem, polstinu neovladam, ale ma tam napisane ze posle aj do zahranicia. A cenu ma polovicnu ako u conrada.

No a aby som bol konkretny preco by som si MAHA ENERGY MH-C9000 nekupil. Pri brovsovani netom a zhanani info a referencii o nabijackach som natrafil aj na nejaky blog kde majitel popisoval jej vyhody/nevyhody a zaroven konstatoval, ze tu nabijacku prakticky nepouziva, pretoze ma naozaj strasne ovladanie. Totizto nez nastavite parametre nabijania ako chcete pre jednu baterku na tej nabijacke tak je treba postlacat tak 20-30 krat rozne tlacitka na tej nabijacke a preklikat sa cez menu, navyse pri 4 baterkach je treba toto 4 krat zopakovat pre kazdy slot. Skusim pohladat este v historii, ci najdem ten link, potom ho sem hodim.

to je lacnejsia varianta IPC-1L, ma mensi nabijaci prud, tu je odkaz na IPC-1

Inak u vas je onieco lacnejsia ako u conrad SK. U nas stoji cca 66€, a od toho polaka mi to po prepocte vychadza na 37,60€, takze skoro polovica + samozrejme nejake postovne, ktore by som zaplatil jak pri objednavke od conrada tak od toho polaka.

To je zajímavé, dík za info. IPC-1 mám, je super, ale potřebuju ještě jednu.
U IPC-1 mi asi po dvou letech přestalo jít prostřední tlačítko "Display" a dost mě to štvalo. Pod tlačítkem je plíšek ve tvaru trojúhelníku s "packou" na každém vrcholu. Plíšek je vyboulený, tím zajišťuje vrácení tlačítka po stisknutí. Jedna z těch "pacek" se časem ulomila, takže jsem oprášil letitou trafopájku, trochu cínu nabral ze starého rádia, kalafunu jsem kupodivu měl a poměrně hrozně jsem to tam "napatlal". Dost piplačka to byla, navíc nejsem manuálně zručný. Zatím to cca 2 měsíce funguje v pohodě. Provedení spínacího tlačítka mi přišlo poněkud "fórové". Nabíječka je to jinak super a má přehledné ovládání.

Od doby položení dotazu jsem už nabíječku MAHA taky koupil, ovládání mi strašné nepřipadá, spíš se častěji stane, že odmítne pracovat s akumulátorem a tvrdí, že je vadný, zatímco Voltcraft IPC ho ještě vezme.

Tak já jsem si teď pořídil MAHA C9000 a mám k ní několik negativních připomínek:
1. všechny programy (kromě Discharge) začínají nabíjením - takže pro NiCd aku, kde aby se předešlo paměťovému efetku je vhodné je nejprve vybít, zde není žádný vhodný program a nezbývá než nejprve spustit vybíjení, hlídat nabíječku, jestli už má vybito a pak spustit nabíjení - to mi přijde dost nepohodlný - proč třeba Cyklování nezačíná vybíjením, stačilo by pak dát jeden cyklus a bylo by to - takto jeden cyklus znamená 2x nabít a jednou vybít.
2. Režim formátování - funguje tak, že 16h nabíjí prodem 0,1C a nabíjení neukončuje podle deltaV - takže opět problém s nabitými akumulátory, které když se tam vloží, tak se hodně přebíjí - proto je v návodu tučné "UPOZORNĚNÍ", že je potřeba akumulátor nejprve vybít - proboha proč si to ten program neudělá sám?
3. už jen taková úsměvná část ze sekce ochrany výrobce - "Bezpečnostní pokyny" - Při nabíjení nenechávejte nabíječku bez dozoru - a u režimu formování je uvedeno, že tvá 39-45 hodin - jak asi tak mám po celou dobu nabíjení tu nabíječku nenechat bez dozoru? To abych si na to najal nějakou bezpečnostní agenturu s nepřetržitou službou...

No o peníze mi nešlo, vlastním již několik let Volcraft CM-2020 se kterou jsem relativně spokojen - to relativně znamená, že mi vadí, jak v ní hučí ventilátor (a ještě nemá nastavování proudů, takže AAA se nabíjejí hrozně dlouho, neboť ten přednastavený proud je malý na dnešní 800-1000mAh aku) - a protože v poslední době nejčastěji nabíjím AA a AAA aku, tak jsem si chtěl pořídit něco měnšího, bez ventilátoru a MAHA mě v tomto směru zklamala (ta CM-2020 ten režim nejdřív vybít a pak nabít má a byl to můj nejpoužívanější program)

odkaz na manuál, kde si to můžete přečíst www.ledshop.cz

Mahu mám dva roky a zvyknul jsem si na ni, že už bych jinou nabíječku nechtěl. Pravdou je, že zmíněný režimm break-in určitě chtělo naprogramovat s vybíjením na začátku, tohle mě taky utkvělo když jsem četl návod. Ještě bych doplnil vypínání podsvícení displeje, který je zbytečně moc intrnzívní. Ale to nabíjení na začátku mi nevadí, holt se asi předpokládá, že baterky vytáhnu z přístroje vybité a pak putují do nabíječky, proti všechny režimy začínají nabíjením. A s tím hlídáním, ty asi čteš bezpečnostní pokyny k nějakému výrobku poprvé že :-) výrobci se holt sichrují a já se tomu nedivím. Nabíjení baterií není úplně bez rizika, zvláště pokud tam někdo nastrká nějaké staré srágory, proto je od výrobce zodpovědné, že doporučuje nenechávat nabíječku bez dozoru, nic úsměvného na tom nevidím.

A ještě bych dodal, že ten můj starý Voltcraft má také jednu dobrou vlastnot, že když se ve slotu 1 nastaví nějaký režim nabíjení, tak u dalších slotů se defaultně použije stejný (ale dá se změnit), takže se to nemusí složitě nastavovat pro každý slot jako u té MAHY (což zvlášť u nastavení režimu CYCLE pro AAA aku je dost pakárna) a je velmi pravděpodobné, že najednou nabíjím sadu stejných aku
Další věc, kterou ukazuje ten Voltcraft je nabíjecí energie - takže se dá odhadnout i účinnost
A poslední trochu "ostuda" - dodané aku Powerex jsou označené jako 2700mAh s poznámkou minimální kapacita 2500mAh - no ani jeden z těch čtyř tuto kapacitu nedosahuje - kapacitu mají mezi 2440 - 2470mAh

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru