Avatar uživatele
anonym

Naučí se člověk víc, spálí-li se xkrát při vlastních pokusech, než to vyjde, místo požádání o pomoc zkušených?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, Rokio před 2580 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Metoda pokusů a omylů také funguje, ale je zdlouhavá. Nakonec tak funguje i evoluce. V případě lidských pokusů to může urychlit schopnost poučit se z nezdařených pokusů a příští pokus už může vyjít (ale nemusí). Takže je lepší nevynalézat už vynalezené a poučit se již známé vědy, nebo i dobré rady zkušených.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Podle mých zkušeností platí, že i opakované varování před pocity při sednutí si nahým zadkem do kopřiv je slabý odvar proti tomu si to jednou v reálu vyzkoušet.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kelt

Člověk může slyšet 100 x, aby nesahal na horká kamna, ale jednou si musí sáhnout a zapamatuje si to a bude věřit zkušeným. Stejně tak bych nedoporučoval hledat cestu kolem propasti se zavázanýma očima. Je sice pravda, že chybami se člověk učí, ale nesmí to být zásadní chyby, kdy jde o život. Ten, kdo chce něčeho dosáhnout má jisté zkušenosti, míru odpovědnosti a měl by vědět, kdy riskovat a kdy ne. Vyhodnocovat toto staticky asi nejde. Jsou povolání, kde se člověk učí svými chybami, například v oblasti kultury – zpěv, hudba, literatura , film a pod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

dudu: to je taky pravda, všechno ale vyzkoušené není. Jen co ty kopřivy vyraší, hned vyzkouším, jestli pomůže namazat si prdítko sádlem. To asi ještě nikdo nezkoušel. 🙂

před 2580 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

Mohu-li poradit, pak se raději posaď na podušku a z mladých kopřiv si udělej špenát. Sádlo si pak namaž s pažitkou na krajíc měkkého chleba a zbytek po prvním výšlapu na příp. vlka.

před 2580 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek