Avatar uživatele
anonym

Nastavit četnost aktualizací MSE.

Je možnost nastavení častější aktualizace MSE než pouze jednou deně? Windows XP.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3904 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

a to ti nestaci?…otazka je proc ti to nestaci …:D ..vzdyt si muzes MSE aktualizovat ruco treba i 10 dene… ikdyz efekt to mit zadnej valnej nebude a kdyby se prislo na novej vir tak myslim ze Microsoft bude bleskove reagovat a posle dalsi dodatecnou aktualizaci a no a ve finale tady mame zaplatovaci dny pro windows xp a jejich zranitelnost a to primo ve windows ..:D ..uz bych to moc neresil nebot za chvili muj nejoblibenejsi windows Xp pujde do kopru a konci mu podpora ..takze na starych PC to bude krapet problem ..jedine reseni bude linux ..ubuntu a mirne osekane Xbuntu a lubuntu pro slabsi PC …
Doplňuji:
jeste doplnim ze spousty smejdu zastavi dobrej personalni firewall treba tento … comodo firewall .. http://www.slu­necnice.cz/sw/co­modo-firewall-free/
je free je v cestine je lepsi nez ten od windows ..da se perfektne nastavit ..
pri instalaci se da pouzit nastaveni prez DNS servery ..coz taky neni od veci …
jedina nevihoda je ze se pri instalaci zmeni domovska stranka prohlizece na yahoo ale to ze da zrusit v instalaci …jo jeste jedna malickost nainstaluje vam prohlizec Comodo Dragon ..ale ten se da lehce odinstalovat …

Upravil/a: badisko

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Bedy

Aktualizace definic se stahují i přes Windows Update, akorát si teď nejsem jistý, jestli jen jako volitelná aktualizace – každopádně když máte nastavené automatické aktualizace třeba na 12:00 tak by se ve 12:00 měla zkontrolovat dostupnost aktualizací a eventuálně by se měla stáhnout i ta definice pro MSE a nainstalovat se. kdyžtak není problém, jak píše badisko, si ručně zkontrolovat dostupnost aktualizací.
Mimochodem nastavíte-li si automatickou kontrolu na pozadí na každý den na určitou hodinu, tak si můžete nastavit, aby to před kontrolou stáhlo čerstvé definice.

Myslím si – osobně tedy a i zkušenosti mi řekly – že uživatel zvyklý na Windows by si hůře zvykal na nějakou linuxovou distribuci. Taky tam není záruka, že to pojede korektně, bohužel řadu nových zařízení to ještě nezná (nejsou ovladače) a některá starší vůbec nepodporuje, proto je lepší volba upgrade na Windows 7, byť na ten nejzákladnější Starter, který se sice koupit nedá, ale v servisu Vám ho mohou nainstalovat – Starter je určen pouze pro netbooky a má řadu omezení, například nejde změnit tapeta, ale je zase rychlejší jak Windows XP na řadě zařízení (pokud to není jó moc staré) a je to prostě Windows 7 – takže aktualizovaný, bezpečný, vyladěný, prostě výborný.

Vestavěný firewall ve Windows je – opět podle mého názoru a zkušeností – pro běžného uživatele naprosto nejlepší, byť tedy ten ve Windows XP je pouze jednosměrný, přesto pro běžného uživatele naprosto dostačující. Firewall ve Windows Vista je přecejen už obousměrný a ve Windows 7 dotažený vyladěný a i pro pokročilé uživatele velmi dobrý.
Ono řada ostatních firewallů je pro běžné uživatele složitá a mnohdy autorozhodovací režimy nejsou vymakané a může se stát, že něco bloknout, co neměly. Taky řada firewallů si bere dost ze systémových prostředků.
Ale to je jen můj osobní názor a zkušenosti, přecejen člověk zná potřeby lidí a zná i jejich úroveň znalostí práce na PC a podle toho taky radím.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek