Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefungující tlačítko touchpad

Zdravím, mám nový notebook Asus EEE PC X101CH s OS Windows 7 32bit. Nefunguje mi tlačítko vypnutí touchpadu, které se skrývá pod kombinací tlačítka Fn+Fn3. Zkoušela jsem si tento ovladač stáhnout na stránkách Asusu, když jsem to ale chtěla nainstalovat, napsalo mi to tam 'nalezení synpatics nebylo nalezeno'. Co s tím, prosím?

Předmět Autor Datum
Tie Windows tam boli predinstalovane? Ak ano tak tam su predinstalovane aj vsetky ovladace a nemas t…
MM.. 30.12.2012 19:25
MM..
Program BIOs - abych jej mohla spustit, musím jej nejdříve aktualizovat. V příručce psali, že mám zv…
TerezaAsus 30.12.2012 20:01
TerezaAsus
Mám tedy zkusit nainstalovat ty ovladače VELA, od chipsetu cez ATK a hotkey utilities atd. ? :-) To…
cejna 30.12.2012 20:28
cejna
Zkusila bych, ale netbook půjdeme reklamovat, jsou tam i nějaké problémy s wi-fi. Jinak ale děkuji z…
TerezaAsus 31.12.2012 17:47
TerezaAsus
také jsem měl po čisté instalaci windows 7 starter - vyřešeno dle zahraničních forem a stránky asuss…
lacohorac 07.07.2015 19:13
lacohorac
Zdravím, zrovna jsem to při přeinstalaci řešil..driver zde: drivers.php poslední
Jar Da 08.10.2015 16:35
Jar Da

Tie Windows tam boli predinstalovane? Ak ano tak tam su predinstalovane aj vsetky ovladace a nemas tam nic instalovat.
Ak tam Windows instaloval niekto sam, tak je nutne nainstalovat ovladacov VELA, od chipsetu cez ATK a hotkey utilities atd.
Nefunguje to tlacitko ani ked je odpojena USB mys a po naslednom restarte Win?
Neni k tomu nastavenie v BIOSe?

Program BIOs - abych jej mohla spustit, musím jej nejdříve aktualizovat. V příručce psali, že mám zvolit 'aktualizovat systém BIOS z Internetu'. Tam jsem tuto možnost vybrala a klikla na tlačítko 'další'. Chvilku se mi tam ukazuje 'připojeno k ftp.asus.com.tw' , pak se mi tam ale červeným napíše 'Bohužel na tomto serveru nejsou žádné vhodné bitové kopie systému BIOS!'. Takže nevím, co s tím BIOSem dělat.
Ten Windows - no, když jsem notebook dostala a zapla jej, tak jsem tam musela zvolit jazyk (zvolila jsem tedy češtinu), pak jsem si tam založila účet (chtělo tam po mě jen heslo, název účtu už tam byl, takže předpokládám, že už byl asi založenej dříve). Pak se tam něco načítalo, zobrazila se mi plocha a jelo to v pohodě. Dívala jsem se do seznamu programů, a některé tam jsou nainstalované už 16.1.2012, takže netuším, zda ten Windows už předtím někdo nainstaloval - v tomto se moc nevyznám.

Mám tedy zkusit nainstalovat ty ovladače VELA, od chipsetu cez ATK a hotkey utilities atd. ?

Funkčnost tlačítka po odpojení myše, jak jste zde psal/a jsem nezkoušela, tak jsem tedy připojila jednu myš, kterou jsem doma našla, připojila ji, fungovala v pořádku, tlačítko vypnutí touchpadu pořád nefungovalo. Myš jsem tedy odpojila, a restartovala Win, jak jste mi radil/a. Tlačítko ale ani poté nefungovalo. Ono jakoby funguje, když ho stisknu, objeví se tam Touch pad ON, když se to ale zapne podruhé, mělo by se to zase vypnout a takhle se to furt zapínat a vypínat. Ono to lze ale jen zapínat.

Ještě jsem zapoměnla dodat, že vždy, když počítač zapnu, ukáže se mi tam upozornění od aplikace Asus ACPI Service 'Chybí ovladač touchpad. Klávesová zkratka spínače TouchPad je neplatná. Nainstalujte ovladač TouchPad.

Mám tedy zkusit nainstalovat ty ovladače VELA, od chipsetu cez ATK a hotkey utilities atd. ?

:-) To nejsou ovladače VELA, ale to po slovensky znamená hodně....
Přeinstaluj si pro jistotu to co najdeš tady.
Edit: nějak mi sem nejde hodit přímej link, takže vlevo nahoře na tý stránce zadej model, dej vyhledat a stáhni si hlavně ovladače pro touchpad

také jsem měl po čisté instalaci windows 7 starter - vyřešeno dle zahraničních forem a stránky asussuport

Řešení problémů:
Touchpad / externí myš související problémy
Page Nástroje
Řešení

1.) Zkontrolujte, zda je touchpad klíč je povolen (Pokud je k dispozici). Můžete také zapnout / vypnout funkci stisknutím Fn+F3 / . (Klávesnice se liší v závislosti na modelu)

2.) Zkontrolujte, zda je nainstalován nejnovější ovladač pro touchpad.(nebo ručně změnit standartní ovladač na "Synaptics PS / 2 Port Touchpad"

• Můžete si stáhnout ovladače z následujícího webu: http://www.asus.com/cz/supportonly/Eee%20PC%20X101 CH/HelpDesk_Download/

• Pokud je ovladač úspěšně nainstalován, pak přístroj by se měl objevit pod Microsoft Windows Správce zařízení jako "Synaptics PS / 2 Port Touchpad"

3.) Prosím, jděte na Ovládací panely ==> Myš ==> Nastavení zařízení ==> Nastavení a ověřte, zda všechny funkce jsou správně nastaveny a nejsou zakázány. (Jako Tapping, rolování a atd)

4). Pokud používáte externí myš USB, ověřte, zda je správně připojen k portu USB. (Upozorňujeme, že Eee PC nemají PS / 2 porty, zde je obraz z portu USB.)

5) Zkontrolujte, zda externí myš USB funguje správně. (Můžete připojit externí myš k jinému počítači, aby jej vyzkoušet.)

6.) Některé externí USB myši, to může vyžadovat samostatné instalace ovladačů. Prosím zkontrolujte, zda je nainstalován ovladač od výrobce. V opačném případě, prosím, obraťte se na dodavatele myši pro další technickou podporu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru