Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nalepit na podlahu

Potřebuju nalepit na laminátovou podlahu dřevěný hranol. A to pevně, protože bude namáhaný. Za pár let ho budu ale potřebovat odstranit. A to tak, aby se podlaha nepoškodila. Je oboustranná páska nejlepší řešení? Nebo máte nějaké jiné tipy? Děkuju předem Karel

Předmět Autor Datum
http://www.denbraven.cz/ms-polymerni-lepidla-a-tme ly/0440-mamut-glue-high-tack-51-cz1.html
jindra2 23.05.2012 10:08
jindra2
Obávám se že požaduješ nemožné. Chceš mít hranol přilepený napevno, neb bude namáhán, ale to se pros…
sHpy00n 23.05.2012 11:21
sHpy00n
nalepit na laminátovou podlahu dřevěný hranol. A to pevně To si nějak protiřečí. Když ho nalepíš su…
čumil_old 23.05.2012 12:02
čumil_old
Zkusím se vyjádřit lépe: jde o vestavěný úložný prostor postavený na laminátové plovoucí podlaze. Pr…
Fryštenský 24.05.2012 09:12
Fryštenský
A proč celou skříň nepřiděláš ke zdi... Udělal bych z hranolů cca 50x50 rám, který by přesně lícoval…
Matyas xl 24.05.2012 13:12
Matyas xl
U zdi bude jen krátká strana, to by se asi hybalo. Nějak to k ty podlaze chytit musím...
Fryštenský 24.05.2012 17:39
Fryštenský
Ke stropu by to přidělat nešlo? Pokud to teda bude tak vysoký. No ještě mně napadlo, že pokud by to…
Matyas xl 24.05.2012 18:18
Matyas xl
to je ten laminát tak cenný ??? dá sa ešte zohať??? kúp si dačo do rezervy hranol zavrtaj a za PÁR R…
mj 24.05.2012 22:07
mj
Díky všem za tipy. Ještě to promyslím. poslední
Fryštenský 25.05.2012 11:40
Fryštenský

Obávám se že požaduješ nemožné. Chceš mít hranol přilepený napevno, neb bude namáhán, ale to se prostě neslučuje s tím, aby se dal snadno odlepit bez poškození podlahy. Oboustranná páska je pro tento účel k ničemu. Je možné hranol rozepřít do stropu? Jak bude vlastně namáhán, jakou silou?

nalepit na laminátovou podlahu dřevěný hranol. A to pevně

To si nějak protiřečí. Když ho nalepíš superpevně na laminát, tak předpokládám plovoucí podlahu. Ta nijak nedrží na podkladu, takže o pevnosti nemůže být řeč.

Zkusím se vyjádřit lépe: jde o vestavěný úložný prostor postavený na laminátové plovoucí podlaze. Protože půjde za pár let pryč, nechci do podlahy vrtat, ale myslel jsem, že svislé stěny ukotvím tak, že na podlahu dovnitř "skříně" nalepím dřevěné hranoly a k nim stěny skříně uchytím. Mělo by to něco vydržet, protože budou šoupací dveře a už vidím děti,jak s tím třískají. Nějaké tipy, jak hranoly přilepit, aby šly za pár let odstranit? Díky!

A proč celou skříň nepřiděláš ke zdi... Udělal bych z hranolů cca 50x50 rám, který by přesně lícoval se vnitřkem skříně. Dal bych ho dovnitř úložného prostoru na podlahu. Zadní hranol přišroubovat ke zdi a bočnice přišroubovat z boku k rámu. Pro zpevnění by šlo ještě na rám položit a přišroubovat nějakou desku ( DTT, lamino). Celkově by to potom připomínalo skříň se soklem.

Ke stropu by to přidělat nešlo? Pokud to teda bude tak vysoký. No ještě mně napadlo, že pokud by to jinak opravdu nešlo než nějak přilepit, tak asi jediným způsobem. Uříznout desku lamina, která bude přesně odpovídat vnitřním rozměrům skříně. Tuto desku potom vlepit na podlahu do vnitřního prostoru skříně větším množstvím kvalitních oboustranných lepicích pásek. Ta skříň by byla v podstatě kolem téhle desky a byla fixovaná v přesně definované poloze. Později až by se to rušilo , tak opatrně desku páčením utrhnout a oboustranku oškrábat a omýt ředidlem. Možná by stačily 2 menší desky na vnitřním okraji skříně. Ta páska bude namáhaná na stříh, takže by to mohla vydržet. Nejlepší by potom bylo dát do skříně na tuhle desku nějaké těžší věci, aby byla trvale zatížená. Samozřejmě je nutné před lepením obě plochy odmastit. Stejně by ale bylo dobré tu kratší stranu skříně ještě připevnit ke zdi.

to je ten laminát tak cenný ???
dá sa ešte zohať???
kúp si dačo do rezervy hranol zavrtaj a za PÁR ROKOV keď dáš dole hranol vymeníš aj poškodené lamely
ale skôr rátam že za pár kokov vymeníš celú podlahu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru