Avatar uživatele
anonym

Nastěhovali byste se do domu při výhodném nájmu a dobrém stavu, když tam údajně straší, či tam byla spáchána vražda?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 2839 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Ano, není problém.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Určitě ne. A kromě toho, my se stěhovali počátkem tohoto roku a úplně stačilo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Nevím. Podle esoteriky v domě zůstanou energetické stopy tragédie. Cizí emoce a energie mohou novým nájemníkům znepříjemnit život. Proto by se dům měl vyčistit, zbavit negativní energie.

Záleží na každém jedinci. V domech umírají lidé běžnou smrtí, nikoliv jen zavraždění či sebevrazi. Srmt je přirozená, takže se považuje za konec života. Násilná smrt – záleží na tom, za jakých podmínek k ní došlo, na představivosti nového majitele atd.

Jedna známá si koupila chalupu, kde předchozí majitel spáchal sebevraždu. Když se někdo zeptá, kde bydlí, no přece u „oběšence“. Chalupě zůstal punc. Jenže dotyčná v domě trvala nebydlí, takže to neřeší.

Co takový Duch místa, genius loci? I architekti tvrdí, že existuje a že je třeba se mu vyhnout. Člověk cítí, že se mu na určitém místě, tedy třeba v kupovaném domě nelíbí, rozhoduje se, zda v něm žít, tedy bydlet.

Vždyť i v minulosti každá studánka měla vílu, močál bludičku, domy svého skřítka.. To stále přežívá v mysli.

Myslím si, že jak je to s lidmi, tak to platí i s domy či byty. S někým se cítíme dobře, důvěřujeme mu, s jiným nikoliv.

Zřejmě se pracovalo s energií i v minulosti, třeba některé staré hrady, kostely, poutní vyzařují energií pozitivní a uklidňují. Jiné domy naopak „vzrušují“, člověk v nich cítí neklid, pronásledují ho představy.

Něco je mezi nebem a zemí. Záleží také na tom, zda dotyčný věří v převtělován. Duše sebevraha nemůže najít klid, bloudí, nemůže nikde zakotvit. U citlivých jedinců vzniká neklid. Jak se ho zbavit, záleží na každém – zbavit se „stínu“, jak tvrdí psychologové.

„V rohu map z 15. století bývá prázdný prostor bez tvaru a jména, kde jsou napsána tři slova: hic sun leones. Onen temný kout je i v člověku. Vášně obcházejí a bouří kdesi v nás, a v tomto temném prostoru duše lze oprávněně říci: zde jsou lvi.“ Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Je třeba se tedy rozhodnout, zda na „temnou minulost“ domu zapomeneme, nebo je pro nás život v domě překážkou . Stalo se stalo, nemůžeme změnit.

Podle http://brnensky­.denik.cz/z-regionu/prodej-domu-kde-se-vrazdilo-vadi-i-duchove-20130705.html

a jiných zdrojů

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne. Nmám rád nájemní byty ani domy. Jsem zvyklý bydlet ve svém. Strašení ani vražda by mne zřejmě neodradily. Mám rád domy s historií.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek