Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíječka k NB

Ahoj,
mohl bych se zeptat jestli je rozdíl mezi nabíječkami k NB? Jako, že jeden NB musí mít nabíječky jen jednoho typu? Pokud ano, jaký typ musím mít pro fujitsu siemens amilo pa 1510?
Předem díky za odpověď.

Předmět Autor Datum
Nabíječky se, krom konektoru, liší pouze napětím a maximálním proudem. Pokud je tedy konektor stejný…
Pytlík 28.11.2012 12:16
Pytlík
musí samozřejmě sedět konektor a polarita napětí, to nebývá problém. adaptéry většinou mívají výstup… poslední
lední brtník 28.11.2012 12:24
lední brtník

Nabíječky se, krom konektoru, liší pouze napětím a maximálním proudem. Pokud je tedy konektor stejný (vč. polarity!!!), napětí přibližně stejné (odchylka půl voltu nebude hrát roli) a proud stejný, nebo větší, tak nabíječka vyhoví (ten proud může být i menší, ale pak se může stát, že nabíječka nestihne současně nabíjet akumulátor a hradit spotřebu notebooku - potom se bude akumulátor za provozu vybíjet).
Tohle platí v drtivé většině případů. Údajně však notebooky některých výrobců dokáží rozeznat nabíječku jiného výrobce a odmítnou s ní spolupracovat. To však nemohu ani potvrdit, ani vyvrátit - neviděl jsem to a nevím, jak je "ta správná" nabíječka rozpoznána. Naštěstí, pokud to existuje, není jich moc.

musí samozřejmě sedět konektor a polarita napětí, to nebývá problém.
adaptéry většinou mívají výstupní napětí 19V, a nějaké ty ampéry - podle toho pohledáš v pc/elekto krámech mezi univerzálními notebukovými adaptéry.
typický univerzální čínský krám. tvé amilo tak výkonný adaptér ani nepotřebuje, cca 60W musí stačit. ostatně na původním zdroji fuj-siemens si můžeš přečíst originální údaje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru