Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje USB flash disk ve Vistach

Mam novy flash disk Emtec C150B
Tento: http://www.emtec-international.com/en/produit.php?c ategorie=STMOB&gamme=CLES%20USB&ss_gamme=C150B

Kdyz ho v notebooku, kde jsou windows vista dam do usb, vyskoci na me okno, ze potrebuje ovladace. Na webu jsou jen na win98, visty by ho nemeli potrebovat. Disk je naprosto nefunkcni. Sami si ho najit nedokazou ani pres net, ani v pocitaci. Nejaka rada? Dekuji

Předmět Autor Datum
Windowsy od WinXP SP1 vyssie (teda vratane visty) uz specialne ovladac pre USB instalovat nepotrebuj…
2laak 15.06.2008 15:59
2laak
Ve WinXP funguje. Chyba bude tudiz u me v tech vistach. To jsem vedel, jen jsem to zapomnel napsat.…
Helemese 23.06.2008 19:23
Helemese
To imho nebude vistou ale bud mas problematicke USB porty na tom NB (skus ine porty, bez USB hubu, b…
MM.. 23.06.2008 20:34
MM..
Instalovat znovu visty se mi nechce:-D Ikdyz vim, ze by mi to pomohlo, zas tak extremne to nepotrebu…
Helemese 26.06.2008 15:27
Helemese
Ked ine flashdisky funguju, tak je pravdepodobne ten flashdisk vadny alebo je problem s predlzovakom…
MM.. 26.06.2008 17:07
MM..
Tento flashdisk je odzkousen na nekolika jinych PC.Vsude funguje. V nem to nebude. Mezi flashdiskem…
Helemese 30.06.2008 14:12
Helemese
Kezdy NB ma nejaku moznost recovery. Bud mackanim niecoho pri starte alebo ti to hned po kupe ponukl… poslední
MM.. 30.06.2008 14:28
MM..

Windowsy od WinXP SP1 vyssie (teda vratane visty) uz specialne ovladac pre USB instalovat nepotrebuju. Co mozete urobit:

1. Skusit USB v inom pocitaci -> ak ide, hladat chybu na vlastnom PC, ak nejde -> reklamovat
2. Ak teda inde ide, tak ho tam naformatujte na FAT a skuste opatovne pripojit. Ak nejde, skuste mu natvrdo priradit "pismenko" v Disk Managemente.

To imho nebude vistou ale bud mas problematicke USB porty na tom NB (skus ine porty, bez USB hubu, bez predlzovaku) alebo je ta vista posahana, najjednoduchsie je skusit cisty install visty+ovladace k zakl.doske resp. od vyrobcu notebooku (www stranky vyrobcu NB) resp. recovery DVD.

P.S. Vypisuje to urcite ze "potrebuje ovladace"? V spravcovi zariadeni kde ho mas presne pod ktorymi portami v spravcovi zariadeni? Pravy klik vlatsnosti na tom USB zariadeni - aka chyba tam je?

Instalovat znovu visty se mi nechce:-D Ikdyz vim, ze by mi to pomohlo, zas tak extremne to nepotrebuji. Jine flash disky mi funguji...
Ano, chce to ovladace. Ve spravci zarizeni to mam jako "nezname" zarizeni. Ve vlastnostech je:

Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28)

Instalace se nezdařila, protože pro danou instanci zařízení nebyl zadán ovladač funkce.

Ked ine flashdisky funguju, tak je pravdepodobne ten flashdisk vadny alebo je problem s predlzovakom/usb hubom ak tam nejaky medzi tym flashdiskom a notebookom pouzivas.
P.S. nepokusal si sa instalovat do tych Vist nejaky extra ovladac pre nejake USB zariadenie ktore ma tiez fciu flashdisku? Napr. pre telefon? Ak ano skus to odinstalovat prip. mozes skusit body obnovenia systemu - ale s tym opatrne nedavaj tam bod obnovenia spred roka lebo si mozes zrusit aj mozno funkcnost nejakych programov :-)

Tento flashdisk je odzkousen na nekolika jinych PC.Vsude funguje. V nem to nebude. Mezi flashdiskem a notebookem zadny prodluzovak nemam. USB je soucasti primo flashdisku. Vse odzkouseno. USB na notebooku,flashdisk atd. Chyba musi byt v softwaru. Zadne ovladace jsem neinstaloval. Bod obnoveni nepomohl. Bude to uz asi chyba hned v instalaci windowsu. Ty instaloval primo vyrobce a cd s temito windowsama uz nemam. Napadaji me 2 moznosti. Bud se na to vykaslat a flash disk pouzivat jen jako privesek na klice. Nebo nainstalovat nelegalni windowsi:-D Kupovat si je kvuli tomu nebudu...
Pokud jsem si kupoval notebook i s vistama, je moznost si je nechat opet poslat?

Kezdy NB ma nejaku moznost recovery. Bud mackanim niecoho pri starte alebo ti to hned po kupe ponuklo moznost vypalit si recovery DVD alebo mas recovery DVD pribalene. Vid navod k NB.
Na NB zvycajne predajca nic neinstaluje. Ak nemas ani jednu z vyssie uvedenych moznosti tak skus kontaktovat predajcu prip. servis, za nejaky poplatok by mal vediet dodat recovery DVD (potom po recovery budes mat uplne cistu instalaciu Win od vyrobcu NB, tak ako ked bol NB uplne novy).

Licencny stitok Win by si mal mat na spodnej strane NB takze Win uz su zaplatene, netreba Win kupovat. Inac to licencne cislo na NB by malo fungovat aj ked si tam instalujes taku istu verziu visty z normalneho instalacneho CD, takze je aj moznost ze si niekde zozenies install.CD (OEM) presne rovnakej visty a skusit pouzit tvoje cislo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru