Avatar uživatele
anonym

Nedostatek B12, jak si všimnout a kde hledat?

Znám problémy s nedostatkem B12. Svůj stav minerálů a vitamínů jsem dosud řešil tak, že doma jím, co mi chutná a v restauracích (kde vím, že vaří z čerstvého, či tak – zkrátka žádný pajzl) si přeci doplním, co by mi chybělo. Tato myšlenka ovšem někde zadrhla → co jsem nedávno náhodou začal požívat produkt s B12, podstatně se mi snížila únava, nechutenství, … A najednou mi je jasné, že to prostě muselo být tímto vitamínem. Ale nikdo si nevšiml → u dvou doktorů jsem se výslovně ptal, zda je vpořádku můj krevní obraz, poněvadž chudokrevnost se u mne již vyskytla. Netuším, zda k běžnému obrazu se dává i stav B12 → ale ten mohl být náhodou po momentálně správné stravě OK. Jak se tedy dobrat řádné odpovědi od doktora? A kde tedy hledat zdroje, poněvadž takto dobře jsem se dlouho necítil. (A tedy strádal jsem minimálně přes rok.) Uvažuji, že by to chtělo lok piva denně…

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2504 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jak si všimnout a kde hledat?

Snad vám pomůže odkaz.

Potraviny, které tento vitamin obsahují
https://www.ka­loricketabulky­.cz/vitaminy/vi­tamin-b12/
8 příznaků, že máte nedostatek vitamínu B12
-
Krevní obraz vyjadřuje momentální stav. Kolik čeho máte, záleží na tom, co lékař rozborem krve zjišťuje pod výsledku laboratoře.

Chodím na jiná měření – chyběla mně rovněž B 12, ale krevní obraz jeho nedostatek nezachytil, stejně jako v době odběru krve jsem měla dotatek železa, ale za dvě hodiny málo.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Vit. B12 se vstřebává již v žaludku (většina živin až ve střevech).
Ve stravě Evropanů příliš kvalitních zdrojů tohoto vitamínu nenajdete.
Pravdu má mosoj, pokud máte hladimu HCY v normě, nic Vám nehrozí. Vyšetření v biochemické laboratoři bez lékařského doporučení stojí kolem 500 Kč.
B12 má slušné kamarády, kteří mu s přisvojením pomáhají.
V lékárnách najdete několik produktů.
"Vitamín B12 je součástí preparátů pro léčbu onemocnění jater, střev a slinivky břišní. Nedostatek se projevuje chudokrevností, hubnutím, zhoršováním paměti, duševní výkonnosti a svalové koordinace.

Vitamín B6 jeho nedostatek se projevuje zvýšenou nervosvalovou dráždivostí, zapomnětlivostí, záněty sliznice dutiny ústní.

Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamín ze skupiny B."
s://www.vitali­ta.cz/bumet
(dcera má doporučeno od hematologa, já žaludek nemám, tak mi píše inj. B12, kyselinu listovou a B6 si kupuji 🙂
Preventivně zobněte 4× ročně, vždy po 3 měsících.

http://www.vi­talcentrum.cz/jak-doplnit-vitamin-b12-zdroje-nedostatek/

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Pokud máš hladinu homocysteinu v krvi normální, nedostatkem B12 netrpíš !

Přesto, po podání B12 se může fyzický stav člověka zlepšit. B12 se přidává běžně i do energetických nápojů. Nicméně z B12 podaný ústy se v trávicím ústrojí vstřebává pouze mizivé procento. Nejúčinnější je injekční podání. Věz ale, že člověku, který měl nebo má onemocnění rakovinou i nezhoubnou, cobolamin (B12) škodí. Podporuje totiž růst buněk, bohužel i těch rakovinných!!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Pokud máš takový problém, neni nic snadnějšího, než si několikrát za rok koupit dávku B12, nebo každý den si dát jedno vajíčko a to plně nahradí potřebu B12 v těle. Samozřejmě to můžeš nahradit kouskem masa, nebo jinými potravinami.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek