Avatar uživatele
anonym

Nakolik může řečená věta Chci Ti pomoct znamenat sdělení Chci Tě mít pod kontrolou, sledovat Tě?

Může vám pomoct kdokoliv, můžete pomoc přijmout, odmítnout, v případě přijmutí je to také jisté přijmutí pravidel které ovšem nemusíte znát. Učit se. Jak se lze naučit nové normy v různých situacích? Může člověk přijmout vše s vírou, otevřeností aby získal nový obzor? Nebo je lepší ulpívat na zastaralých zásadách a tím si omezovat rozhled? Je dobré získávat nové zkušenosti, nebo žít ze zkušenosti?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, eLx, tom004, anonym před 4488 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
tom004

Dobré ráno.Na můj vkus,trochu moc černého myšlení a „filosofie“ po ránu.Nemohu přece podezřívat každého,kdo mi chce pomoci,z nekalých úmyslů.Tam,kde nejde o život,doslova i v přeneseném slova smyslu,se mohu rozhodnout,jestli pomoc přijmu,nebo ne.Zrovna tak,nemohu přijmout,ani nepřijmout něco,co neznám (pravidla). Pro mne je tedy dobré,ze zkušeností vycházet,a použít k životu to nové,co ho zlepší nejen mně,ale i lidem v mém okolí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
poa.li

Myslím, že to jsou příliž obecné věci, aby se daly takto paušalizovat… Improvizace, otevřenost, ostražitost, opatrnost, uvědomělost… asi tak 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Me to ani nejak nejde dohromady. ☹ Jak jste na to prisel. ? Kdyz nekomu pomuzu , neocekavam pak nic. Jde
nejen o toho cloveka samostneho , ale i o me. O muj pocit. Neocekavam pak ani zadne " oplaceni " , vdek … naopak. Jen jednou podekovat a mlcet. Nevracim se uz k tomu.
Je i k tomu podobna veta , kterou nikdy v zivote nereknu svym detem : Myslim to s tebou dobre … udelej to tak a tak … NE ! I to muze byt manipulace. Ja vidim jinyma ocima , jinym srdcem … a synove take. Oni s emusi rozhodnoutsami. Co by mozna pomohlo v nejak esituaci me , jim by naopak mohlo uskodit.
Kdyz pozadaji o radu , reknu vzdy .. co bych udelala ja , ale nikdy , ze to tak maji udelat.
Ziji ze starych zkusenosti a kazdy den ziskavam i nove .. a ja si je pak jen v hlave roztridim . Ktere jsou dobre pro me , ty si v hlave necham , ktere spatne .., ty " soupnu " dozadu , a kouknu na ne , jen kdyz v necem vaham. 🙂
Na soupani mam mista dost. Mam tam hodne mista. 🙂

  • iv-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
eLx

čim víc ti někdo pomáhá, tim víc si na jeho pomoc zvykáš (vytváříš závislost) a tim víc tě má i pod kontrolou..

moje rada – co nejvíce pomocí odmítat.. naučí tě to nezávislosti.. nezavazuje to, nemusíš nic oplácet..

nové normy v nových situacích se učíš přirozeně – proces adaptace..

opak otevřenosti je informovanost.. kdo přijme vše je omezenec.. dnešní doba je v tomhle trochu pošahaná.. všechno se nivelizuje..

nevyhneš se ani žití ze zkušenosti ani jejich získávání..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek