Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční televize přes digitální anténu

Zdravím všechny,

nastal u nás menší problém. Máme televizi přes společnou anténu, která byla digitalizována před pár lety. Anténa je svedena do portu ve zdi,odkud vedu kabelem pres rozdvojku signal do dvou televizí. Do pátku vše fungovalo, pak ale náhle nic - píše to není signál. S ničím se nehýbalo, pouze napadlo asi 10 cm sněhu (Rokycany).

Chtěl bych se tedy zeptat, kde všude se může vyskytnout problém, který znepřístupní sledování TV. Kabely co máme rozvedeny jsem zkontrolovat, rozdvojku také, zkusil jsem i zapojit přímo jednu televizi novým kabelem do zdířky ve zdi, a signál také nešel, takže musí být chyba někde mimo byt.

Existuje nějaká "zkoušečka anténní zásuvky"? Která zjistí, jestli do ní jde z antény signál? Je něco takového, na střeše jsem se podívat nebyl jestli je anténa v pořádku - může něco takového způsobit případná námraza,nebo sníh?

Děkuji jestli máte někdo zkušenosti ať už s problémem, nebo s tou zkoušečkou... nicméně asi mi nezbyde než zajistit technika aby se na to podíval,ale nejprve bych to chtěl sám co nejvíce zkontrolovat.

Děkuji

Předmět Autor Datum
Ta "zkoušečka" v nejlevnějším vydání se nazývá televizor. Myslím, že z bytu se toho nedá vyzkoušet v…
Pytlík 20.01.2013 11:27
Pytlík
Máte li na anténní zásuvce dva televizory je nepravděpodobné, že by odešly současně. Jak se digitali… poslední
Henessy 20.01.2013 11:57
Henessy

Ta "zkoušečka" v nejlevnějším vydání se nazývá televizor. Myslím, že z bytu se toho nedá vyzkoušet víc. Teď jenom zkontrolovat, jestli nejsou vyhozeny pojistky, popř. se poptat po domě, jestli to někomu nefunguje ... a pak už jenom ten servis.

Máte li na anténní zásuvce dva televizory je nepravděpodobné, že by odešly současně. Jak se digitalizuje anténa mi není známo a zřejmě nikomu na zeměkouli. Používají stejné antény jako před padesáti lety. Pouze se změnily kmitočty (kanály) a musely se osadit v případě nutnosti nové, odpovídající vysílané frekvenci. Je li to činžák zkuste se zeptat pod, nebo nad vámi, zda jim televize jede. Je li to rodinný domek pak se podívejte, zda jde elektřina do zesilovače, nebo předzesilovače.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru