Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíječky na Android

Dobrý den, mám ještě jeden problém. Jako asi většina lidí vlastním několik mobilů a tablet s Androidem (Sony Ericssony, Samsungy, HTC a tablet Asus). A mám asi 10 nabíječek. Všechno šlo v pohodě a najednou asi od listopadu mi u jedné nabíječky najednou nešel nabíjet telefon (Sony Ericsson xPeria Mini Pro). Tak jsem ho odpojil, vypnul a zapnul, zase připojil a všechno běželo. Jenže se mi to po určité době (cca týden) stalo znovu s tímhle telefonem a ještě i s druhým SE xPeria MP. Asi měsíc poté se mi to samé dělo se Samsungem Galaxy S3, Asusem Memopad HD7 a dalšími. A už se mi to děje i s ostatními nabíječkami. Vždy musím zařízení odpojit, vypnout a zapnout (u S3 stačí jen restartovat), připojit a najednou jde nabíjet.

Je zajímavé, že jediné dva telefony, které jdou vždycky s jakoukoliv nabíječkou nabíjet, i přesto, že jiná zařízení zrovna nejdou, jsou HTC Desire Z a třetí SE xPeria MP.

Elektrické zásuvky jsou v pořádku, vyzkoušel jsem jich desítky (různé byty, domy, hotely).

Jsem z toho jelen a jsem z toho rozčarován. Prosím o radu.

Předmět Autor Datum
Jaku app mas nainstalenu na vsetkych ktore nejdu? Tie nabijacky kombinujes (pouzivas rozne s roznym…
MM.. 13.02.2014 20:00
MM..
No na dvou nemám nainstalováno vůbec nic, ani nejsem přihlášen do Google Play, jen z nich telefonuju…
Drift 13.02.2014 20:03
Drift
A to sa deje uplne vzdy pri kazdom strceni, alebo len niekedy, alebo ako? teoreticky tam moze bezat…
MM.. 13.02.2014 20:12
MM..
A ked to nenabija skus potocit s konektorom, jemne ho potlacit na rozne strany, skus kyvat kablom, a…
MM.. 13.02.2014 20:16
MM..
Právěže se tenhle problém děje jen někdy, třeba z 10 nabíjení 3-4x. Dobře, zkusím to, až se to zase…
Drift 13.02.2014 21:18
Drift
SW problem by vznikol len tak ze by si tam musel nejaky SW instalovat alebo cosi mazat nejake subory…
MM.. 13.02.2014 21:38
MM..
Vubec bych ho nepletl s SW problemem, ta sance ja 0,01%, bude to HW a musi to ozkouset presne tak, j…
RedMaX 14.02.2014 04:23
RedMaX
Dobře, tak zase až to nepůjde, tak to tedy vyzkouším. Díky za rady. :-) poslední
Drift 14.02.2014 08:04
Drift
Tohle dělají MT, které si hlídají napětí a nejdou nabíjet jinou nabíječkou než originální. Někdy se…
lesov 13.02.2014 23:53
lesov
Zasadne bys mel na nabijeni pouzivat nabijecku se stejnym jmenovitym napetim jako je na te originaln…
RedMaX 14.02.2014 04:21
RedMaX
Já používám pouze originální, akorát, že jsem po těch problémech je zaměnil (SE nabíjím nabíječkami…
Drift 14.02.2014 08:04
Drift

Jaku app mas nainstalenu na vsetkych ktore nejdu?

Tie nabijacky kombinujes (pouzivas rozne s roznymi zariadeniami) alebo striktne tu pre ktore je urcena? Ptz ak ich mixujes tak si mohol nejaku lepkavu spinu nadrbat na ostatne konektory apod. Alebo aj jeden telefon moze nejak odpalovat resp. "nacat" rozne nabijacky, ak to mixujes

No na dvou nemám nainstalováno vůbec nic, ani nejsem přihlášen do Google Play, jen z nich telefonuju..

No, používal jsem striktně, ale od té doby, co to nejde, tak jsem začal mixovat. Ale je mi divné, že jedna xPeria a HTC "by nic nechytly". Ale zase Sony, Samsung, Asus..všichni stejný problém..divné.

A to sa deje uplne vzdy pri kazdom strceni, alebo len niekedy, alebo ako?
teoreticky tam moze bezat nejaka app ktora sa do toho drbe, trebars si tam nieco chytil cez bluetooth alebo co ja viem odkial, urcite si tam neinstalil ani nepotvrdzoval vobec nic?

Skus pouzivat nejaku inu nabijacku s telefonom ktory to nerobil hned od zaciatku, a zapisuj si ktoru si kedy pouzil a ktora to robi s ktorym telefonom a ktora ne :)
Inac neviem, este som o takom niecom nepocul.

A ked to nenabija skus potocit s konektorom, jemne ho potlacit na rozne strany, skus kyvat kablom, apod. Skus ju len vybrat, pockat 30sekund a znovu strcit, bez restartu telefonu. Potom skus vobec nesahat na konektor ani kabel nevytahuj ju vobec len restartuj telefon. Tak aspon zistis ci to je SW alebo HW problem. Ak pomoze len restart tak to je najskor SW, ak pomoze manipulacia alebo dpojenie na minutu, tak to je HW (nabijacky sa seru z nejakeho dovodu, napr. sa v nich moze aktivovat protiskratova ochrana apod, ta sa potom deaktivuje ked ju vytiahnes z elektriky na minutu apod.)

Právěže se tenhle problém děje jen někdy, třeba z 10 nabíjení 3-4x. Dobře, zkusím to, až se to zase stane. HW vyřeším novou nabíječkou, ale jak vyřeším SW? Ale je mi divné, že by SW byl poškozen u tolika telefonů. A zase HW, tolik nabíječek, že by bylo poškozeno? Je to záhada. Navíc skoro nedokazatelná, pŕinesu to do servisu, tam to zrovna půjde, budu vypadat jako blázen a pošlou mě do temných míst...

SW problem by vznikol len tak ze by si tam musel nejaky SW instalovat alebo cosi mazat nejake subory apod, ked das telefon na vyrobny stav tak sa vsetko zas prepise na vyrobny stav.
Ale mne sa skor zda ze tam mas nejaky HW problem s jednou alebo niekolkymi nabijackami, alebo co. Skus to nejak odsledovat, zapisuj si ktora kombinacia telefonu a ktorej nabijacky to bola, ked je ten problem, a skus najprv len cisty restart ci to pomoze a len ciste odpojenie nabijacky z 230V bez restartu, ci to pomoze samotne.

Tohle dělají MT, které si hlídají napětí a nejdou nabíjet jinou nabíječkou než originální. Někdy se to ale povede a nabijet lze i neorigo nabíječkou. Potom se ale "něco" stane s baterií nebo s obvodem, co hlídá to napětí a baterie se může zahřívat a to i když není nabíjena.
Ale je to jen moje teorie a něco takového se mi dělo u N86 a raději jsem koupil novou baterii a to zase originální a nabíjel jen správnou nabíječkou.

Zasadne bys mel na nabijeni pouzivat nabijecku se stejnym jmenovitym napetim jako je na te originalni. (Ale domnivam se, ze dneska je skoro vsechno na 5V.) Udaj o max. proudu muze byt rozdilny, to te jen informuje, jaky proud je to schopno dodavat a teda pokud takovy proud to zarizeni odebrat dokaze, tak i o tom, jak rychle to bude nabite.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru