Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nedostupná MSIE v w2k po vytvoření nového profilu

Dobrý den,
řeším problém pro který nemám vysvětlení. Prosím proto o radu.

Na w2k SP4 aktualizovaný přes WSUS3, kde aktualizace povoluje enterprise admin, který je nade mnou, jsem založil nový profil pro nového pracovníka. Při tom jsem narazil na to, že po spuštění MSIE 6 dostanu chybovou hlášku "Nemáte dostatečná oprávnění ke spuštění Průvodce připojením k Internetu. Další informace získáte od správce sítě.".

Ptal jsem se sám sebe a nic. :-(

I když jsem účet, pro který byl profil nově založený, přidal do skupiny lokální administrátor, tak je situace stejná. Dokonce jsem pro test přidal tento účet do skupiny domain admins a dostávám jsem opět stejný výsledek i po uplynutí cca hodiny, kdy by se už změna v GPO měla po doméně rozlézt. A to ani po

secedit /refreshpolicy machine_policy /enforce
secedit /refreshpolicy user_policy /enforce

Práva jsou přidělované přes GPO a fungují tak už bez problémů na w2k i XP. Problém nastal poprvé a už mi došly nápady co s tím.

Poradíte?

Předmět Autor Datum
Neviem ako vyriesit tvoj problem s pravami v domene, ale skus na tom PC vytvorit pripojenie k intern…
MM.. 14.04.2008 17:20
MM..
255068 To work around this behavior, either configure the Internet Connection settings manually, or…
Vladimir 14.04.2008 17:22
Vladimir
Díky za odpovědi. Omlouvám se, že reaguji až teď, ale člověk dělá milion dalších věcí ... Pokud tom… poslední
yorg 15.04.2008 14:19
yorg

255068

To work around this behavior, either configure the Internet Connection settings manually, or as an administrator configuring multiple computers, use the Group Policy Microsoft Management Console (MMC) snap-in to specify the domain policy for Internet Connections. This also permits Internet Explorer to run without having to run the Internet Connection Wizard.

Díky za odpovědi.
Omlouvám se, že reaguji až teď, ale člověk dělá milion dalších věcí ...

Pokud tomu citovanému textu dobře rozumím, tak bych měl přidat uživateli lokální práva, popřípadě by se v GOP měl zakázat průvodce. Nastavení práv na maximum možného jsem ale ověřil už včera. Má lokálního administrátora a na zkoušku byl členem domain admins.

Na manuální nastavení IE se pod tímto uživatelem na PC vůbec nedostanu. Blokuje mě vždy ten průvodce. Když se ale přihlásím na tomto PC pod účtem, který už měl profil založený dříve, tak se do nastavení IE dostanu a IE bez problémů spustím.

IE není dostupný pro každého nově založeného uživatele (profil) i na jiném PC s w2k a bohužel to má souvislost s nastavením GPO. Když příslušné GPO zakážu, tak to funguje. V této politice ale nic závadného nevidím.

ad This also permits Internet Explorer to run without having to run the Internet Connection Wizard.

- nedaří se mi ta možnost vypnutí wizarda v GPO nikde najít. Když je chvilka času tak hledám a hledám a bohužel bezvýsledně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru