Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční správa vzdáleného PC prostřednictvím snap-in modulu "Správa disků"

Zdravím,
a prosím o pomoc při nefunkční správě vzdáleného PC prostřednictvím snap-in modulu "Správa disků". Potřebuji spravovat/vidět informace a mít přístup ke "Správě disků" z počítače s Windows 7 Pro SP1 na vzdálený počítač s Windows XP Professional SP3 prostřednictvím snap-in modulu a MMC. Oba počítače jsou ve stejném subnetu a ve stejné skupině, nastavení Windows prakticky ve výchozím stavu, Windows firewal na obou PC vypnutý, antivirový SW žádný, na obou PC uživatel s administrátorskými právy a shodným heslem (pod tímto účtem probíhá připojení).

Při pokusu o připojení na vzdálený PC ke "Správě disků" pomocí snap-in modulu vypadne hláška: "Správa disků nemohla spustit virtuální diskovou službu (VDS) v zařízení: REMOTEPC. Tato situace může nastat v případě, že vzdálený počítač nepodporuje službu VDS, nebo pokud nelze vytvořit připojení, protože bylo zablokováno bránou Firewall."
Přitom snap-in moduly jako "Sdílené složky", "Řízení služby WMI", "Služby", "Správa disků" jsou funkční.

Na Windows 7 běží kromě jiných tyto služby:
Lokátor vzdáleného volání procedur (RPC), Mapovač koncových bodů protokolu RPC, PlugPlay, Služba DTC (Distributed Transaction Coordinator), Služba WMI, Spouštěč procesů serveru DCOM, Stínová kopie svazku, Systém událostí COM+, Systémová aplikace modelu COM+, Virtuální disk, Vzdálená správa systému Windows (WS-Management), Vzdálené volání procedur (RPC), Vzdálený registr.
Na Windows XP běží kromě jiných tyto služby:
Koordinátor DTC, Služba DDE v síti, Služba WMI, Spouštěč procesů serveru DCOM, Správce DSDM služby DDE v síti, Správce logických disků, Systém událostí modelu COM+, Systémové aplikace modelu COM+, Vzdálené volání procedur (RPC), Vzdálený registr.

Poradí někdo, kdo ví jak rozchodit "Správu disků" mezi Win7 a WinXP? Dík.

Předmět Autor Datum
vds service - v xp nic takového nevidím, ani o nich nečtu.
lední brtník 22.05.2012 09:23
lední brtník
Souhlasím, ale ve Windows XP je taky "nějaká" služba "Správy disků". Buď tedy nejsou kompatibilní ne…
okolokolemjdoucí 22.05.2012 09:36
okolokolemjdoucí
OPRAVA JEDNÉ Z VĚT POPISU OTÁZKY: Takto je věta správně: Přitom snap-in moduly jako "Sdílené složky"… poslední
okolokolemjdoucí 22.05.2012 09:45
okolokolemjdoucí

Souhlasím, ale ve Windows XP je taky "nějaká" služba "Správy disků". Buď tedy nejsou kompatibilní nebo např. nějak zapnout ve Windows 7 kompatibilní či "starší" verzi "Správy disků". Je mi divné, že by z novější verze Windows na starší verzi tohle nefungovalo, se starší na novou verzi Windows to bych pochopil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru