Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavenie domácej siete

Zdravím, mám trošku problém a neviem si dať rady please help.

Mám dva počítače (PC a Notebook). Chcel som si doma vytvoriť sieť, tak som na modem z internetom (Chello) napojil cez wifi router (MSI rg60se) a z routra dalej na sietovu kartu PC. V routry nakonfiguroval WAN,WIFI,LAN,DHCP... . DHCP pridelil PC adresu, internet funguje.

Ako krok dva som chcel cez wifi pripojiť notebook na túto sieť a tak zdielať internetové pripojenie. NAstavil som všetko, dhcp znova pridelil adresu a internet fičí.

Následne som chcel ale vytvoriť LAN medzi PC a Notebook a vyskytol sa problém, a to nasledovný:

Notebook používam v zamestnaní kde som členom domény a chcem ho používať aj doma v pracovnej skupine nakolko domenu nemám.

Ak som PC a Notebook dal do rovnakej pracovnej skupiny (manuálne som zmenil nastavenia pripojenia v notebooku) tak všetko v poho obidva počítače som videl na sieti atď.

Ak však nezmením (nezruším doménu) nastavenia pripojenia na notebooku neviem to spojazdniť.

NAkolko zmena tohto nastavenia a hlavne v práci znova obnovenie je fakt otravné, žiadam o pomoc či je možné nejako ináč zosieťovať tieo PC alebo ako na to?

Dakujem

Předmět Autor Datum
tobě admin vaší sítě dovoluje šachovat s členstvím PC v doméně? Pazoury bych ti pozurážel! Proč to…
touchwood 08.01.2008 23:51
touchwood
nosím si též dom firemní notebuk, zrovna z něj klofu, nastaveno připojení pro domácí síť. v firmě je…
lední brtník 09.01.2008 02:21
lední brtník
Dík moc, skušal som aj všelijaké ip switche atd ale bez uzpechu, vždy všetko šlapalo až na znemu dom…
Jarda Skopecek 09.01.2008 11:50
Jarda Skopecek
pokud zapomeneš doma před vypnutím změnit nastavení na firemní, nepřihlásiš se ve firmě do domény (i… poslední
lední brtník 09.01.2008 11:57
lední brtník

tobě admin vaší sítě dovoluje šachovat s členstvím PC v doméně? Pazoury bych ti pozurážel!

Proč to děláš tak složitě, když stačí tvůj domácí PC dát do stejné prac. skupiny jako je jméno domény ve tvém firemním PC? To funguje (doména je "jen pracovní skupina" s centralizovanou autentikací na serveru).

nosím si též dom firemní notebuk, zrovna z něj klofu, nastaveno připojení pro domácí síť. v firmě je v doméně (lhostejno zda s dhcp nastavením či se statickými/duálními adresami), a doma přesto funguje - používám na to chytré přepínátko netsetman (pro osobní použití free, já si těch pár fufníků zaplatil)

bacha na jednu věc, dovede měnit i jméno pc a přihlašovací doménu/workgroup: nikdy nezatrhávej změnu a nech nastavené trvale podle domény v práci - jak se dupneš, do domény se nepřihlásíš, a workgroup stejně k ničemu nepotřebuješ.

Dík moc, skušal som aj všelijaké ip switche atd ale bez uzpechu, vždy všetko šlapalo až na znemu domeny. No idem skusiť ten tvoj soft.

Ešte ktomu nastaveniu ak v domacom PC nastavim pracovnú skupinu s rovnakým menom ako domena vo firme bude to behať ? nezdá sa mi to moc ale skusim aj to nech som mudrejší.

P.S nechápem tej výstrahe, ja predsa potrebujem zmeniť hlavne domenu/pracovnu skupinu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru