Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nebootuje HP notebok

Mám notebook od HP, MCeleron 1,9, 2GB RAM HDD 250GB, WXP. Jednou (v prosinci 2009) se po zapnutí objevila hláška "Chyba čtení disku, pokračujte ctrl + alt + del". Hledal jsem po netu a vyzkoušel snad všechny postupy ale nepodařilo se opravit. Přitom byl HDD s pomocí rámečku a stolního PC přístupný. Tak jsem zazálohoval data a reinstaloval.

V lednu 2010 se situace opakovala. To už mi nedalo, tak jsem zkoušel testoval HDD (DLGDIAG) i RAM (MEMTEST), ale všechny testy dopadly OK, jenom se nepodařilo to, aby NB správně bootoval. Tak jsem nakonec zase zálohoval a formátoval.

Nyní to mám opět před sebou. Zase se objevuje po zapnutí nápis "Chyba čtení disku, pokračujte ctrl + alt + del". Navíc jsem ale udělal jeden pokus. HDD jsem vložil do stolního PC. A vida, ono to šlo. Ve stolním PC se normálně spouštěly Windows (nepíšu spustily, byly tam problémy s ovladači hardware atd, to je v tomto případě asi normální). Tak jsem HDD přendal zpátky do notebooku. A nic - "Chyba čtení disku, pokračujte ctrl + alt + del". Tak si říkám chyba bude někde na motherboardu, to se nedá nic dělat. Ale pak jsem si uvědomil, že mám ještě jeden starý HDD a na něm je pořád ještě instalace windows. Tak jsem disky přehodil a co se nestalo? NB se normálně nabootoval a rozběhl se systém. Zkusil jsem je opět přendat disky a "Chyba čtení disku, pokračujte ctrl + alt + del". Notebook normálně odmítá pouze tento jeden disk. A vzhledem k tomu, že jsem se tím už zabýval asi třikrát vím, že nefunguje nic (FIXBOOT, FIXMBR, oprava systému...) než formát a reinstal. Pak to bootuje úplně normálně.

Máte někdo ponětí co se stalo a radu co s tím?

Dík moc

Předmět Autor Datum
Na novém disku s XP nemáš ovladač na řadič SATA. Ta původní instalace ho obsahuje. Stáhnout ze strán…
FixExa 11.02.2010 13:52
FixExa
Omlouvám se za ne zcela kompletní údaje. Jedná se disk IDE. A k výše popsanému stavu dojde zcela náh…
PavelMu 11.02.2010 13:57
PavelMu
- flashnout disk? (nový firmware) - kontakt na destičce s plošným spojem?
FixExa 11.02.2010 14:07
FixExa
Ten kontakt mě taky napadl, ale ve stolním PC to jede normálně.
PavelMu 11.02.2010 14:12
PavelMu
A na Firmware jsem se díval, Je to od WD a k tomuto disku nebyl vydán žádný upgrade, není dostupný,… poslední
PavelMu 11.02.2010 14:14
PavelMu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru