Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční Serviio a nastavení firewallu

Nazdárek, mám dotaz ohledně nastavení firewallu. Mám doma TV Sony a používám jako DLNS server "Serviio" a přestal mě nějak pokoutně pracovat. Nejdřív jsem to sváděl na nějakou aktualizaci televize, ale nakonec je to ve firewollu ve winech (mám Win 7 32 bit). Když vypnu firewoll, tak Serviio normáně funguje, když ho spustím, tak ho televize nenajde. V nastavování se moc nevyznám, pokusil jsem se všechno povolit a pořád nic. Stačí firewall vypnout a pohoda. Už si nevím rady :-( a nerad bych tam něco rozvrtal. Předem díky za rady.

Předmět Autor Datum
on ten win firewall ma dost dementny sposob jak sa dostat na tie "spravne" nastavenia kde je jasne v…
MM.. 05.03.2013 23:09
MM..
http://www.serviio.org/component/content/article/1 0-uncategorised/5-getting-started Make sure you…
MM.. 05.03.2013 23:13
MM..
Tak jsem to zkusil a nic. Odinstaloval, všechno vyčistil, odstaranil záznamy co jsem ne bráně našel,…
Honza H. 06.03.2013 20:10
Honza H.
Mas nainstaleny nejaky dodatocny antivir? Skus vypnut alebo odinstalovat. Co sa tyka nastaveni fire…
MM.. 06.03.2013 20:17
MM..
Antivir používám avast home. do rozšířeného nastavení se dostanu, ale jak jsem psal, nemůžu tam nic…
Honza H. 06.03.2013 20:35
Honza H.
odinstaluj avast a restart
MM.. 06.03.2013 20:46
MM..
Tím to není, to jsem zkoušel minulí týden. Vypnout i odinstalovat a pořád stejný. Zatím pomáhá jenom…
Honza H. 06.03.2013 20:52
Honza H.
Ja si myslim ze sa do toho monutje ten antivir a nedovoli ti to nastavovat, preto pisem skus ho odin…
MM.. 06.03.2013 21:08
MM..
Resp tie 3 polozky pre serviio su ok tam nemusis menit nic, ale navrchu mas 5poloziek media center e…
MM.. 06.03.2013 21:10
MM..
Alebo uplne inac - klikni pravym na prichozi pravidla - NOVY, zadas tam povolit TCP, remote aj lokal…
MM.. 06.03.2013 21:12
MM..
Tak tohle poslední, bylo to pravé ořechové. Už to zase jede. Mockrát díky za rady, nové informace, z…
Honza H. 06.03.2013 21:23
Honza H.
ale blokovali to tam nejak tie polozky pre media extender, to si tam instaloval ty ci co to je? Ja s…
MM.. 06.03.2013 21:51
MM..
Ty položky to nedělay, když jsem je povolil, tak to pořád nešlo a taky se v nich nedali nastavovat p… poslední
Honza H. 07.03.2013 05:15
Honza H.

on ten win firewall ma dost dementny sposob jak sa dostat na tie "spravne" nastavenia kde je jasne vidiet co presne je povolene a co nie, presne IP ranges a protokoly, zhlavy uz neviem jak sa tam leze je to tam nejak extra klikacie cosi ze rozsirene nastavenia apod.
takze v principe su tam 2 veci ktore by mali byt povolene:
1. dana aplikacia ktora bezi na PC, ta je hned v tom prvom zozname v ovl.panely - windows firewall kde vidis nazvy aplikacii, a mala by byt povolena moze tam byt aj viackrat.
2. porty a protokoly, to je v tych rozsirenych kdesi, na to by si mal vediet jaky port a protokol to pouziva a povolit to tam.

Este je moznost ze ak preinstalujes tu aplikaciu (alebo odinstaluj, restart win, a nanoovo nainstaluj) do PC, tak by instalator pri instalacii mohol zas spravne nastavit firewall.

http://www.serviio.org/component/content/article/1 0-uncategorised/5-getting-started

Make sure you open TCP 8895 and UDP 1900 ports in firewall. If you are using Windows Firewall these will be open for you automatically by the installer. Firewall (included with some antivirus SW) could be one of the reasons your device cannot connect to Serviio.

takze to skus len preinstalovat a restart ze ci to potom nabehne. ked to nepomoze tak skontroluj v tych rozsirenych ze je povoleny port TCP 8895 a UDP 1900.

Tak jsem to zkusil a nic. Odinstaloval, všechno vyčistil, odstaranil záznamy co jsem ne bráně našel, restartoval a znova nainstaloval a pořád to samé. Když je puštěný firewoll, tak to nejede, když ho vypnu, tak v poho. Windowsmwdiaplaier co se zobrazuje jako další dlns server, ten funguje v pohodě. Pokoušel jsem se v nastavení firewollu nastavit ty porty, ale tam to nejde měnit. Je to šedivé a neaktivní. Nic do toho nezapíšu, už jsem z toho docela mrzutý. Nějaké nové rady? Předem díky.

Mas nainstaleny nejaky dodatocny antivir? Skus vypnut alebo odinstalovat.

Co sa tyka nastaveni firewallu dostanes sa do tych rozsirenych nastaveni? (tam kdesi kliknut na "firewall s rozsirenymi moznostami" alebo tak nejak). Tam mas sekcie inbound rules a outbound rules. Daj sem screenshot oboch. Alebo si tam over ze jake su tam rules pre tie 2 porty co som pisal.

Tím to není, to jsem zkoušel minulí týden. Vypnout i odinstalovat a pořád stejný. Zatím pomáhá jenom vypnout ten firewoll. Ale proč nemůžu nastavovat ty porty. Když jsem to včera zkoušel, měl jsem tam ještě položky ServiioConsole asi 4x a ty šly v klidu nastavovat, ne že by to pomohlo, ale teď tam nejsou.

Resp tie 3 polozky pre serviio su ok tam nemusis menit nic, ale navrchu mas 5poloziek media center extender, tie su nepovolene a to je mozno tvoj problem. Povol tie polozky pre mediacenter extender (P.S. aspon ta tretia zvrchu je presne port UDP 1900 a je to asi zablokovane alebo co. A ta druha by mohla obsahovat aj ten port 8892 ci kolko to bolo)

Ty položky to nedělay, když jsem je povolil, tak to pořád nešlo a taky se v nich nedali nastavovat porty. Ty už tam byly natvrdo nastavený. A já jsem je tam nedoinstaloval, už tam jsou asi ,součástí. V počítači používám jenom defaultní přehravač WMP.
Ještě jednou díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru