Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkcni sítový kabel? nebo kde je problem?

Ahoj, koupil jsem si novy notebook je to MSI, ale nelze se mi knemu pripojit internet pres sitovy kabel. Pred tremi dny jsem se stejnym kabelem a internetem skousel pripojit k jinemu pocitaci a slo to. Vse mam nastaveno spravne ale kdyz zapojim sitovy kabel do notebooku pocitac nic nepozna a neustale mi pise ze sitovy kabel byl odpojen. Uz nevim kd muze byt chyba. Dekuji za rady.

Předmět Autor Datum
jeste bych k tomu dodal ze mam windows 7, a pri diagnostice my napise ze byl kabel odpojen ikdyz kab…
jony5652 20.09.2011 23:56
jony5652
kabel moze byt vadny aj ked s inym PC siel (neni jedno ci to je Gbit alebo 100Mbit sietovka a taktie…
MM.. 21.09.2011 00:27
MM..
Na kabelu je napsano 4E, nevim jestli to je to spravne. Nevim jak poznam jestli sitovka dokaze pozna…
jony5652 21.09.2011 08:19
jony5652
4e není kategorie kabeláže, a není zajímavé. připojuješ to 8-drátovým kabelem? dnes jsou všude giga…
lední brtník 21.09.2011 09:01
lední brtník
vykend? na kolejich? Ach jo kam to VS vzdelani spěje :-)) .. Nejsnažší a nejrychleší způsob je zkusi… poslední
Jan Kolář 21.09.2011 09:15
Jan Kolář

kabel moze byt vadny aj ked s inym PC siel (neni jedno ci to je Gbit alebo 100Mbit sietovka a taktiez neni jedno ci to vie automaticku detekciu krizeneho/nekrizeneho kabelu). Neni na tom kabeli nahodou napisane "cross"? Kam ten kabel mas zapojeny?

Druha moznost je ze nemas nainstalene ovladace sietovky alebo je sietovka vypnuta nejakym specialnym tlacitkom na notebooku apod, alebo tretia moznost ze je sietova karta vadna (vezmi ten notebook a skus ho uplne inde, prip. ho odnes predajcovi nech to skusi on a pripadne hned aj reklamuje, predtym si odzalohuj svoje data mimo notebook ptz pri reklamacii ako prve mozno vsetko zmazu :)

Na kabelu je napsano 4E, nevim jestli to je to spravne. Nevim jak poznam jestli sitovka dokaze poznat krizeny od nekrizeneho, ale notebook byl opravdu drahy taky si myslim ze by to mel poznat. Kabel je z jedne strany zapojeny do notebooku(kontrolka nesviti) a zdruhe strany do nejakeho rozdelovace(jsem na kolejich Strahov)
Ovladace od sitovky nainstalovane mam, a zadne specialni tlacitko ja zapnuti jsem nenasel. O vykendu ho skusim doma, a pote ho pujdu kdyztak reklamovat.
Dekuji za radu, má jeste nekdo nejaky napad?

4e není kategorie kabeláže, a není zajímavé.

připojuješ to 8-drátovým kabelem? dnes jsou všude gigabit síťovky, a jim nestačí 4-vodičové kabely, dodávané z cenových a rozměrových důvodů notebookům.

ještě je sice nepravděpodobné, ale taky taky možné, že je síťovka napevno nastavena na režim 1gbit, a vy máte rozvod 100mbit. tehdy se karta se sítí nedomluví.
správce zařízení - síťovka - vlastnosti - upřesnit - speed

je to MSI ... notebook byl opravdu drahy

žádný zdvořilý komentář mě nenapadá; každý svého štěstí konstruktérem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru