Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční Flash disk pod Windows 7 Home Premium 64b

Dobrý den,
Prosím o radu: cca po roce občasného užívání Flash disku se obsah nenačetl a hlásil, že je nutno formátovat. Zkusil jsem ho v jiném portu, jestli není vadný kontakt, pak se rozloučil s daty a dal formátování.
To zdánlivě probíhalo s konečnou hláškou, že formátování nelze dokončit. Pokus o otevření disku končil hláškou, že disk je nefunkční.
Koupil jsem tedy jiný, od jiného výrobce a s větší kapacitou. Výsledek byl ale naprosto totožný. Vyzkoušel jsem disky v jiném počítači, oba OK a dokonce na nich zůstala původní data! Závadu řadiče USB jsem vyloučil připojením foťáku do stejného portu, ten se normálně přihlisil a jde číst i zapisovat. K dalšímu portu USB 2.0 je připojena tiskárna, bez problémů. Dalším zkoušením jsem zjistil, že pokud nechám flash disk zapojen v USB portu a resetuji počítač, Windows disk normálně najdou a lze jej používat pro zápis i čtení, dokud ho neodepnu a znovu nepřipojím.
Usoudil jsem na nabořené registry Windows a donutil se k přeinstalování.
Po nainstalování holých Windows 7 Flash disky normálně chodily, pak jsem instaloval normální běžné programy jako Open Office, Acrobat reader, a pod. Žádné hry ani programy nějak nestandardně využívající USB. Občas jsem funkčnost zkusil. Mezitím ale probíhala řada aktualizací jak Windows tak ostatních programů, řada restartů atd. Po dvou dnech práce jsem zjistil, že flash disky chodí stejně špatně jako na počátku a nejsem schopen zjistit proč. Počítač má základní desku Asus P8P67 která podporuje i USB 3.0, na které mám připojen externí HD k zálohování a ten naštěstí funguje normálně.
Netuší prosím někdo, v čem by mohl být problém a jak ho řešit? Naštěstí to jde obejít restartem počítače při potřebě použít Flash disk ale nechce se mi s tímto stavem smířit. Děkuji za každý nápad.

Předmět Autor Datum
Zkus použít tyhle výsledky vyhledávání: USBSTOR
IQ37 23.01.2012 17:05
IQ37
děkuji za pomoc, zkoušel jsem odmazat v registrech, ale nepovolí mi to, ačkoli jsem přihlášen jako s…
xyz 24.01.2012 14:17
xyz
'hod:min' jsem tam uvedl já, znamená to nahradit nějaký časem - třeba 14:45 jak se úloha naplánovala…
lední brtník 24.01.2012 14:27
lední brtník
děkuji, oba záznamy z registru se podařilo odstranit pomocí plánovače úloh, úloha se zaznamenala, př…
xyz 24.01.2012 19:30
xyz
Asi to bude nějaký větší problém, protože mně to přesně tohle dělá taky. A žádná rada zatím nepomohl…
Wikan 24.01.2012 19:46
Wikan
Vyzkoušlel jsem flashdisk který se po odmáznutí z registru znovu připojil a chtěl formátování tak že…
xyz 24.01.2012 20:15
xyz
Zdravim všechny co se snažili mi pomoci. Stav je takovy, že jsem se musel vratit díky záloze do stav…
xyz 25.01.2012 09:35
xyz
takto nepříčetně se chová jediná flashka, nebo všechny? v práci jsem potkával jediná win7 a tam se m…
lední brtník 25.01.2012 10:59
lední brtník
všechny dvě...jedna 4GB druhá 16GB. Jednu chvíli jsem měl dojem, že jsem zvítězil, po smazání regist… poslední
xyz 25.01.2012 11:41
xyz

děkuji za pomoc, zkoušel jsem odmazat v registrech, ale nepovolí mi to, ačkoli jsem přihlášen jako správce.
zkoušel jsem i variantu přes plánovač úloh, ale v registrech se nic nezměnilo, asi dělám něco hodně blbě.
v položce akce jsem měl řádek:
at hod:min reg delete HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR\Disk&Ve n_&Prod_USB_DISK_2.0&Rev_PMAP /f

pak jsem úlohu spustil ručně. Neměl bych vyhodit ty hod:min, nebo jak by to mělo správně vypadat?
Omlouvám se za neznalosti, do těhto vod normálně nezabrlousím. Ještě jednou děkuji.

děkuji, oba záznamy z registru se podařilo odstranit pomocí plánovače úloh, úloha se zaznamenala, příkaz at v příkazovém řádku při spuštění jako správce ji zobrazil a po uplynutí času záznam v registru nebyl. Pak jsem zasunul jeden z flash disků, objevila se hláška o instalaci nového zařízení, pak že zařízení bylo úspěšně nainstalováno. Po další chvíli blikání přístupové LED na flash se opět zobrazilo hlášení o nutnosti formátování.... Druhou flash jsem zatím nezkoušel, zkusím předtím zresetovat počítač a zjistit jsestli jsou flashky čitelné alespoň po resetu. fakt nevím jak dál... a děkuji za snahu o pomoc.

Zdravim všechny co se snažili mi pomoci. Stav je takovy, že jsem se musel vratit díky záloze do stavu pred upravou registru. V tom stavu flash fungují alespoň po resetu se zasunutou flash. Po smazani v registru a nové instalaci se flash nacetla jen nekdy a po vyjmuti a zasunuti jiz byla nepristupna zcela. Nepomohl ani restart se zapnutou flash. Zrejme budou naborene jiz knihovny, ze kterych se kopiruje zapis do registru??. Pokud by nekdo prisel na neco lepsiho budu rad.

všechny dvě...jedna 4GB druhá 16GB. Jednu chvíli jsem měl dojem, že jsem zvítězil, po smazání registru jsem startoval se zasunutou flash, ohlásila se a šla i odepnout a znovu připnout. Druhá ale nechodila vůbec. Pak jsem opět smazal registr pro obě flash, vypnul, zasunul obě v domnění, že se správně nainstlují. Po naběhnutí počítače byly čitelné obě, ale jen do odpojení. Pak již nechodila jediná, a v tomto stavu registru nešlo ani číst po novém resetu se zasunutou pamětí. Nebyl jsem schopen vysledovat nějaké pravidlo, kdy to chodí. V jiném počítačí stejné flash fungují, a v tomto počítači funguje bez problémů HD na USB 3.0 i foťák na USB 2.0. Zkusil jsem ještě připojit GPS MIO, normálně se nainstalovalo a jde používat i po opakovaném připojení. Týká se to zřejmě jen ovladačů pro flash. Jediné co mne ještě napadlo, je malý proud napájení USB konektoru, ale proč by stejná flash bez problémů 1 rok fungovala a proč by fungoval foťák a GPS, která měla navíc vybité baterky a při připojení se zároveň nabíjela. Zajímalo by mne,jestli se problém týká jen 64B verse Win7 nebo jen mého MB a pod. Výše je rádce Wikan, který má stejný problém, nevím jak je to u něj, možná se ozve. Každopádně děkuji za snahu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru