Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Navržení Wi-fi sítě s PHP serverem přístupným i z dalších PC

Ahoj, potřeboval bych pomoct s navržením Wi-Fi sítě. Potřeboval bych, aby Apache + MySQL server nainstalovaný na jednom z PC byl přístupný i pro ostatní připojené počítače.
Zprvu by mne ale zajímala tato věc:
Proč lze ASUS WL-520gC koupit za 500Kč např zde http://www.itage.cz/p103285-asus-wl-520gc-wi-fi-ro uter-gateway-switch-ap-125-mb-sma-repair/ a jinde za 1000Kč např. http://wifi.aspa.cz/asus-wl-520gc-wifi-router-ap-s witch-125-mb-s-z76692 . Dokázal by mi někdo vysvětlit ten rozdíl?

Připojené PC budou dva, jeden relativně výkonný (Core 2 Duo s 4GB RAM), jeden plečka ještě se socketem A, 1GB RAM a ještě HTC Touch Cruise, abych si mohl "hrát" i venku. Rád bych pokryl celý dům (rodinný, 2 patra, 7 místností) + přilehlé okolí (7 metrů okolo domu, router bude u okna). Dle specifikací by to měl zvládnout, radši se ale zeptám, jestli není třeba dokoupit silnější anténa např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 06000000JXL&Search=wi-fi%20ant%E9na&SearchType=1 . Dále bych potřeboval, aby byl Apache PHP a Tomcat JSP server na portech 80 a 8080 přístupný i z ostatních PC alespoň pro čtení (spouštění PHP a JSP skriptů). Dále je možné použít tiskárnu připojenou k jednomu PC přes USB použít jako síťovou i pro ostatní počítače (ten, ke kterému je tiskárna připojena by byl samozřejmě zapnutý :-P)? Já bych si to nastavování představoval asi takto:

1. Připojím WAN, posléze LAN k jednomu PC a dle touchwoodova návodu provedu upgrade firmwaru.
2. Nastavím router dle přiloženého návodu, aby "chytal" data z WAN
3. Tady nevím, jestli na všech PC nenastavit DHCP nebo klasicky 192.168.1.x dle značení PC, spíš možná DHCP
4. Nastavím dostatečně silné (9 až 12 náhodně zvolených znaků třeba "Z^&4JgH45We@") WPA-PSK heslo, zadám heslo do obou PC
5. Dál nevím, jak nastavit ty ostatní věci třeba přístupnost té tiskárny z ostatních PC a PHP a JSP serveru.

Jsem síťová trubka tak kdybych tady napsal hovadinu tak mě nezpráskejte. Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nevidim dovod preco by to nemalo fungovat, aj bez akehokolvek nastavovania (ked som to pochopil tak…
MM.. 20.05.2009 21:35
MM..
ta cena je IMHO proto, že se vyprodává, nedávno mi od distributora (Joyce) přišla noticka, že na trh…
touchwood 20.05.2009 21:35
touchwood
Dům je celý postaven z cihel a betonu, ale balkon, na kterém se budu houpat je v patře a druhý počít…
marekdrtic 21.05.2009 06:07
marekdrtic
Ještě řeším jeden problém: http://www.icetech.cz/zbozi/78296-smc-54-mbps-11-5 4-wi-fi-pci-sitova-kar… poslední
marekdrtic 21.05.2009 19:41
marekdrtic

Nevidim dovod preco by to nemalo fungovat, aj bez akehokolvek nastavovania (ked som to pochopil tak na ten server chces pristupovvat len z lokalnej siete? Tam podla mna neni ziaden problem).

Na tom serveri bude treba mozno povolit vo Win firewalle bud porty alebo vynimky apod. Ked chces zdielat tlaciaren tak povolit vo firewalle a nazdielat tlaciaren (v ovl.panely tlaciarne, pravy klik).

ta cena je IMHO proto, že se vyprodává, nedávno mi od distributora (Joyce) přišla noticka, že na trh jde novější model RT-G32 (nemá odnímatelnou anténu, ale má tuším více RAM; zda má i větší flashku netuším)

jinak doporučuju na všech PC nastavit DHCP, ale pro server si určitě udělej statickou rezervaci, aby pokaždé dostal stejnou IP adresu.

a ještě k tomu pokrytí: 2 patra by snad měl dát, ale musíš to brát tak, že vždy záleží na místních podmínkách, materiálu, ze kterého je dům postavený apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru