Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení sítě - Vista x XP (problém s D-Link 362T)

Dobrý den, doma mám 2 počítače, na jednom nainstalované Win Vista business a na druhém XP Pro. Připojení k internetu je přes adsl modem d-link 362t. Chci mít z obou počítačů přístup k internetu nezávisle na sobě a taky aby byly obě PC propojeny mezi sebou. Připojil jsem tedy obě PC i modem na switch. Ale připojení nefunguje, jde vždy na jednom PC. Ještě musím říct, že nemám pevnou veřejnou IP adresu. Jak mám nastavit, aby vše bylo funkční? Děkuji
Změna předmětu, původně: Nastavení sítě - Vista x XP (touchwood)

Předmět Autor Datum
IMHO potrebujes dsl router namiesto toho modemu. P.S. si si isty ze to oznacenie je "362T"? Ked sa p…
MM.. 28.05.2008 19:45
MM..
Ano je to D-link DSL-362T. Připojení je neustálé;-) A bez routeru se to nedá vyřešit?
Sten 28.05.2008 19:54
Sten
Ak je pripojenie neustale tak to je uz router, vies aku ma IP (vnutornej siete)? Ako mas nastavenu I…
MM.. 28.05.2008 20:02
MM..
tento D-link je takový hybrid. Je to sice router, ale funguje jako bridge. Respektive sám ustaví PPP… poslední
touchwood 28.05.2008 20:03
touchwood

Ak je pripojenie neustale tak to je uz router, vies aku ma IP (vnutornej siete)?
Ako mas nastavenu IP a gateway na tych dvoch PC? (start-spustit cmd, a do konzoly na oboch PC zadat ipconfig -all , vypis sem mozes copypastnut)
Ako sa prejavuje to ze internet ide len na jednom PC? (co presne vo Win robis aby islo to pripojenie na jednom PC? na ktorom PC to ide?)

doplnok: aha tak to je potom co pise touchwood nizsie (o tom som nevedel ze existuje aj taky zlepenec), takze smola. Kupit DSL router.

tento D-link je takový hybrid. Je to sice router, ale funguje jako bridge. Respektive sám ustaví PPP spojení, ale pak "předá" obdrženou IP adresu na zařízení připojené za ním na ethernetu (říká se tomu ZIPB). NENÍ to tedy router a lze pomocí něj připojit jen jedno fyzické zařízení, budeš tedy potřebovat buď jiný DSL router, anebo si kup klasický broadband router, např. Asus WL-520gC (či jiný, podle chuti a prostředků)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru