Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedaří se instalace Windows XP-modrá obrazovka s textem

Zdravím všechny,
dostal se mi do rukou starší stolní počítač.Spustí se Windows a naskočí tabulka Počítač spuštěn po závažné chybě.Odkřížkuju to(Neodesílat zprávu o chybách)a vypadá vše dobře.Vložím flešku abych nainstaloval jakýkoliv program(v mém případě Total Commander), začne to načítat a pak naskočí modrá smrt.Tak jsem si řekl ža nainstaluju novou čistou Windows XP.Vlezu do Biosu, zadám první bootovací jednotku jako CD-Rom.Uložím změny a exit.
Dále se objeví klasika:Spusťte instalaci libovolnou klávesou, zmáčknu něco a jede to.Vše se pořád tváří normálně až do doby kdy se počítač zeptá, jestli chceme novou intalaci, opravit stávající nebo ponechat beze změn.Než stačím dát Enter(nová instalace) tak naskočí modrá smrt, což se mi ještě nikdy dřív u žádných počítačů nestalo.Je tam napsáno:Byli zjisteny potize a system Windows byl ukončen, aby nedošlo k poškození počítače.....atd.Zkoušel jsem to několikrát a vždy to samé.
Když spustím Windows normálně a pak zkouším nainstalovat novou kopii z cd, tak se to taky tváří normálně a pak zase naskočí modrá smrt.
Už jsem instaloval mnohokrát Win XP na různých počítačích, ale vždy to šlo.Nevíte kde je chyba?Je snad v Biosu něco nastaveno špatně?Zkoušel jsem tam i zvolit Load standart defaults, ale taky nic.Myslíte že by to mohla být třeba hardwareová chyba?Počítač je starý tak 5-7 let a sloužil mé tetě ke hraní nenáročných her(Solitaire, Tumblebugs)a najednou to nešlape.
Díky za případné rady

Předmět Autor Datum
Pravděpodobně opravdu něco dosloužilo. Vzhledem k uváděnému stáří bych doporučil prohlédnout kondenz…
Jo.Pe. 24.11.2011 23:36
Jo.Pe.
zkus to nainstalovat s jiným zdrojem. předpokládám že tetě dali garážníci do pc naprostý shit. nějak…
lední brtník 24.11.2011 23:50
lední brtník
Díky za rady chlapci.Je to fakt starý krám na ho.no.Brácha by měl mít doma starý funkční počítač tak… poslední
oldies26 25.11.2011 16:58
oldies26

Pravděpodobně opravdu něco dosloužilo. Vzhledem k uváděnému stáří bych doporučil prohlédnout kondenzátory v okolí CPU, zda nejsou nafouklé jako např. na tomto obrázku:
bad_caps.jpeg
Pokud ne, tak zkusit otestovat paměť, případně si zkusit vypůjčit jiný zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru