Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční připojení přes router D-Link ve windows - dávný thread

Zdravím všecky po dlouhé době,
možná si pamatujete na thread

http://pc.poradna.net/question/view/205238-nefunguj e-pripojeni-k-internetu-pres-router-d-link-ve-windo ws-vista

Takže nyní po strašně dlouhé době je vše vyřešeno a rád bych se s vámi podělil o zkušenosti,třeba se budou někomu hodit.
Koupil jsem nový router s tím,že je to poslední možnost a že to vyzkouším,asus 520wgc nebo tak nějak,není důležité.Samozřejmě nefungoval.Na*ral jsem se a zavolal techniky providera.
Tak a teď k problému,ti samozřejmě zkoušeli zapojovat oba routery,ping všude možně a nic jim nejelo.Byli u sousedů,kde všechno fungovalo.Takže se kluci pěkně zapotili až druhý den přišli s tím,že vymění switch na chodbě.A ono zase nic,zase to nejelo.
Takže přemýšleli jak to jen šlo a potom jednoho napadlo vytáhnout kabel ze switche(NOVÉHO) a dát ho do jiné LAN zdířky a ejhle,všechno se rozjelo.
Takže technik říkal,že absolutně nechápe,kde je problém,že se s tím v životě nesetkal.

Tož já jen tak,třeba to někomu bude přínosem a bude někdy řešit podobný problém,tak ať víte,že chyba může být naprosto všude.

Předmět Autor Datum
To nic není. Kdysi dávno, když se ještě dělaly síťové karty ze dřeva, tak se propojovaly BNC konekto…
Rce 29.09.2008 14:16
Rce
Jo no,ale to bylo dá se říct kdysi :-)...dneska už by se takový věci neměly stávat,nebo nemám pravdu…
bulharek 29.09.2008 14:23
bulharek
Neměly :-). Také může být ten konektor na nějaké hranici, kdy už špatně těsní nebo je vadná jedna ta…
Rce 29.09.2008 14:30
Rce
Jo jenže nefungoval ani na jednom switchi víš,ani na tom starým,ani na tom novým,kterej tam dal...tz…
bulharek 29.09.2008 14:34
bulharek
Muze byt problem i v kabelu, trosku vice zamackle kontakty. Ja jsem si asi pred rokem prolil noteboo…
JR_Ewing 29.09.2008 14:39
JR_Ewing
Kabely se právě taky zkoušely jiný,to jsem zapomněl...no zůstává mi rozum stát,ale jsem rád,že ten p…
bulha 29.09.2008 15:09
bulha
Kdysi jsem zažil něco podobného a bylo to špatnou konfigurací toho daného portu (VPN), takže vidím t…
jbo 29.09.2008 15:14
jbo
Jo tož je to možný...nevyznám se v nastavení takových kvalitnějších switchů,kdyžtak mě poučte.Já zná…
bulha 29.09.2008 15:21
bulha
Jo tož je to možný...nevyznám se v nastavení takových kvalitnějších switchů,kdyžtak mě poučte.Já zná…
bulha 29.09.2008 15:22
bulha
z managementem jeste neznamena, ze je kvalitnejsi :-) znam nekolik prikladu manageovatelnych switchu…
JR_Ewing 29.09.2008 15:34
JR_Ewing
Jo no,ale aspoň jsem se toho vcelku dost o síťování naučil,teda na to,že než jsem začal řešit tenhle… poslední
bulha 29.09.2008 15:45
bulha

To nic není. Kdysi dávno, když se ještě dělaly síťové karty ze dřeva, tak se propojovaly BNC konektorem a stíněným souosým kabelem. Spojili jsme dvě PC, správně umístili terminátory a nic. Snad tři dny jsme prolejzali kde co, měnili síťové karty, protokoly, nastavovali kde co, laborovali a nic. PC se vůbec neviděly. V zoufalství a jako vtip jsem řekl, aby se ten kabel obrátil. Technicky je to naprostý nesmysl, ale kolega tak učinil, aby byla sranda. Rázem se to rozeběhlo! Nevěříme svým očím! Kabel otočíme, zas ani ťuk, otočíme a vše běží. Nebudu napínat. Po důkladném prozkoumání kabelu jsme zjistili, že ten prostřední čudlík byl na jednom konci nepatrně víc zalezlej dovnitř. Na jednom terminátoru měl kontakt, na druhém ne...

Jo jenže nefungoval ani na jednom switchi víš,ani na tom starým,ani na tom novým,kterej tam dal...tzn. že kabely byly pořád ve stejných dírách,ale nefungovaly.Ještě mě napadla nějaká nekompatibilita mezi switchem a anténou na mikrovlnu co je na střeše,že by se to nějak hádalo,ale že by se to hádalo jen na jednom portu switche?Divné

Muze byt problem i v kabelu, trosku vice zamackle kontakty. Ja jsem si asi pred rokem prolil notebook sladkou mineralkou, tak ackoli jsem se snazil vse vycistit, obcas mivam provlem se siti. Vetsinou zapojim sitovy kabel a vse funguje, ale obcas se mi stava ( zejmena u prefabrikovanych kabelu dodavanych se zarizenimi ) ze neni link, ale kdyz zapacim kableme vzhuru ( podlozim konektor, taze na nem visi cely nobook nad podlozkou ), tak se to rozjede. Ale opravdu jen u nekterych kabelu.

Jo tož je to možný...nevyznám se v nastavení takových kvalitnějších switchů,kdyžtak mě poučte.Já znám obyč switche z kanclů nebo z domu,kde se nic nenastavuje,switch nemá svoje webové rozhraní jako router,nebo ano?

Jo tož je to možný...nevyznám se v nastavení takových kvalitnějších switchů,kdyžtak mě poučte.Já znám obyč switche z kanclů nebo z domu,kde se nic nenastavuje,switch nemá svoje webové rozhraní jako router,nebo ano?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru