Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje externí mikrofon, interní ho nahrazuje i když by neměl

Dobrý den, koupil jsem si Lenovo G510, které disponuje combojackem (4pinový konektor). Mám obyčejný headset, který má 2x stereo jack, tudiž jsem si koupil redukci a očekával jsem, že mi nyní půjde. To se bohužel nestalo.
Když zapojím do redukce headset, sluchátka fungují, mikrofon ale ne. Zkoušel jsem několikrát testovací hovor ve Skype a přišel jsem na to, že mi místo externího mikrofonu, funguje ten integorovaný. Má to ještě jednu vadu. Integorvaný mikrofon funguje pouzeve chvíli kdy je v NB ticho, tj. např když nepřehrávám žádné písničky. Pokud bych ale chtěl mluvit do mikrofonu a zároveň si i něco pouštět, tak to nefunguje (pouštění písničky = stejný přznak, jako když na mě někdo mlvuí přes skype, takže to je celkem problém), lépeřečeno funguje asi jen tak na 1% výkonu, nejsem slyšet (když jsem si upravil hlasitosti přes směšovač tak jsem se slyšel strašně potichoučku, takže předpokládám, že to mikrofon nějak hůře bere něbo něco takového).
Neví někdo jak dousáhnout toho aby systém (skype) snímal zvuk mikrofon z headsetu?
Díky moc všem za rady,
s pozdravem Templates

Předmět Autor Datum
sú dve normy zapojenia toho 4pinového konektora. Rozdiel medzi nimi je, že sú prehodené 3-4 pin zem… poslední
sakraforte 08.11.2013 16:53
sakraforte

sú dve normy zapojenia toho 4pinového konektora. Rozdiel medzi nimi je, že sú prehodené 3-4 pin zem a MIC. Zrejme ani Pán Boh nevie, aký je dnes trendy a ktorý máš ty. V manuáloch k notebookom som to nikde nenašiel. Druhá vec je, pre ktorú "normu" je určená tá redukcia. A užívaťeľ poser sa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru