Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkcni externi harddisk

Dobry den,

Spolubydlici si pred par dni koupil externi harddisk . Po zapojeni do PC normalne fungoval mohlo na nej ukladat soubory. Pujcil ho kamaradovi aby mu na nej dal par veci a kdyz znova doma zkousel harddisk otevrit nejdriv ho PC nemohl najit pak ho nasel ale nesel ani otevrit a pri kazdem kliknuti na ikonu otevreni harddisku okno zmrzlo a musel nakou dobu cekat nez se to zase rozebehne kde napsalo" disk neni naformatovany prejete si naformatovat ?" Na disku jsou dulezite informace ktere by nechtel ztratit. PO nekolikatem pokusu otevrit harddisk se otevrel ale po kazdem klinuti na slozky se to vzdycky sekne a znovu napise ze "disk neni naformatovany prejete si naformatovat ?". pri pokusu zkopirovani slozek se zkopiruje samotna prazdna slozka.

Prosim o pomoc dekuji

Předmět Autor Datum
Typ disku je tajný? Zkusit jej vyndat z boxu a připojit napřímo. Pak bude vědět, jestli je v háji di…
host 22.03.2012 17:28
host
skusit nabootovat nejaky live linux z CD a vykopirovat data v nom, alebo skusit nejaky sw na zachran…
MM.. 22.03.2012 17:28
MM..
Poškozený souborový systém pravděpodobně předčasným vypojením při zpožděném zápisu, než začnou pokus… poslední
ms 22.03.2012 18:26
ms

skusit nabootovat nejaky live linux z CD a vykopirovat data v nom, alebo skusit nejaky sw na zachranu dat napr. recuva a testdisk su zdarma. A kamaradovi nech povie ze pred vytrhnutim disku z PC sa musi disk bezpecne odpojit ikonkou vpravo dole. Ked kamaradovi ikonka vypise ze momentalne disk vytiahnut nemoze tak ho vytiahnut NEMOZE a bud vypne PC a az tak ho vytiahne alebo si vypne V PC automaticku defragmentaciu potom mu ikonka umozni disk odobrat pred vytrhnutim z PC.

Poškozený souborový systém pravděpodobně předčasným vypojením při zpožděném zápisu, než začnou pokusy, pak nejdříve Testdisk.
Před použitím tohoto nástroje důrazně doporučuji přečíst manuál a nejlépe je stáhnout Live linuxovou distribuci a odpojit všechny disky mimo inkriminovaného a případně nějakého záložního média...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru