Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nechce se načítat SDHC karta

V mém notebooku Acer Apire 8920-G se špatně načítají paměťové karty přes zabudovanou čtečku karet. Někdy se načtou ihned (zejména micro s adaptérem) a některé karty SDHC dosti protestují. notebook je načte až po několika pokusech vsunutí a vysunutí. Čím je toto možné opravit? Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
ještě zkus usb čtečku. chtěl jsi kus trusu, máš acer - tak nevím co se divíš.
lední brtník 07.05.2014 23:14
lední brtník
Rád chodím na tyto stránky, kde se dozvídám spoustu věcí od lidí, kteří počítačům opravdu rozumí. Co…
wx 08.05.2014 08:58
wx
Prekotný vývoj v oblasti elektroniky spôsobil že nastala situácia kedy výrobok je mierne alebo viac…
Joseph 08.05.2014 09:53
Joseph
Skusit ocistit kontakty alkoholom, alebo pripadne ak mas v BIOSe nastaveni max.rychlosti pre SD, sku…
MM.. 08.05.2014 01:07
MM..
Skoro se bojím reagovat ... protože Acer. Chová se to stejně špatně i po naformátování karty? Chovaj…
LED 08.05.2014 15:39
LED
profouknutí čtečky a postříkání karty alkoholem zabralo hned prvním pokusem. Díky za rady! P.S. tend… poslední
Valdin 10.05.2014 14:30
Valdin

Rád chodím na tyto stránky, kde se dozvídám spoustu věcí od lidí, kteří počítačům opravdu rozumí. Co mě zaráží je fakt, že některé odpovědi, když pominu ty, které odpovídají na provokativní dotazy, či vyloženě útočné a bezcenné, jsou podobného rázu. Spousta lidí si prostě koupí něco jen tak, nebo na "pochybnou" radu přátel, ale nevidím důvod odpovídat tímto stylem. Kdyby všichni kupovali jen to, co je opravdu dobré, kvalitní a spolehlivé, nebylo by tolik výrobců. Ne každý je natolik odborník, aby se vyhnul produktům, které za moc nestojí a ruku na srdce, kolikrát to ani neví. Na druhou stranu jsou i výrobci, jejichž skvělé výrobky mohou zklamat, jak kvalitou,funkčností či náhlou poruchou.
Nutno podotknout, že odpovídajících odborníků si vážím pro jejich znalosti a zkušennosti a toto nemá být útokem na nikoho z nich.

Prekotný vývoj v oblasti elektroniky spôsobil že nastala situácia kedy výrobok je mierne alebo viac zastaralý už v okamihu ako opúšťa výrobné linky, výrobci sú si toho vedomí, kupujúci sú si toho vedomí, návhári sú si toho vedomí. Zároveň je tu obrovský konkurenčný tlak na ceny.

Výsledok toho je, že až na pár výrobkov od počiatku konceptu navrhovaných "nadčasovo", typicky výrobky Apple, možno niečo od Dell-u, kde sa cenové hľadisko ignoruje, zvyšok je spotrebný tovar kde sa očakáva, je to zámerne skonstruované tak, aby životnosť neprekročila 4-5 rokov.

A aby to nebolo všetko, existujú ešte výrobcovia ktorý produkujú výrobky pre deti, kedysi sa tento segment nazýval hračky, kde je predpoklad že výrobok bude zničený behom pár mesiacov nedbalým, lajdáckym zaobchádzaním a kvalita u týchto výrobcov je vec absolútne nedôležitá, hľadí sa hlavne na co najničšiu cenu. Výrobcovia spomenutých hračiek sú taktiež všeobecne známy, ide o svetové firmy Acer a Packard Bell.

Ešte niečo potrebuješ vedieť ?

... :puff:

Skusit ocistit kontakty alkoholom, alebo pripadne ak mas v BIOSe nastaveni max.rychlosti pre SD, skusit nastavit nizsiu.
(P.S> ale vzhladom na to ze podozrievam detekcny kontakt tak ten neocistis ptz sa na neho vobec nedostanes. Mozes to ale skusit aspon prefuknut)

profouknutí čtečky a postříkání karty alkoholem zabralo hned prvním pokusem. Díky za rady!
P.S. tendle notebook mi záviděli i tři roky po koupi. I když teď je 8 let starý, tak odešla akorát grafika, paměť a displej. 8-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru