Avatar uživatele
Kelt

Nefunguje mi tiskárna, umíte poradit?

Dobrý den. Mám připojenu tiskárnu Canon 190 k PC, která má funkce tisknout, kopírovat a skenovat. Vykonává pouze poslední funkci. Při nastartování PC se objeví ikona o stavu tiskárny a to bez ohledu zda je zapnutá nebo vypnutá, ale když chci tisknout pomocí Ctrl P, objeví se nápis, tiskárna nečinná, v řádku se objevuje název s černým kolečkem obsahující zaškrknutí – v. Mám na výběr stejný typ na tomtéž řádku s označením kopie, ale ani toto nevede k úspěchu. Služba Direktory Service není aktuálně k dispozici. Když jsem zkoušel přepnout na jiný typ tiskárný, měl jsem záznam o tom, že se tiskne, ale pak se objevil záznam o tom, že není dostatek inkoustu. Inkoust jsem už několikrát měnil, používám kazety Fine , Black 40. Nepoužil jsem sice novou kazetu, nechal jsem si ji naplnit, tak jako jindy, kdy to fungovalo, a nic. Tiskárna je připojena ke zdroji a kabelem k PC. Projížděl jsem Nastavení, Tiskárny a faxy, Přidání atd. Nevím, co s tím.
Prodavač mi říkal, ať mu tam tu tiskárnu donesu, že ji připojí u sebe k PC a uvidíme. Protože nemám auto, musel bych to donést, což by mi jako nevadilo, ale kdyby mu to šlo, tam mně to zase nepůjde, protože mám asi nějakou chybu v PC a nevím, jak ji odstranit. Doufám, že jsem popsal všechno. Tak předem děkuji za vhodný typ, co udělat.

Zajímavá 0 před 3654 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
OndrisekCZ

Tak mne napadá, měl jsem ten samý problém, sice s jinou tiskarnou, ale je to skoro to samé. Nemůžeš mít zaschlý inkoust? Já koupil novou cartrige(napln) a pak to fungovalo, ale nevím jak u tebe lepší si zajít k odborníkovi než kupovat novou barvu třeba zbytečně 🙂

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Nemáš inkoust. Naplnění kartridge nestačí. Musí se zresetovat čip.
U starších Canonů šlo sledování hladiny vypnout a pak to tisklo i bez resetu. přicházelo se ale o záruku. Jak je to ošetřeno u nových nevím.
Doplňuji:
Kup si neoriginální kazety i s čipem.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
wownon

Problém může být ten že máš zaschlou tiskací hlavici. To by jsi musel asi tiskárnu reklamovat. V každém případě by jsi mu tu tiskárnu měl přinést. Pokud by fungovala normálně a problém byl na PC měl by jsi přeinstalovat software pro používání tiskárny popřípadě text. editor ale tam chyba asi nebude.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

Ten čip nemusí být zresetován, pokud to dělali při refilu, někdy se podaří až na podruhé. Čip také nevydrží resetování do nekonečna. Ať to zkusí tam kde ti kardridge plnili, ještě jednou zresetovat. Zresetovaná musí být každá kartridge.

před 3654 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek