Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nahrazení chladiče (40 mm ventilátor) na CPU z důvodu hlučnosti

Zdravím

Postavil jsem si nenáročné HTPC. Použil jsem základní desku ASROCK E350M1. Chtěl jsem původně něco s pasivním chladičem, ale potřeboval jsem aby deska měla výstupy DVI, VGA, HDMI takže jsem nenašel moc variant. Bohužel jedna z věcí která pro mne byla stěžejní je hlučnost a jak jsem předpokládal, 40mm ventilátor na procesoru dělá solidní bordel. Nedokázali byste mi poradit nějaký chladič, který by měl stejné uchycení jako ten originální? Buď výměna celého chladiče (byl bych radši) nebo výměna ventilátoru

Děkuji
Ivo Kočí

Předmět Autor Datum
Typ procesoru?
loou 06.01.2013 11:28
loou
E350, jsi slepý? :-)
touchwood 06.01.2013 11:33
touchwood
Snažil ses šetřit, že? :-) Když už sis nadrobil, tak bych to celé řešil jinak - v dřevních dobách j…
touchwood 06.01.2013 11:33
touchwood
vyhodit 40mm ventilátor, ten nikdy do tichého pc nepatří. nepíšeš jakou jsi použil krabici na htpc.…
lední brtník 06.01.2013 11:35
lední brtník
Díky za radu. napasoval sem tam 120 ze zdroje a je to ok poslední
Ajwe 06.01.2013 13:46
Ajwe

Snažil ses šetřit, že? :-)

Když už sis nadrobil, tak bych to celé řešil jinak - v dřevních dobách jsem svou "atomovou" desku (která měla podobného uřvaného komára na čipsetu - samotný Atom aktivní chlazení nepotřeboval) vyřešil tak, že jsem desku ofukoval velkým systémovým větrákem (já měl desktop, takže jsem větrák umístil k otvoru nad CPU, nicméně se dá chladit i z boku). Vtip je v tom, že malý komár má tak mizivý tok vzduchu, že jej stačí nahradit pomaloběžným a klidně i vzdálenějším větrákem.

tedy: Komára odmontuj, blok chladiče nech jak je, jen jej ofukuj minimálně 8cm větrákem, ideálně pak 12cm (podle dispozice skříně, samozřejmě)

vyhodit 40mm ventilátor, ten nikdy do tichého pc nepatří.
nepíšeš jakou jsi použil krabici na htpc. jde o to vymyslet distančky nebo jiné uchycení normálního 80-120mm ventilátoru k case + větrací mezeru. nebo sloupek na jeden z rohových šroubů základní desky, a jeden po bývalém ventilátoru.

výstupy vga + hdmi chápu, ale ještě dvi navíc? tím ses připravil o širší výběr z pasívních chlazení, obávám se, že tě to bude mrzet do konce životnosti té desky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru