Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nanášení barvy stříkací pistolí

Hojas, koupil jsem si stříkací pistoli, ale nedaří se mi správně naředit barvu. Buď z toho jen kape nebo stříká pramínek, nemůžu dosáhnout toho, aby to tu barvu rozprašovalo. Typ stříkací pistole nevím z hlavy, ale napíšu ho sem, až ho budu vědět, tuším že je to něco PowerForce či tak nějak, příkon to má 100W a je tam možnost regulace síly (samozřejmě jsem ji zkoušel, ale bez úspěchu). Barva je klasický nitrocelulózový bezbarvý lak lesklý, ředěný ředidlem C6000. Byl u toho přiloženej viskozimetr, to jsem samozřejmě ozkoušel, rychlost vyprázdnění sedí, nicméně to stříká blbě.

Pak už ze zoufalství jsem vzal prázdnou nádobku od laku, provrtal do ní díru, přiletoval ventilek, nalil naředěnej lak, natlakoval pumpičkou a zkusil to stříknout tímhle způsobem, ale výsledek je stejnej - pramínek, nikoliv rozprach. Zkusil jsem stříkat i samotný ředidlo bez laku - to samý.

Co dělám blbě a jak to udělat dobře?

Předmět Autor Datum
Elektrické stříkací pistole stříkají z principu blbě, jsou háklivé na důkladné seštelování. Kvalitní…
Rce 25.07.2008 22:19
Rce
Dobrý den, jak jste uspěl s tou pistolí? Uvažoval jsem o ni také, má to cenu ji kupovat? Díky za odp…
pařez 15.02.2011 11:52
pařez
Pochybuji že původní tazatel odpoví, otázka je totiž dva a půl roku stará. Kdo ví, jestli se zde ješ… poslední
sHpy00n 15.02.2011 12:07
sHpy00n

Elektrické stříkací pistole stříkají z principu blbě, jsou háklivé na důkladné seštelování. Kvalitní nástřik je jedině vzduchem. Zkus si štelování na stříkání vody (pak propláchni stříkačku petrolejem). Jestli nepůjde seštelovat ani rozprach vody, je něco v té pistoli v háji.
Nitro lak se obzvlášť blbě stříká v horku - cestou uschne.

Pochybuji že původní tazatel odpoví, otázka je totiž dva a půl roku stará. Kdo ví, jestli se zde ještě vyskytuje. Nicméně co odpověděl Rce platí stále. Budiž pokud se jedná o nějakou nouzovou jednorázovku, ale na trvalejší využívání a kvalitní nástřik opravdu vzduch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru