Avatar uživatele
Miroslavst

Napadení záchranářů – nemůžou si někdy za to oni sami?

Už několik záchranářů bylo napadeno-viz opět dnešní článek.
Nemohu si odpustit poznámku: Nemůžou si někdy za to oni sami? Nechci se zastávat útočníka, ale myslím, že pokud řekne, že nic nepotřebuje, vidím jak záchranář do něj nadále „vandruje“.
Já osobně bych asi jednal stejně, když bych jim řekl, že mi nic není a oni by stále mleli svoje. Je to mé rozhodnutí a tak by to měli chápat. Nebo snad ne?
Doplňuji:
vaše odpovědi se točí jen kolem práce záchranáře, ale zajímá mě, zda ten záchranář poslechne přání toho postiženého? Pokud postižený nechce ošetření v nemocnici a záchranář jej neustále přesvědčuje o opaku, tak omlouvám se, ale tu ránu pěstí si zaslouží.
Prostě bral bych to tak, nechceš, nechtěj. Tady podepiš a nazdar. Ale dokážu si živě představit jak neustále vandruje do toho byť opilého.....
To Martina1: Nejde o to co může, musí a nemusí. Ať si nechá poepsat papír a nazdar. A taky si myslím, že ten dotyčný si určitě zdravotníky nevolal, ale zavolal je někdo jiný.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 5087 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
ten který je

To je těžký Miroslavste,mne jednou porazilo auto.Z hlavy mi tekla krev a já říkal že je vše O.K. Za hodinu se jsem dostal asi poůrazový šok a byl jsem rád že to se mnou neseklo na ulici.
Doplňuji:
Omlouvám se za překlep,už jsem to nestihl opravit.

Upravil/a: ten který je

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

A když by Vám potom něco bylo tak by jste je ihned žaloval, že Vám nepomohli.
Přeji Vám, aby se Vám nestalo !! že budete někde ležet a lidé podobného myšlení si říkali, on to nepotřebuje on je opilý.
Záchranáře bych nechal na pokoji. Nechte si od někoho z nich vyprávět ( pokud bude ochotný) co všechno musí zkousnout.
Nemáte vůbec představu a když nepomůžou určitě neublíží.
Navíc existují určitě nějaké předpisy které musí dodržovat. Ani jeden z nás je nezná !!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
martina1

Tak jen doufám,že vy nebo lidé s podobným názorem se nedostanou na ošetření k nám.Lékař či paramedik nebo jiný zdravotník je ze zákona povinen zraněného nebo jinak nemocného člověka ošetřit,jinak mu hrozí trestní stíhání.Ošetření můžete odmítnout,ale musíte být při plném vědomí,nesmíte být pod vlivem omamných nebo bolest tišících látek.Lékař vám dá podepsat tzv.Negativní revers,kde stvrdíte,že jste byl o důsledcích svého rozhodnutí informován a následky berete na sebe.Jak už zde bylo řečeno,většina nepříjemných a agresivních pacientů jsou ožralové.Věřte,že když na vás člověk řve,fluše a napadá vás,tak by jste s ním nejraději vyrazili dveře.Naštěstí s námi spolupracuje policie,kdy nám kluci pomůžou člověka spacifikovat a z nich mají občas lidi trochu rezpekt.Ošetřit musíme každého,protože druhý den by mohl přijít s tím,že jsme ho revers donutili podepsat a tím jsme mu ublížili.Když nechcete ošetřit,tak lékaře nevyhledávejte a nevolejte záchranku......

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
panenka

Práce záchranářů znamená lidem pomáhat pokud jich někdo někam přivolá,že se někde něco přihodilo tak oni musí člověka ošetřit.Článek jsem sice nečetla,ale když jsem jednou čekala na autobus u lavičky se válel pán přijela k němu záchránka a on jim také tvrdil že mu nic není a oni mu řekli, protože byli přivoláni tak mu poskytnout pomoc musí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Nevím, jestli reaguješ na stejnou reporáž, kterou jsem viděla v TV já.
Ten s úrazem hlavy asi toho moc nevědě. protože měl krvácení do mozku. Tedy dobře, že se zdravotníci nenechali odbýt,asi ze zkušeností věděli, že mohou být potíže.
Myslím, že většinou napadají opilí zranění.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Pirate_of_D1

Člověk – občan je svéprávný živočich. Nestojí-li o pomoc státu, mělo by se to přání respektovat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
martina1

Jak prokážete druhý den, až dotyčný vystřízliví,nebo se uklidní,že jste na něho nevyvíjel nátlak,když podepisoval,že ošetření odmítá?Poběží do zdělovacích prostředků a už to bude chudák,kterému ublížili!Asi nemůžu mít objektivní názor,protože tato problematika se mě přímo týká,ale i my sestry a lékaři máme doma rodiny a nenecháme se kvůli idiotům zavřít.Ve zdravotnictví to došlo tak daleko,že lékařů ani sester si většina lidí neváží a vše se točí kolem poplatků.Na ono"přání"člověka se opravdu nemůže brát zřetel…A jinak,víte k čemu slouží slavné poplatky?K tomu,aby lidé nabrali dojmu,že sestry jsou placené služky!

před 5087 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Miroslavst

Pokud tam máte svědky, což jsou jiní záchranáři, popř. policie tak vám jistě dosvědčí, že dokument podepsal sám. Stejně tak jak budou svědčit to že viděli, jak vás ten dotyčný napadl.
Ono, pokud něco člověk nechce a někdo mu to nutí, jak nazvat tento stav.
Ano zachránit život je jedna věc, ale pokud dotyčný komunikuje nemáte žádné právo ho zbavovat osobní svobody a to navíc za asistence policie s použitím donucovacích prostředků.
Ano, jsem rozčílen, jelikož neuznávám když někdo o své vůli rozhoduje za druhého, který není jak říká zákon v takovém stavu, že by rozhodovat nemohl.
Vždyť vy v mezích zákona můžete přistoupit k zákroku jen pokud s tím dotyčný souhlasí a nebo v případě, že je např. v bezvědomí. Jakmile vědomí nabude, jste povinni se řídit jeho přáním.
Jak se budete tvářit na žalobu od člověka, který se jak říkáte uklidní, vystřízlivý který bude tvrdit že byl násilím odvlečen do sanitky a následně do nemocnice a zde se zjistilo, že mu nic není.
Já osobně pokud bych byl v situaci, kdy bych byl donusen takto strpět veškerá vyšetření bych stoprocentně tu žalobu podal.

před 5087 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
martina1

Má poslední odpověď,pak končím,protože je to ztráta času.Lékař na místě nemůže určit diagnozu a hned vědět,že dotyčnému vlastně nic není.Např.Ožralej se neudrží na nohou a spadne.Tvrdí,že mu nic není,ale mechanismus úrazu si nepamatuje,nebo není schopen popsat,tudíž nelze vyloučit vnitřní poranění,které vyloučíte poze RTG,laboratoří a sonem.Tudíž pacient je převezen,vyšetřen, propuštěn.Pokud by si lékař na místě řekl,blbej ožrala jen se bouch do hlavy a rána na hlavě se mu sma zatáhne,nechám ho být.Jak může vědět,že pacient za několik hodin nezemře na následky krvácení do mozku?????druhý příklad.Diabetik upadá do hypoglykemického komatu.Ztrácí pojem o reálném světě,mluví zcesty a defakto neví co se sním děje.Vypadá pak jako blázen,či ožrala.Bude tvrdit,že nechce ošetřit ať ho nechají být.Pokud by lékař uposlechl a nechal ho,za několik hodim bude dotyčný mrtví,protože bez lékařské pomoci se neobejde.Ale jak říkáte,jsou to chudáci a všichni v čele s policií se chováme špatně a všechny chudáky utlačujeme.Podle vaší rady raději ty zlé policajty nevolat,nechat se zmlátit nebo nechat zavřít za neposkytnutí ošetření.Vždyť chudákům vlastně ubližujeme.K čertu třeba s mými dětmi,hlavně někoho neomezovat.Takhle mě už dlouho nikdo nenaštval!!!!!!!!

před 5087 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ten který je

Neumím si představit jak chcete dát agresivnímu ožralovi jakýsi dokument,aby ho podepsal.Vztáhnout ruku na zdravotníka který je od toho aby pomáhal člověku je z mého pohledu zavrženihodný.

před 5087 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Miroslavst

Tak raději zavoláte na pomoc policii, nejlépe těžkooděnce, spoutáte toho dotyčného přes jeho nesouhlas ho omezíte na svobodě jen proto, že v tu chvíli to považujete za nutné. Nakonec se ukáže, že si jen odřel nos a tak jak sám říkal, pomoc nepotřeboval.
Ano, vztáhnout ruku na toho, kdo mu chce pomoci je zavrženíhodné, ale jak jsem již psal, když do vás furt „vandruje“, co byste dělal v tu chvíli vy sám?

před 5087 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Pirate_of_D1

Souhlasím s Miroslavst. Člověk bude bojovat proti praktikám státu nebo jiných agresorů. Protože zachová osobní svobodu a vlastní rozhodování. Nebude nikdy majetkem jiných lidí.

před 5018 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek