Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční Windows a potom i Ubuntu

Dobrý den,
Včera jsem si pokoušel zkompilovat v Microsoft Visual Studiu 2010 jeden kód (Abych to upřesnil, tak MaNGOS, což je pro World of Warcraft Server). Najednou se my začal příšerně sekat notebook a to je docela výkoný. Řekl jsem si, že to bude tou kompilací, ale ta přestala postupovat. Zkusil jsem počítač restartovat a on přestal reagovat, tak jsem dal tvrdý restart.
Po tomto restartu jsem normálně rozběhl Windows a chtěl jsem to zkusit zkompilovat ještě jednou, to se my nepovedlo, protože jen co jsem rozběhl MVS 2010, tak se komp zase začal sekat. Zase jsem dal tvrdý restart, protože počítač nereagoval.
Zapnul jsem to napotřetí, zalogoval jsem se do Windows a najednou my ani nefunguje něco spustit. Sice jsem mohl rozklikat nabídku Start, ale nefungovalo tlačítko Restartovat, ani Vypnout.
Takže todle byl můj poslední tvrdý restart z Windowse, protože když jsem se to pokoušel rozjet napočtvrtý, tak se mi ani nepovedlo zalogovat, prostě vyskočila modrá obrazovka a dřív než jsem mohl něco přečíst zmizela. Po tomto se my už Windows ani nepovedl nabootovat.
Zkusil jsem jednu funkci od Toshibi: Recovery Disc. Ale zobrazila se mi jenom černá obrazovka a myš se kterou se dalo hýbat, ale nic se nedělo (Ani po půl hodině). Zkusil jsem to zopakovat po druhé a zase nic.
Teď jsem dostal nápad, že na mě kamarád stejně tlačí, abych vyzkoušel Ubuntu, tak jsem si řekl, že bych ho mohl zkusit nabootovat ze CD-čka. Což se mi také podařilo, rozjel jsem Net a pak jsem se pokusil o instalaci Ubuntu vedle Windowsu.
Ubuntu, my ale o žádném Windowsu nic neřekl (Jako, že už na disku není... Nejspíš). Tak jsem se to prostě pokusil nainstalovat. Seklo se to v půli a po 1 hodině čekání se nic nedělo. Tak jsem vypnul počítač (Normálně přes grafické rozhraní, né na tvrdo).
Zapnul jsem ho, rozjel Ubuntu (Zase jsem musel změnit, odkud se má počítač bootovat), zase zkusil nainstalovat a teď se ta instalace skoro podařila, protože dojela do konce, ale vyskočila chyba a já blbec ji vypnul a neopsal si ji.
Tak jsem zkusil restartovat počítač (Zase normálně) a myslel si, že se mi Linux nabootuje z disku, ale to se nestalo, vyhodilo to prostě: "Boot failed" a zeptalo se mě odkud má bootovat, já dal zase z CD, což se povedlo. Zase jsem rozjel internet, spustil instalaci ono my to hlásí, že nemám na disku dost místa. Podívám se jestli je vůbec v té záložce Places ten můj disk a on nebyl.
Poradíte my co s tím? (Jenom prosím né moc odborně)
(Doufám, že jsem se vyjádřil dost jasně, možná trochu zmateně, ale je to popis toho co jsem udělal)
Nakonec mám notebook: Toshiba A660-17K Satelite

Předmět Autor Datum
Dej to do servisu, tohle nejspíš sám neopravíš.
Wikan 21.04.2011 10:45
Wikan
Je možný že odešel disk. Pokud víš co za značku tam je /většinou je to otázka dvou šroubků/ dá se u… poslední
MM_tank 21.04.2011 10:52
MM_tank

Je možný že odešel disk. Pokud víš co za značku tam je /většinou je to otázka dvou šroubků/ dá se u výrobce stáhnot diagnostický sw, zpravidla i verze na bootovací cd. Nebo hdd připojit k druhému pc a zksuit naformátovat/otestovat. Taky test ramek memtest si můžeš stáhnout.
Pokud je to v záruce je dobrý ty plasty a šroubky nepokurvit nějakým nevhodným šrubovákem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru