Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahodne mrznuti kompu

Copy/paste-nul sem sem dotaz na muj problem s kompem, nechtel sem to vysvetlovat znova. Prosim o precteni celeho textu, za jakoukoli radu predem dekuji. Uz mi dosly napady. Hadam, ze to bude HW pb a ne SW.

Koukam na net, ale nenasel sem nic, tak jen tak zkusim jestli nahodou nekdo nevi co by mohlo byt spatne

Pri "updatu" ovladacu ke grafice mi zacal komp tuhnout, vyhodilo to nejakou hlasku ohledne ATI aplikace ke grafice. To se dalo jeste odkliknout, ale opakovalo se to. Ovladace sem odinstaloval a narval tam stary co fakaly, od te doby komp po par minutach normalne zatuh. Po tydnu dovolene sem to chtel nejak poresit, ale obcas to ani nenabootovalo, tak sem chtel preinstalovat wokna. Na to mi prestal fungovat disk, mam starsi ATA disk a ted i novejsi SATA. Na ten novej sem narval po neuveritelnem boji (skubalo se to pri instalaci atp) widle. Ted obcas nabootuju, a kdyz tak se to po par minutach skubne, ne modra smrt, nebo tak, proste zmrzne screen a koncim. Obcas to ani nenabootuje .... mam obavu jestli nejde o desku v haji. Bios sem resnul do defaultu. nechapu co se muze dit. Vse faka zpravne, rozjedu i hry (teda predtim, ted nemam na novym disku nic nez widle), ale par minut a death .... Zdroj sem taky testoval jinej a dela to to samo ... nechapu.

Jestli ma nekdo jakykoli napad, sem s nim, ja sem bezradnej.

/Edit:
Ohledne disku to bylo tak, ze s tim starym ATA se to nerozbehlo, nahodilo to "No System disk" (nevim proc).
Muj extra starej disk, co zni jak bruska, kdyz se rozjede, s XPckama z roku asi 2000, kde je jedno jestli vymenim hardware nabootoval normalne (AI asi, jinak nevim). Ale opet par minut a skub.
Jeste teda kdyz sem se nudil a uz sem nevedel co mam jeste udelat, tak sem to cely rozdelal na dily, vycistil, dal novou pastu pod chladic CPU a opet slozil. Vse vypadalo relativne dobre, vydrzelo to bezet dyl, dokonce sem nainstaloval i ovladace ke grafice (orig CD, tyhle ovladace fakcili 2 roky). Ovladace na desku uz sem nestih, tam se to skublo.
Dalsi symptom je, ze kdyz dam "hard" reset, tak se to nejdriv vypne tak na 5s a pak opet nabehne. Vubec nechapu cim to je .... proste mrdat no.

Předmět Autor Datum
dokonce sem nainstaloval i ovladace ke grafice (orig CD, tyhle ovladace fakcili 2 roky). Ovladace na…
karel 08.04.2010 13:30
karel
Instalace ovladacu v jakemkoli poradi nikdy nebyla problem a prvni co bylo v mechanice bylo CD ke gr…
Sharkoon 08.04.2010 13:37
Sharkoon
Format sem udelal, nova instalace trvala dost dlouho špatně nastavený režim chipsetu pro disk. znov… poslední
lední brtník 08.04.2010 18:40
lední brtník

dokonce sem nainstaloval i ovladace ke grafice (orig CD, tyhle ovladace fakcili 2 roky). Ovladace na desku uz sem nestih

To je hezký, ale dělá se to přesně obráceně.

vyhodilo to nejakou hlasku ohledne ATI aplikace ke grafice

Zkusils to nejen odkliknout, ale i přečíst?
Zkus formát a novou instalaci, ovladače instalovat v normálním pořadí, tj. nejdříve pro základní desku. Disk jde otestovat utilitou od jeho výrobce.

Instalace ovladacu v jakemkoli poradi nikdy nebyla problem a prvni co bylo v mechanice bylo CD ke grafice.

V erroru o grafice nebylo nic, proste neco na stil win error msg "Program provedl neplatnou operaci". Bylo tam neco ve stylu "ATI jmeno programu (ted nevim jak se jemnuje ta utilitka k nastaveni Ati) provedla neocekavadou operaci" Nebylo tam nic konkretniho. V evenlogu bylo prd.

Format sem udelal, nova instalace trvala dost dlouho, jak sem psal, skubalo se to i pri instalaci. Mam obavu, ze jde o problem s deskou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru