Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedostupnost úsporných MB s Atomem

Ahoj,
uměl by mi někdo vysvětlit, proč se vyrábějí a prodávají desky s Atomem a s pažravým čipsetem 945 (22W), když už přes rok je pro Atom dostupná čipová sada SiS671 (8W) a pár měsíců už je na světě i US15W (Poulsbo) s TDP 2W ???
Jedinou desku, kterou jsem dosud našel s US15W a Atomem, vyrobil Kontron, v přepočtu bratru za 6000 Kč, jsou normální?
S tím SiSem se dá horko těžko sehnat deska s LGA775, ale jeho reinkarnace pro Atom prostě není, i když se s tím SiS chlubí.

VIA taky vyklízí pozice a navíc pokud už má něco umět (SATA port, GLAN), tak stojí stejně, jako ta sviňa od Kontronu. A zkuste si najít eshop, kde tu desku od Kontronu mají a jsou ochotní zaslat do CZ, já jsem ho nenašel.

Je v tom úmysl?:-(

Předmět Autor Datum
Napis primo na Kontron.cz, jsou velmi ochotni. Za tech 6 tisic je za jejich desku jeste nadherna cen…
JR_Ewing 09.12.2008 08:33
JR_Ewing
Aha, já myslel, že jsou tak nějak zaměření jen na firmy, podniky, zkrátka instituce, co se průmyslov… poslední
Moas unregistered 09.12.2008 08:44
Moas unregistered

Napis primo na Kontron.cz, jsou velmi ochotni. Za tech 6 tisic je za jejich desku jeste nadherna cena, mel jsem kdysi vyhlidlou desku pro televizni server (nez jsem objevil USB adaptery), a ta vychazi na neco malo pod deset tisic.

Aha, já myslel, že jsou tak nějak zaměření jen na firmy, podniky, zkrátka instituce, co se průmyslovými PC zabývají víc. Dík za radu.
Ale třeba se tu ještě někdo vynoří s tipem na desku se SiSem. Ten Kontron vychází totiž cenově natolik špatně, že při dnešních cenách energií by musel běžet pět let v kuse, aby dorovnal cenový rozdíl oproti Little Falls 2.:-|

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru