Avatar uživatele
bolak

Nehoda v Lopeníku – dá se to někde najít na videu, jak se to stalo?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? mojitek před 4193 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
venkovan

Ne – co vím, tak existuje záznam kamery auty které jelo před tím a kde se snad zjistí, kde děti stály. A ten má Policie ČR a doufám, že ho nikdo nezveřejní, protože by se zas jen šířily moudra a emoce.
Závodníci se viní necítí, vše ze své stranypovažují za profijednání. Nevím co si myslet, ale jeli několik set metrů mimo vozovku – mám pocit, že taková vzdálenost se z té rychlosti dala ubrzdit – skoro bych řekl, že předpokládali, že se vrátí na silnici a moc nebrzdili.
Děti zřejmě se šly podívat na auta za plot. Opět otázkou je – dal někdo obyvatelům obce informaci, že za plotem je to nebezpečné? Jak se mají chovat, když obcí projedou auta neobvyklou rychlostí?
Hodně moudrých psalo, že za to mohou děti samy, protože se postavily za horizont, protože musí předpokládat, že auto může ze silnice po skoku přes horizont vyletět mimo cestu. Mohou něco podobného děti, případně slečna okolo 18 let vůbec vědět, Mohou něco takového vědět i běžní občané, kteří se o závody nezajímají, mají svoje starosti a nějaké závody je prakticky nezajímají? Mohou – pokud to skutečně neznají, potom takoví lidi upozornit své děti, kam nesmí chodit?
Domnívám se, že zde je hodně otazníků. Snad tyto čtyři oběti protřely oči starostům a zastupitelům obcí a pro příští případné závody na svých katastrech budou požadovat od pořadatelů perfektní zajištění závodů, perfektní osvětu laické veřejnosti, případně, že pro jistotu nic takového ve své obci, minimálně zastavěné části, nepovolí.
A pořadatelé silně zváží, zda jde o prachy a nebo sport.
Když poslouchám zástupce svazu tohoto sportu, tak často hovoří o tom, že závody obcemi musí jezdit, protože potom nesplní svoje ekonomické poslání, protože diváci na uzavřené tratě mimo obce v takovém množství nepřijdou.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

viděl jsem dneska Primě animaci jak to mohlo být/jak to zřejmě bylo.Ty holky (prej) byly až za cedulí zákazu,čili v nebezpečné zóně.Neměly tam co dělat.Po závodnících se přeci nemůže chtít aby jeli na půl plynu,s nehodou se musí počítat-jsou to prostě závody.Je na pořadatelích aby určili kde se může a nemůže stát,samozřejmě s nějakou tou rezervou navíc.Záběry z auto ,které tam jelo před nehodou podle mě ani nemůžou být vzaty v úvahu-nedokazují kde stály holky potom.. Je to neštěstí a průšvih dohromady,prostě šílený co se stalo.Doufám že se to všechno prošetří a ukáže se pravda.Nic víc se už bohužel dělat nedá..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek