Avatar uživatele
Herbit

Nechci se touhle otázkou dotknout ničí víry, ale prostě mi to vrtá hlavou… Když Bůh je v základu milosrdný a když

zemře dítě, má jít podle všeho do nebe. TEORETICKY tedy mohu své potomky zabít a pošlu je automaticky do nebe?
Doplňuji:
hmm… peklu bych se asi nevyhnul, ale není to tak trochu sebeobětování, když to udělám úmyslně v nejlepší vůli?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Terryle před 4827 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Myslím, že víra nikoho normálního není tak šílená, aby dětem vzal život za to, že budou po smrti žít v nebi… už jen proto, že STOPROCENTNĚ si nebem nemůže být jistej nikdo, nikdo fakt neví, že existuje (víra není vědění). Ale jo, teoreticky by děti do nebe jít měly. Ale jde o to, jak velké by byly (starší dítě už hříšky mít může a teoreticky by si na odchod do nebe mohlo nějakou dobu „počkat“)…

Udělat to v nejlepší vůli… sice bys to asi myslel dobře, ale vlastně by sis to usnadnil. Tvým úkolem je děti vychovat dobře, aby mohly správně žít a jít do nebe za to, jak žily, ne abys to usnadnil sobě i jim. Něco jinýho je v extrémních případech – myslím si třeba, že když dítě zabiješ, aby netrpělo (třeba lidé, kteří zabíjeli své děti v koncentrácích, aby na nich nemohli němci dělat pokusy apod), bere to i ta případná Síla nahoře jinak.

Podle mýho skromnýho názoru hraje velkou roli i svědomí ve chvíli, kdy člověk umírá. Asi ne nadarmo se lidi před smrtí zpovídají – chtějí mít naději a klid… Takže teoreticky dítě může být podle církevních hledisek bez velkýho hříchu, ale pokud ono bude umírat s pocitem hrozného hříchu, protože si včera neuklidilo hračky a rozbilo sousedovic dítěti bábovičku na písku, odchod „někam“ mu to neulehčí, jeho vlastní svědomí mu to může komplikovat. Takže to prosímtě nezkoušej ;o)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tom004

Jestli je bůh,jestli je nebe,potom bude i peklo.A jestli je peklo,tak tam máte,TEORETIC­KY,rezervované místo.A jak říkáte,také se nechci nikoho dotknout.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

ano podle věřících je nebe,a dítě je nevinné tak po smrti by do nebe jít mělo,ale tím že ho zavraždíte mu těžko prokážete službu,ukradnete mu život,který může mít krásný pokud bude mít po boku milující rodiče

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
poa.li

Nebe i peklo si vytváříme sami právě tady a teď, podle toho, jak se stavíme k té které záležitosti. Otázka, kterou jste položil vychází z mylné představy toho, že nebe, nebo peklo je oddělený prostor od toho, ve kterém se právě nacházíme. Dítě je nevinné, bez předsudků a je tedy „v nebi“. Dospělý je smýkán dogmaty, předsudky, tedy trápeními, což je „peklo“.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Židé historicky patřili mezi vyvolené a Bohem podporované. Co si však asi tyto lidské bytosti o Bohu mysleli, když byli hnáni na smrt do plynových komor a jejich vrazi měli na opascích nápis GOT MIT UNS!
Bůh není ani hodný ani všeobjímající, nýbrž je silný, vždy šel za svými záměry i přes mrtvoly a nehraje v kostky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek