Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nefunkční notebok nejde instalace

Nazdárek, mám doma problém s rozběhnutím noteboku ASUS X53U. Kamarád koupil synovi noťasa, chtěl mu tam nainstalovat win. Zkoušel to doma a prý mu to tam pořád házelo freedos a nedalo se nikam dostat a v dosu neuměl. Tak je nenapadlo nic jiného než naformátovat HDD a ten rodělil na dva oddíli. Potom že naběhne do biosu a nainstaluje, ale nešlo muto to. Tak došel jestli to nerozchodím. Mám ale stjný problém jako on, nemůžu se dostat do BIOSU. Prostě nefunguje žádná klávesa pro vstup. Když to pustím proběhne úvodní logo a hned to napíše "no active partition found". To bude asi problém s tím formátovaným diskem. Nějak si nevíme moc rady a sedíme tady nad tím jako dvě trubky. Budu vděčný za každou radu.

Předmět Autor Datum
Do BIOSu sa da dostat furt, nezavisle na tom co je na disku. Mackas blbu klavesu alebo v blbom momen…
MM.. 07.08.2012 18:14
MM..
Inac ked mu nebootuje nejake palene instalacne DVD tak je blbo vypalene (neni bootovacie). A pred in…
MM.. 07.08.2012 18:16
MM..
Tak abych to uvedl na pravoun míru. Notas měl bez OS a win má origoš jenom nechtěl platit za instala… poslední
Honza H. 07.08.2012 18:26
Honza H.

Inac ked mu nebootuje nejake palene instalacne DVD tak je blbo vypalene (neni bootovacie).
A pred instalaciou Win na disku nemusia byt ziadne oddiely a potom to ani nebude skusat bootovat z HDD a nebudes muset liezt ani do BIOSu. (ono by to malo aj teraz skusat bootovat automaticky aj z CDROM)

Tak abych to uvedl na pravoun míru. Notas měl bez OS a win má origoš jenom nechtěl platit za instalaci a doma si to instaloval sám taky, tak předpokládal, že to zvládne, ale ten noťas ho totálně rozhodil. DVD je funkční dal jsem ho do svého compu a tam bezproblému nabootuje.
Ale díky předešlému příspěvku jsem se do biosu dostal, byla to ta F2. Tak doufám, že už nás nečekají žádný jobovky. Momentálně nám padl půllitr slivovice a deme na to. Tak zatím díky. Kdyby něco, tak vík kam mám psát.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru