Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nastavení tiskové hlavy neodstraní pravidelné pruhy

Hezký večer,
potřebovala bych prosím ještě nějaký nápad, jak inkoustovou tiskárnu Canon IP 3500 donutit, aby přestala v obrázcích dělat pravidelné 3mm široké pruhy - viz obrázek:
Tiskárna s tím začala zničehonic, je pravda, že častěji než 1x za 7-10 dní netisknu, ale u zasychajícího inkoustu bych nečekala takovou pravidelnost pruhů. Samozřejmě mě napadlo znovunastavit tiskovou hlavu, podle vytištěného vzorku to vypadalo, že hlava je dost rozjetá, ale kupodivu ani potom pruhy nezmizely, ani se nezmenšily.
Fotky netisknu skoro vůbec, hlavně manuály a návody s vloženými obrázky a s těmi pruhy to vypadá dost škaredě :-/. Co kromě tiskové hlavy lze doma nastavit? Trysky čistit nepotřebují, mimo pruhy je barva plynulá.
Díky moc předem za nějakou myšlenku (teda kromě vyhození tiskárny :-) ).

Předmět Autor Datum
Mas v okne pred tlacou nastavene ze tlacit kvalitne a nie len nahlad ("draft")? Neviem co myslis tym…
MM.. 07.04.2011 21:21
MM..
je mozne aj ze sa ta hlava nenastavila spravne, skus tu kalibraciu zopakovat Tak tohle je rada nad… poslední
Joan 07.04.2011 23:45
Joan
Zkus to čištění hlav, 3mm je málo na celou hlavu...
JoDiK 07.04.2011 21:38
JoDiK

Mas v okne pred tlacou nastavene ze tlacit kvalitne a nie len nahlad ("draft")?
Neviem co myslis tymi 3mm pruhmi ak myslis tie vodorovne farebne pasy tak to vypada akokeby pri pohybe hlavy jednym smerom vynechala cervena, to moze byt teoreticky aj nedostatocnym mnozstvom atramentu, alebo vadou tlaciarne. Tazko povedat idealne by bolo skusit nove naplne ale ked nepomozu tak to budu zbytocne vyhodene peniaze.

P.S. je mozne aj ze sa ta hlava nenastavila spravne, skus tu kalibraciu zopakovat a pripadne predtym dotlac naplne/hlavy ci sa neuvolnili alebo co.

je mozne aj ze sa ta hlava nenastavila spravne, skus tu kalibraciu zopakovat

Tak tohle je rada nad zlato, díky :beer:!
Vytiskla jsem nový vzorek a všimla jsem si, že ve všech 11 políčkách, kde jsem měla zvolit číslo nejlépe vytištěného vzorku, se čísílka od posledního nastavování vůbec nezměnila, což mi přijde divné.
Potom v průvodci nastavením tiskové hlavy byla jako poslední možnost volba, kterou jsem nepovažovala za nutnou, neboť na obrázku nebyly "šmouhy", tak jsem ji nespustila. A ejhle, když jsem to napodruhé zkusila, zvědava, co to tedy udělá, jsem se dostala do dalšího nastavení, kde už jsem ty pruhy odstranila.
Čili nevhodný překlad, protože šmouhy != pruhy.
Už to tiskne o 90% líp, to mám radost :)). Z celých podélných pruhů zůstaly jen několika milimetrové kousíčky sem tam.

P.S.: A ta červená barva na šachovnici právěže vůbec nemá být! Proč se tam přidala dobrovolně, nemám potuchy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru