Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční suspend to RAM

aktivoval jsem v setupu zákl. desky (asus A7V 8X delux ) funkci suspend to RAM, ale ta po tom co vypnu PC tlačítkem Power neproběhne a na místo toho dojde k vypnutí do Režimu spánku. Mám win Xp Pro a vím že mi tato funkce už před několika lety na této desce fungovala. To co jsem od té doby změnil v konfiguraci PC byl procesor, na místo 256MB RAM jsem dal 2x512 MB , chladič na Cpu a nainstaloval jsem SP3 do XP a novější ovladač na GK od ATI. A jedna anomálie, po zapnutí suspend to Ram se po čase začlo dit to, že při zapnutém PC bliká Power LED, tak jako by bylo ve stavu Suspend to RAM. ? Neměl by jste někdo radu nebo nápad, jak v tomto případě zprovoznit suspend to RAM?

Předmět Autor Datum
Akcia na zmacknutie tlacitka power neni suspend ale to co mas nastavene v ovl.panely - energia u nas…
MM.. 04.09.2012 14:27
MM..
V nastavení BIOSU pod položkou POWER MANAGEMENT, mám toto: "ACPI suspend to RAM" - DISABLE/ENABLE (n…
jenr 04.09.2012 17:56
jenr
V prvom rade tu funkci POWER BUTTON v BIOSe nastav nazad jak bola (soft OFF). Pod Win to nema vyznam…
MM.. 04.09.2012 18:12
MM..
v systeme je nastavene co pre power button?
hoppus 04.09.2012 14:27
hoppus
Viz. má odpověď výš.
jenr 04.09.2012 17:57
jenr
nastavil jsem power button na soft OFF pak ANSI suspend to RAM na DISABLED, ale bez výsledku. Pak js…
jenr 04.09.2012 22:42
jenr
Som si pozrel manual k tej doske tam je phoenix ten ma vzdy S3, povedal by som ze najskor mas proble…
MM.. 05.09.2012 13:56
MM..
Tak zatím jsem zkusil dát softwarově BIOS do defaultního nastavení, pak jsem zkusil úsporný režim př…
jenr 05.09.2012 19:32
jenr
Alebo S3 vobec nepouzivaj, je to chujovina a po prebudeni spravidla polovica periferii stejne nefung…
MM.. 05.09.2012 13:57
MM..
Nevím co přesně bych tou hibernací ve win xp docílil, tahle funkce tam myslím vůbec není, mám možnos…
jenr 05.09.2012 19:45
jenr
hibernacia je rezim spanku (u XP mozno treba povolit v ovl.panely - system, vytvori to na disku subo…
MM.. 05.09.2012 21:40
MM..
režim spánku používám stále, ale i tak je počítač použitelnej až po několika minutách. Možna by to š…
jenr 06.09.2012 12:18
jenr
ale i tak je počítač použitelnej až po několika minutách to je totalny nezmysel, mas tie Windows up…
MM.. 06.09.2012 14:13
MM..
Spouští se sice delší dobu, ale když už je hotovo, mám k dispozici plný výkon, takže přeinstalovávat…
jenr 06.09.2012 20:38
jenr
nainstaluj to nacisto a neinstaluj ziadne tune ani antiviraky vobec ziadne veci ktore nie su nutne.…
MM.. 06.09.2012 20:48
MM..
resp. vlez do ovl.panely - software, a odinstalovavaj od vrchu az po spodok. Nepotrebujes aby ti bez…
MM.. 06.09.2012 20:51
MM..
ještě řeším jednu věc ohledně Režimu spánku, není náhodou doba probouzení ovlivněna spíš tím, jak ve…
jenr 10.09.2012 09:10
jenr
takže jsem konečně vyzkoušel suspend to Ram v nové instalaci Wimdows na zkušební Hdd a v ní suspend… poslední
jenr 10.01.2013 08:26
jenr

Akcia na zmacknutie tlacitka power neni suspend ale to co mas nastavene v ovl.panely - energia u nastavenia "ked zmacknem tlacitko tak sa urobi: NECO"

Suspend to RAM sa spusta pomocou start - vypnut - kliknes na lavy zlty stvorcek.

V BIOSe daj load defaults a nezapinaj ziadne suspendy ptz to je uz minimalne 15rokov nepouzivana vec (APM), ale jedine co potrebujes je skontrolovat nastavenie ACPI sleep type ze je S3. A vo Windows mat nainstalovane vsetky ovladace (ziaden otaznik ani vykricnik v spravci zariadeni)

V nastavení BIOSU pod položkou POWER MANAGEMENT, mám toto: "ACPI suspend to RAM" - DISABLE/ENABLE (nastaveno na ENABLE). Dále je tu možnost nastavit funkci POWER BUTTON, po krátkém stisku pod 4s a to buď na Soft OFF nebo Suspend (nastavil jsem Suspend).?

V ovl.panelech řízení energie jsem vypnul režim spánku a tlačítku Power jsem nastavil funkci Úsporného režimu. Když ho teď smáčknu počítač zastaví pevný disk a vypne monitor, ale chladič CPU se točí stále dál. To znamená, že jde zřejmě o režim S1? Tak co s tím?

V prvom rade tu funkci POWER BUTTON v BIOSe nastav nazad jak bola (soft OFF). Pod Win to nema vyznam a nech tym BIOS uplne nezblbnes.

A ano ak sa nevypne zdroj mas S1 a urcite to nejak ide nastavit v BIOSe aby to bolo S3. Skus dat to ACPI suspend to RAM na Disabled. Co sa zmenilo? Pripadne to daj na enabled a save&exit a vlez do BIOSu znova a hladaj nastavenie S1 versus S3.

P.S. este je dalsia moznost ze sa ti to pri prechode do S3 zasekne a nevypne zdroj. To sa da overit tak ze sa z toho stavu vies prebudit powerbuttonom. Funguje prebudenie?

nastavil jsem power button na soft OFF pak ANSI suspend to RAM na DISABLED, ale bez výsledku. Pak jsem ho dal zpátky na ENABLE a je to pořád stejně, vypnou se jen Hdd a monitor. Zkušej jsem to přes to softwarove tlačítko úsporného režimu ve Wimdows. A vždy se mi ho povedlo probudit tlačítkem Wake Up na klávesnici. akorát mám dojem, že v jednom případě šlo probouzet i pohybem myši a v druhým ne. Zkusím to ještě jednou zítra a zároveň to zkusím probudit i tlačítkem power button . Jediný co jsem ještě neudělal je ten BIOS do default nastavení, tak to taky ještě zítra zkusím. Zatím díky za pomoc.

Som si pozrel manual k tej doske tam je phoenix ten ma vzdy S3, povedal by som ze najskor mas problem s ovladacmi v tych Win alebo rozdrbane Win.
Skus nainstalovat na nejaky (trebars cvicny) disk WinXP uplne nacisto a len spravne ovladace z asus.com pre tu dosku (chipset, audio, LAN). A skus Standby pomocou start-vypnut.
BTW. a to ACPI suspend to RAM maj na Enabled.

Tak zatím jsem zkusil dát softwarově BIOS do defaultního nastavení, pak jsem zkusil úsporný režim přes softwarové tlačítko i přes power button a pokaždé PC uslo jen částečně, jen disk a monitor, větrák na CPU zůstal roztočený. Pak jsem šel zpátky do nastavení BIOSu a změnil jsem ANSI Suspend to RAM na ENABLE a je to stále to samý . Jinak PC šlo vždy probudit i Power Buttonem.Zkoušel jsem jinak projít veškerý nastavení BIOSU, ale možnost S1 a S3 tam nikde nebyla.Jinak v systému ve správci zařízení mám všechny zařízení naistalovaný korektně, akorát mám zakázaný dva síťový adaptéry, ale to snad nesouvisí.Zkusím schválně taky live CD win xp a pak teda tu zkušební instalaci na jiný disk.Jinak začínám mít trochu podezření na to, že by to mohl blokovat nově nainstalovaný universální ovladač na GK od ATI.

Nevím co přesně bych tou hibernací ve win xp docílil, tahle funkce tam myslím vůbec není, mám možnost nastavit jen úsporný režim a řežim spánku. Hlavně potřebuju aby počítač přes noc úplně stichnul a ráno aby byl použitelný co njedřív, tedy nejlíp mi vycházelo, aby byl naběhlý systém udržovaný v RAM i přes noc a ráno když bych zmáčkl power button, tak by byla plocha okamžitě naběhlá.

hibernacia je rezim spanku (u XP mozno treba povolit v ovl.panely - system, vytvori to na disku subor hiberfil.sys o velkosti RAM)

S3 je nahovno ked ti cez noc vypadne elektrika tak budes v prdeli.
Na rozdiel od S3, pri hibernacii mozes aj vypnut PC uplne zo siete.

P.S: navyse pri S3 to zere 10W zbytocne a namaha sa zdroj.

P.S.2. mne XP nabiehali vzdy (10rokov) z uplneho vypnutia za 20-30s, to znamena rano zmacknes cudlik a ides na zachod a ked sa vratis mas uz plochu. Ked ti to nabieha pomalsie tak odinstaluj vsetky antiviry stejne su nahovno a iny zbytocny spomalovaci balast.

režim spánku používám stále, ale i tak je počítač použitelnej až po několika minutách. Možna by to šlo částečně řešit i Ssd diskem ale v xp myslím kvůli způsobu zápisu a čtení souborů, není možný využít jeho rychlosti na max. a to ještě zvlášť když mám na desce jen SATA1. ale někde sem čet, že k tmou aby byly ssd využity na plno, bude třeba stejně novej systém souborů, s kterým bude umět pracovat snad až wimdows 8 .?

ale i tak je počítač použitelnej až po několika minutách

to je totalny nezmysel, mas tie Windows uplne rozdrbane. Aj s normlanym HDD sa WinXp startuje za 30s a z hibernacie tak za 15s (ak 10s je POST). Nepotrebujes SSD, potrebujes nainstalovat nanovo Windows a uz tam neinstalovat viry a iny balast.

Spouští se sice delší dobu, ale když už je hotovo, mám k dispozici plný výkon, takže přeinstalovávat windows se mi moc nechce, spíš to pročistit. Níže je foto správce procesů, v kterým vidím asi jen dvě věci, který bych si dovolil odinstalovat nebo vypnout a to JQS.EXE a procesy k Magictune, jinak moc netuším, myslíš že by šlo ještě něco z toho co mám spuštěnýho vypnout nebo odistalovat?

ještě řeším jednu věc ohledně Režimu spánku, není náhodou doba probouzení ovlivněna spíš tím, jak velká je operační paměť, než tím kolik toho bylo před uspáním spuštěnýho? Jestli má hiberfile.sys stejnou kapacitu jako Ram a musí se celý nahrát zpět, tak je docelá jistý že se 4GB Ram bude doba probouzení podstatně delší než s 512MB? A ještě druhá věc, zajímalo by mě, co Tě přesvědčilo o tom, že antivir v OS jako je Windows, není třeba? Bylo by asi zajímaví přijít s tím na fórum viry.cz, co by tam tomuhle názoru řekli.

takže jsem konečně vyzkoušel suspend to Ram v nové instalaci Wimdows na zkušební Hdd a v ní suspend to Ram funguje. Dále jsem zkusil opravit původní instalaci windows, pomocí instalačního CD v domění, že se tím suspend to Ram zprovozní , ale to se nepovedlo, takže má ještě někdo nápad, jak to zprovoznit? Zkusím ještě downgradovat ovladače Chipsetu na verzi, kterou jsem nainstaloval i do zkušební instalace wimdows....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru