Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení více monitorů

Zdravím, jeden z mých věčných problémů je připojování televizí k počítačům, snad zatim nikdy se mi to nepovedlo přesně tak, jak bych potřeboval.
Gigabyte nVidia GT220 (HDMI, DVI, VGA), Windows 7 x64

Potřebuji nastavit, aby se VŠECHNO (i to, co jsem tam předtím zavřel, krom aplikací, které si o druhý monitor sami řeknou (XBMC)) otevíralo/spouštělo na primárním monitoru připojeném přes DVI.
Problém je v tom, že na HDMI je televize, jejíž vypnutí není detekováno a nejspíš vzhledem k tomu, že je zapojena do výstupu č. 1, se některá okna (např. dialogy v GIMPu) otevřou tam. Někdy se to chová různě, včera se nová okna firefoxu otvírala normálně na monitoru a dneska na televizi. Jako primární je samozřejmě nastaven monitor. Ještě jeden vedlejší efekt je, že v přepínání monitorů (Win+P) je televize jako počítač a monitor jako projektor, ale to už mi nevadí.
Ruční vypnutí výstupu na televizi používat nechci, protože se při tom ztratí nastavení velikosti plochy (na TV nelze vypnout overscan) a pořád odpojovat/připojovat kabel je dost idiotské řešení.
Nezkoušel jsem jiné ovladače, nechci s nimi zbytečně experimentovat. Ale jako řešení by mi docela stačilo, kdyby si to pamatovalo tu velikost plochy, nebo ještě líp ten podělanej overscan vypnout (Thomson 26E62NH20).
a pak mám jiný problém s jiným počítačem a TV, ale na ten se zeptám někdy jindy :-)

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru