Avatar uživatele
Sůwa

Chlazení zdroje ventilátorkem

Mám monitor DELL 20", který má externí napájení zdrojem jako laptop a ten se jako každý jiný adaptér dost zahřívá. Nejspíš to je úplně normální, ale mne to znervózňuje a tak mne napadlo zdroj chladit. Budu likvidovat svůj nejstarší PC ☹ – Petium I z roku cca 1995 tak bych z něj ráda použila chlazení s ventilátorkem. Nevím ale, jakým způsobem bych ventilátor měla napájet, jestli dalším adaptérem (který by se zahříval) tak to bych si moc nepomohla. Je ten nápad úplně scestný?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kenyrts, samicek333, johana 56 před 4561 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
baghira

Myslím, že ten nápad je zcestný. Dell je dostatečně seriózní výrobce, takže by mě teplý zdroj nijak nezneklidňoval.

Pokud se na něm dá udržet ruka, je to normální. Pokud se rozžhaví ještě podstatně víc, je to možná příznak něčeho špatného, ale pak větráček není řešení.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Můžeš ho chladit ventilátorkem napájeným z usb počítače (prodávají se takové), je to podle mne ale nepraktické a zbytečné, neboť tím nic nezískáš, ale naopak se zvýší spotřeba.
Názor

USB ventilátory
http://www.go­ogle.cz/search?q=us­b+ventil%C3%A1tor­&hl=cs&rls=com­.microsoft:cs:IE-ContextMenu&rlz=1I7AD­FA_cs&biw=1016&bih=651&p­rmd=imvns&tbm=is­ch&tbo=u&source=u­niv&sa=X&ei=H2SJTuv­bHoTF8QOV0_hP&sq­i=2&ved=0CGwQsAQ

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Ak originálny adaptér má prirodzený prístup vzduchu (nie je ničím zakrytý), jeho povrch nie je znečistený a udržíte na ňom ruku, je bezpečný.
Ak nepoužívate originálny, radšej ho dajte tak aby sa ochladzoval. Ale radšej ho nepoužívajte.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet