Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chipset na K8N Neo4

Dobrý den, předem se omlouvám sa tyto stupidní dotazy, ale já jsem z tohodle odvětví úplně vypatlaná!
Prosím vás řeknete mi někdo, jestli se u MB K8N Neo4 používala pouze jedna platforma chipsetu? Pokud ano, jaká? Potřebovala bych to vědět kvůli ovladačům, které to bude po přeinstalování chtít a jestli se chci na typ chipsetu podívat, musela bych vyndat celou desku, pač je tam ten chladič uchycen takovýma pitomýma kolíčkama, které se uvolňují z druhé strany.
Dále se chci zeptat, jestli je na této desce jenom jeden, nebo 2? Pač to druhé, na čem je taky nápis VIA, vypadá jako obyčejný integráč (součástka na pozici U21 s ozn. VT6307).
Pokud jsou obě chipsety, ovladač bude potřeba na každý jiný? A podle jakých kritérií je mám najít? Stačí vygooglit to označení součástky?

Předmět Autor Datum
Na tomto prkně je nForce4. Ovladače si stáhni na webu MSI.
mif 06.03.2011 16:15
mif
V podstatě tohle řešit vůbec nemusíte. Na tom by vyhořelo 90% userů. :) Stačí zjistit přesný typ des…
shark.jd 06.03.2011 16:16
shark.jd
Čipset je na desce vždy jeden (a ovladač na něj taky), skládá se ze severního můstku (southbridge),…
host 06.03.2011 16:16
host
mb stáhnout a nainstalovat NVIDIA nForce4 System Drivers, což je balík ovladačů včetně síťové karty… poslední
nononot 06.03.2011 16:27
nononot

V podstatě tohle řešit vůbec nemusíte. Na tom by vyhořelo 90% userů. :) Stačí zjistit přesný typ desky a poté najít ovladače na webu výrobce. S označením K8N Neo4 existuje více variant. http://global.msi.eu/index.php?func=searchresult&k eywords=K8N+Neo4&table=download Víte, která z nich je Vaše deska?

EDIT: Ovladače pro chipset se snad u jednotlivých modelů nemění, takže bych to viděl na tyto. Jako první nainstalovat NVIDIA nForce4 System Drivers.

Čipset je na desce vždy jeden (a ovladač na něj taky), skládá se ze severního můstku (southbridge), ten je pod chladičem a jižního můstku, to je ten nahatý integráč. Použitý čipset zjistíš v manuálu nebo ve specifikaci na stránce výrobce, tedy MSI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru