Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení šířka a výšky buňěk před vytvořením nového souboru

Na počítači pracuji v excelu a vůbec mi nedělá problém měnit výšku a šířku buněk po uložení souboru.Pokaždé po vytvoření nového souboru se mi výška řádku nastavila na 14,5 a šířka na 8,09.Potom jsem si už samozřejmě tu výšku a tloušťku řádků upravil podle sebe.Nyní mi nastal problém.Z ničeho nic ,když vytvářím nový soubor, se mi výška řádku nastavila na 14,4 a šířka na 8,11.Tedy nikoliv 14,5 a 8,09.V excelu mám asi 50 souborů,u kterých jsem si udělal krásnou úpravu do okrajů.Touto změnou je ovšem moje úprava poničena,protože ty všechny soubory jsem tehdy upravoval z původních rozměrů 14,5 a 8,09 a nikoliv z 14,4 a 8,11.To znamená,když chci nějaký ten soubor nyní vytisknout,tak musím u každého listu udělat zvlášť úpravu šířky a tloušťky řádků,aby mi ten text krásně pasoval do okrajů.Čili je to práce navíc.Nevíte někdo jak se to dá udělat ,abych měl při vytvoření nového souboru automaticky nastavenou výšku řádku na 14,5 a šířku sloupců na 8,09?Tak jak to bylo dřív.Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Předně - pokud máš Excel 2007 a novější, můžeš si rozměry buněk zobrazit v mm. V odkazu se taky dočt… poslední
Zdenál 09.01.2014 18:41
Zdenál

Předně - pokud máš Excel 2007 a novější, můžeš si rozměry buněk zobrazit v mm.
V odkazu se taky dočteš tohle:

Standardně se velikost buňky řídí nastaveným typem písma. Jde o velikost deseti nul zapsaných standardním písmem. V Excelu 2003 je to standardně Arial velikosti 10, v Excelu 2007 Calibri velikosti 11 (pokud si jako výchozí písmo zvolíme jiné písmo, upraví se podle něj i velikost buněk)

Takže bych se zaměřil právě na změnu výchozího písma (klidně v tom může být namočena i nějaká automatická aktualizace).
A obecně - v práci s přesnými rozměry není Excel vůbec excelentní, tam jasně vede Word. Já bych asi celou tabulku zkopíroval z Excelu do Wordu a případně upravil. Tam už by rozměry měly vydržet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru